Bankalar dolarý yurt dýþýndan bu oranlara borçlanacaklarýna, yurt içinde þöyle 6-6,5 a çýkartsalar millet daha da dolarize olur.
Bankalar dolarý yurt dýþýndan bu oranlara borçlanacaklarýna, yurt içinde þöyle 6-6,5 a çýkartsalar millet daha da dolarize olur.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Ayrýca 7 - 10 arasý faiz ile dolar sendikasyon kredisi alan banka , bu parayý dolar olarak maliyetinden daha yükseðe bu ortamda nasýl verecek ? Piyasada zaten döviz geliri olmayan kurumsallar dahi dolar kredisi kullanamýyor diye biliyorum. Eee , döviz geliri olan da dolar kredisine ne ödeyecek , 11 - 14 arasýmý ? Dolar kredisi ne civarda acaba , bilgisi olan var ise paylaþýrsa memnun oluruz.
Ya dolarýn daha da düþeceðini öngörüyorlar ya da durumlarý sýkýþýk mý ki?
Bankalarýn biz mudiler için en önemli saðlamlýk rasyosu olarak en azýndan benim bildiðim sermaye yeterlilik rasyosu 12 den düþük olanýnda olmadýðýný sanýyorum. Hoþ bankalarýn batmasýnda nakit akýþýnýn çok daha etkin olduðunu daha önceden de yaþadýk, biliyoruz. Demirbank örneðindeki gibi.
Devlet bankalarýný tenzih ederim , özel bankalar ancak kar ederse yaþar. Bunda herkes mutabýk .
Belli ki dolar ihtiyacýn var , ver 1 haftalýk reklam aynen Denizbank ýn yaptýðý gibi , Þok , Þok , Þok þeklinde. Efendim de , 2 haftaya kadar dolarýný getirene , %6 faiz veriyorum hem de Ýþ Bankasý güvencesiyle. Kim takar o zaman rodeoyu, burgeri,ing yi falan filan. Þahsen vademi bile bozarým . Aradaki %1 maliyet farký ,oluþacak reklam giderinden çok daha fazla olur Ýþ Bankasý veya sizin yazdýðýnýz gibi %10 a kadar borçlanan bankalar için. Elde edeceðin kaynaðýn maliyeti her þeyden önemli deðilmidir bankalar için ? Yanlýþmýyým acaba?
Fed bilanco kucultmesi yilbasinda baslarsa dolar faizi nolur bu durumda ?
Yer Ýmleri