Acýbiber istedmiþ, yazmazsak yakar bizi ; aktif izmir þb. yeni açýldý. Cumhuriyet bulvarý üzerinde deniz tarafýnda . Kilim otele komþu. Güzel oran veriyorlar Ýzmirlilere tanýþmaya özel. Telefonla pek özel oran alamazsýnýz. Yüz yüze sohbette sizin niyetinizi anlayarak inisiyatif kullanýyorlar. Bugün bir arkadaþýma vesile oldum. 850 için 26 temmuz vadeye 15,65 aldýk. Ama arkadaþ bono karþýlýðý meselesine takýldýðýndan baðlamadý.
Dowes diye bir baþlýðým var Aðustos 2008'den beri orada yazýyorum ve sorulan sorularý en geç 24 saatte cevaplýyorum. Amacýnýz üzüm yemekse, oraya da sorabilirsiniz. Fakat mevduat baþlýðýnda baðcýya bulaþmanýza olanak veremiyoruz.
Son düzenleme : JonDowes; 22-06-2017 saat: 16:02.
Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
akbankýn sistemleri yine pert olmuþ, birileri zorla sattýracak bankayý..
Açýl sezen: (bloombergtht) : Devlet kendi mevduatýný çok düþük bir faiz oranýyla kamu bankalarýna kullandýrdýðý için kamu bankalarýnýn paçal maliyeti çok düþüyor. Kamu bankalarýnýn hala dýþarýdan para alma ihtiyaçlarý bulunduðundan paçal maliyetleri düþük olduðundan çok yüksek oranlar ile mevduat çekme teþebbüsünde bulunuyorlar. Zira bu durumda dahi paçal maliyetleri rakiplerinin üzerine çýkmýyor. Bu da piyasa faizlerini olmasý gerektiðinden fazla yükseltiyor.
Bana epey mantýklý geldi. Sanýrým mevduat faizlerini söylemlerin aksine kamu bankalarýnýn yükselttiði tezi yukarýdaki denkleme göre mantýklý olabilir.
Devletin ekonomiye yaptýðý doðal olmayan müdahalelerin ne gibi sonuçlar doðuracaðýna küçük bir örnek.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bir hususu merak ediyorum...Bankalar Yuksek faizle mevduat topluyorsa yuksek faiz oranlariylada kredi vermek zorunda kalacaklar....Yuksek faiz oranlarida krediye olan talebi duserecektir....Kagit uzerinde hesap yaptigimizda kredi verende, kredi alanda bu isten karli cikmiyor....
Madem durum dusundugumuz gibi ise bankalar nicin istahla mevduat toplamak icin faiz artirmaya istekli hareket ediyorlar?...
Yer Ýmleri