istanbulda pembe domates satýlmayan pazar yok millet özel üründen bahsediyor
0.80 krþ'a tonla 1.5-2 TL. arasý perakende satýlýyor..!1
istanbulda pembe domates satýlmayan pazar yok millet özel üründen bahsediyor
0.80 krþ'a tonla 1.5-2 TL. arasý perakende satýlýyor..!1
Görsel var mý nedir bu pembe domates [emoji534] ben hiç görmedim hep kýrmýzý oluyor [emoji534]böyle
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Baktým da pek farký Gibi hepsi pembe o zaman civarýnda .
Bazen kan kýrmýzý olanlar dýþýnda .
Siyah mý mor mu ne domates vardý onun gibi zannettim uçuk pembe vs zannetmiþtim .
Demek ki cahil kalmýþýz .
Bu arada bankalara iþsizim ve öðrenciyim dediðim halde kredi verelim diyor tc den SGK mý sorguluyor bankalar anlamadým
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konu dýþý ama madem açýldý iki satýr yazayým, bu pembe domates bizim memlekette hep yediðimiz domates diye 2013 yýlýydý sanýrým Kocaeli'de pazardan aldým ama bildiðin saman çýktý zaten görünüþleri çok güzeldi bir tuhaflýk vardý ama iþte aldým ve piþman oldum...
Bizim halen çok az miktarda ektiðimiz 5-6 kök domates çeþididir, çünkü bahçeden eve getiren kadar bile hasar görür kovaya yada sepete dikkatli þekilde yerleþtirip 1-2 gün içinde tüketmeniz lazým, sýrf bu yüzden annem çok dayanýksýz bu diye ekmek istemez yine bu sene istemeyerek 3-5 kök ekti, þekli bozuktur ben hiç þekli güzel pembe domates görmemiþtim taki bunlar doðal domates diye meþhur olana kadar, iþte o gün bu domates çeþidini iç ettiler ve tüketiciyi yine kandýrmaya baþladýlar ben bile alýp yemeye çalýþtým yani
Ülkede yaz aylarýnda bile sera domatesi ve biberi satýlýyor, tadlarýndan çok kolay ayýrt ediliyorlar ama tarla mahsülü ürünler güzel bir görsellik sunmadýðý için tercih edilmiyor sanki
Neyse doðal yada organik olayý Türkiye'de çok suistimal edilen bir konu dikkatli olmak lazým...
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
pembe domatesin de bir çok çeþidi var, tarýmýný yapan bir arkadaþ bulgar tohumu,israil tohumu vs.
bazen tattýrýyor çeþitli türler arasýnda büyük fark var, kabuk kalýnlýðý, sulu oluþu, kokusu, lezzeti...
Gerçek pembe domatesi uzun süredir görmedim. En son 6 yýl kadar önce Balýkesir Burhaniye de köylü pazarýndan almýþtým. Ýnce kabuklu ve çok suludur. 2 veya 3 gün içinde tüketilmezse hemen ezik hale gelir. Þekli þimdi satýlanlarýn aksine bozuk þekillidir ve oldukça irileri olur. Þu anda satýlanlar ise maalesef yine genleriyle oynanmýþ domatesler. O nedenle almýyorum.
SM-N910C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
istanbul da bulunacaðýný sanmýyorum, ticari anlamda büyük ölçekte yetiþtirilmez. çünkü her lezzetli þey gibi ince kabuklu ve bol sulu olurlar. pazardan 300 metre eve saðlam getiremiyorum. nakliyat probleminden dolayý büyük köylü ekmez.
domates hastasýyým. domates tarlada yetiþmeli, bol güneþ almalý, dolayýsýyla lezzetli domates 2 ay yenir, henüz deðil. ve benim çocuklar domates suyunu , meyve suyuna deðiþmez . talep olursa tarifini veririm.
Yer Ýmleri