odeayla en son yanlýþ hatýrlamýyorsam ekim civarý çalýþmýþtým . Artýk pek fazla oran dahi almýyorum , oran olarak geri kalýyorlar aylardýr . yeni moda þeyler denemeye baþlýyorlar demek ki
odeayla en son yanlýþ hatýrlamýyorsam ekim civarý çalýþmýþtým . Artýk pek fazla oran dahi almýyorum , oran olarak geri kalýyorlar aylardýr . yeni moda þeyler denemeye baþlýyorlar demek ki
30 Yýldýr olmayan . Bundan sonra olacak.
Döviz develüasyon öncesi aldýðýnda kar edersin.
2002 de 1,5 olan dolar . 2013 de 1,9 olmuþ. 11 yýl otobüs bekler gibi bekletmiþ herkesi. Bu risk ne olacak.
Risk alacaksan döviz ile ne uðraþýyorsun. Borsa oyna % 10000 bile kazanma þansý.
2013 te para bolluðu bitmiþ bir daha olmayacakmýþ. Ülkedeki paralar bir yeremi gitti.
Ciddi miktarda para yurt disina gidiyor, bizim yerli varlikli is adamlarinin.
Tr.'nin yarinina inanclari kalmadigindan, basta ABD ve Kanada olmak uzere cok goc eden var.
Bu adamlar bu ulkelerde calismadan yasayabilecek gucte adamlar.
Bazilari da buyuk mutahhit insaatci.
Iyi parasi olan bir sekilde disarida tutuyor parasini.
Son 15 yil en cok TL'ye vurdu.
Bu kadar hizli carpan ve hizlandiran faktore ragmen TL. hizla deger kaybediyor.
Icerde gelir dagiliminda oyle bir adaletsizlik var ki, tuketici de tuketici degil artik, dilenci.
Boyle istiyorlar beyler.
Isinize gelirse.
Gucun yetiyorsa indir.
bugün kimse oran sormamýþ, demekki denize düþen yýlana sarýlýr diye laf boþuna deðil, sanki burdaki 100 kiþiden 99 u dolara sýký sýký sarýlmýþ ve hayallere dalmýþ, tl nin suyunu çekmesine neden olacaðý inancým 2 ay önce aklýma gelmiþti, o vakitte inanan olmamýþtý, düþerken bile talep görmesi þaþýrtýcý olmuþtu, az aþaðýda buna deðineceðim*
Ýlk önce son 4-5 yýlda olup bitenden bahsedeyim sevgili dostlar; yüksek enflasyon parayý pula çevirdi, tl 1 e 10 deðer yitirdi,
16 deðil, mevduatçý oran 1616 bile bu kaybý telafi edecek güce sahip deðil, 1 milyonu olan artýk benim 100k param var diye sevinsin, 100k sý olan ise 10k param var diye mutlu olsun, böyle bir düþünce daha mantýklý kararlar almayý saðlar, Þanslý kiþi nedenleri anlayabilmiþ olan kiþidir.
*dolarda olay þu þekilde vuku buldu sevgili dostlar; az tereciye tere satmak gibi olacak, hepinizin bildiði þeyler. bir malý deðerinin çok üzerinde satarken yanýna eþantiyon bir þey koyarsýn, alýcý üþüþsün diye, dolar 3,90 iken birileri alýn yanýnda %4 de size faiz dedi, yemi balýk yuttu,
þimdi büyüme nasýl gerçekleþir sevgili dostlar onu ele alayým; istenen ne, büyüme, geçen açýklanan kgf 250 milyar tl diyelim, ikincisini 500 milyar tl yaparsýn, bir 500 milyar tl daha arttýrýrsýn, gerekirse duble yaparsýn, ekonomik büyümede Çin gibi %8 i her yýl rahat yakalarsýn, þu KGF çýkmamýþ olsa ekonomik büyüme 0,9 olurdu, 2013 ocakta dolar 1,90 idi 3,80 desek , net tl %100 kaybetmiþtir, kalan %900 kayýp ise enflasyon sayesinde olmuþtur, enflasyon düþünülmesi gereken tek þey, gerisi tefaruatt dostlar, hala bu yýl 22 olmaz diyenler varsa 22 kez bu yazdýðýmý okusun,![]()
Halk markete girdiðinde bu fiyatlar nedir böyle?? diye feryat ettiðinde enflasyonu düþürmek tek para politikasý haline gelir o zaman dolarýn kafasýna sürekli vurmaktan kimse çekinmez domates mevzusunu bazý arkadaþlar sevmiyor ama faizle müthiþ bir göbek baðý var 😀
bu 2. mesaj biri diðerinin devamý niteliðinde ilki anlaþýlmadý için ikincisinin önce okunmasý lazým, sonra ilki ...
Parayý hedefiniz yapmayýn. 1$ Elli kuruþ olacak
duhul: eylül 2012
2003-2013 yediðin hurmalar gelir seni týrmalar týrmalýyorda. bu 10 sene diðer geçen 20 yýla benzemez,ülkenin kaynaklarýnýn borçlanma limitlerinin hovardaca kullanýldýðý bir aralýktýr. daha hesap tam olarak görülmedi, GÖRÜLECEK. ben yine TL ye bir gün dönerim ama ne zaman? faiz düþmalýðý yapan bu yönetimin yerine gerçek faizi(bugün için %25) veren bir hükümet gelirse ve TL gerçek deðerine devalüe olduðu zaman geçeceðim.Bunun süresi bana göre 2-3 yýl arasýnda deðiþmektedir. Ülkedeki yerleþik para gerek ithalat gerek sermaye transferi ile yurtdýþýna zaten gidiyor. þimdiki olay VUR-KAÇ tan ibarettir. yinede siz ne istiyorsanýz onu yapýn beni ilgilendirmez.
Yer Ýmleri