0.35 dedi çok net hatýrlýyorum.
Þimdi kontrol ettim büyük ihtimalle þu tabloya bakýp savdý baþýndan:
http://www.qnbfinansbank.com/popup/m...i-mevduat.aspx
Burger'a baðladým 4.5% tan 3 ay.
0.35 dedi çok net hatýrlýyorum.
Þimdi kontrol ettim büyük ihtimalle þu tabloya bakýp savdý baþýndan:
http://www.qnbfinansbank.com/popup/m...i-mevduat.aspx
Burger'a baðladým 4.5% tan 3 ay.
kim kime ne taþýtýyor görecez. TL bazýnda aylýk %2 net getiri olmadan TL den 15 alsan ne olur 16 alsan ne halta yarar? aylýk %2 net getiri yýllýk %27 mevduat faizine eþit oluyor. Bu oran verildiði gün TL yi ancak düþünürüm. þimdi dolar faizi %5'e vurmuþken kusura bakmada ben dolar toplamaya devam ederim. geçen sene bu zaman dolar 2,90 civarýydý. 3,5-2,9=0,6 yapar. bu halde bile dolar %21 net getirmiþ üzerine dolar faizinide koysan %24 ten aþaðý yapmaz. sizinki tipik TL ci uyutmasý bende böyleydim çok þükür uyandýk. spek diyor yahu, EURUSD paritesine bak bakalým 1,03 ten 1,14'e geldi. bugün 1,03 parite olsa dolar 3,9+ olurdu. EURUSD yine düþecek. geçen sene bugünler yazýlanlarý eski forumdan okuyorum neredeyse senin yazdýklarýnýn aynýsý. bu üçkaðýt ekonomisi tekerürden ibarettir,ANLAYANA....
Sakin olmak gerek..
1. Daha evvel faiz yüzde 20 olmadan TL ye geçmem diyodun yüzde 27 ye mi çýkardýn..
2.2.90 3.90 arasý sende seyrettin..Maliyetin 3.64 7 aydýr dolardasýn dolar 3.51
100.000 dolar almýþ olsan þimdi 102.000 dolarýn olurdu..358.000 tl eder..
364.000 tl ise yüzde 6 kazandý..385.000 tl oldu..
Zararýn 27.000 tl..
100.000 dolarda bu..
Öyle çakýl taþý ile oynamýyoruz..öyle olacak böyle olacak batacaz demekle olmuyor..
3.85 dolar kurunda sen baþbaþa oluyorsun..
1 ay sonra dolar atýyorum 3.48 olsa senin baþabaþ noktan 3.89 olacak..
6 ay sonrasýný sen hesapla..
6 ay sonra dolar 4.20 olsa aslýnda sen hiç birþey kazanamamýþ olacaksýn ama en büyük yaygarada senden gelecek eminim..
Herþeyin bir zamanlamasý var..
Dolarýnda zamanlamasý var..
Borsanýnda mevduatýnda..
Heyecana gerek yok..Millete gaz vermeye de gerek yok bence..
2015 aðustosda 20 de dolar 3 tl yi vurdu..
2016 eylülde 2.95 idi..
13 ay boyunca tl de olanlar yüzde 10 faiz aldýlar..
3.30 oldu baþabaþ noktalarý..
3 ay sonra 3.65 olacak..dolarda 3.50 þu an..
Bu kadar yaygara 2015 aðustodan beri TL ciler karda yahu..
Haa tabikide eylül gibi dolara geç ocak da 3.85 den boz..
biþi demem eyvallah..
ama zamanlamayý tutturmazsan hiç biþi kazanamazsýn..
Power in asagi yukari 800 k tl si vardi ve en son full dolara gecmisti buda asagi yukari 220.000 usd eder gudwane...yani o zarari 2 ile carp hadi diyelim bi kismini usd faizi ile telafi etti yinede nerden baksan 40-45 k zarari var ( kur zarari haric ) . power yanlis zamanda kaldin sen dolarda dostum buda senin sorunun hic kusura bakma .
...............
Son düzenleme : Patrick Bateman; 29-06-2017 saat: 14:10.
Sn.PowerPC öncelikle hoþgeldiniz... Her tür fikre açýðým... Her tip yazýlan mantýksýz dahi olsa beyin fýrtýnasý der yine kabülümdür... Lakin eski sayfalara bakarsanýz USD 5 TL, orada 6 TL oradan 7 TL olacaðýný yazdýðýnýz gün gibi hatýrlýyorum... Benim cevaplarým ise bu piysada 20 yýldýr olduðum ve öðrendiðim tek þey mütevazi olunmasý gerektiði ve BIST in 10,000 de olabileceði, USD ýn 10 TL de olabileceði ama bunun mantýkla bir ilgisinin olmadýðý yönünde idi..
Yani þu an allah aþkýna BIST in 101,000 puan olmasýnýn ne mantýðý var...
S&P not düþürdü... Týnnnn... BIST 75,000-72,000
Moddy's not indirdi.... Týnnnn...BIST 75,000-72,000
15 Temmuz darbe giriiþimi oldu... BIST 75,000-72,000
FITCH not indirdi... Ertesi gün... Ve müteakip günler soluksuz...
BÝST 80,000 sonra 85,000 oradan 90,000 sonra 95,000 vaoww dedik þimdi 100,000.....
Nerde bu yukrýda saydýklarýmýn fiyatlamasý... Olmasý gereken 75,000 lerden 65,000 lere doðru bir süzülüþ ve oradan kademli yükseliþ ile BIST in olmasý gereken yer þu siyasi ortam ve konjüktürde 75,000-80,000 aralýðýdýr...
Ne derseniz deyin... Üstü köpüktür... Elllerine mal verecek adam arýyorlar....
USD ise 3,65-3,75 TL arasýnda durmalý idi... Ama asla 4,50 TL olmasý için mantýklý tek bir sebep yoktu...
Ama sonuç;
BIST 101,000 ve USD 3,50 TL...
Yani; mütevazi olalim ve mantýklý davranmayý rasyonel olmayý býrakmayalým...
Sn.Gundwane
516 aylýk Türkiye tecrübem dediðinizi onaylýyor... Lakin Türk Ekonomisi iyi yolda mý kötü yolda mý bilen yok!
10 yýldýr bir ay dahi boþ durmamýþ olan gayrimenkulum 6 aydýr boþ. 1 kiþi dahi sormadý!
Etrafým KÝRALIK ve SATILIK ilanlarý ile dolu...
Büyüme %5; konut satýþlarý tam gaz deniyor...
Ama SAXO CAPITAL gibi dev bir Danimarkalý aracý kurum ben bu ülkede daha fazla iþlem yapamam aþýrý spekülatif ve riskli raporu ile Türk finans uzmanlarýnýn tazminatlarýný vererek kepenk kapatýyor...
Ama USD 3,50 TL...
Bir haftada USD 2,90 TL den 3,94 TL oldu... 6 ay önce....
2014 Ocak ta ise; 2,08 TL den sadece 24 saatte 2,38 TL ye zýpladý.. 500 baz lýk faiz artýþý zor frenledi....
Haklýsýnýz Sakin olalým ama temkinli olalým... Bu piyasa adama öyle bir tokat vurur ki; Osmanlý Tokadý halt etmiþtir yanýnda...
Ben o zamanda dedim... 3,55 TL altýnda kademeli alýrým diye... 3,53 TL den baþladým kademeli alýþa...
Þu an portföyümün %90 ý TL de %14 faiz ile... %10 u USD da... Bu rakam þu an dan itibaren USD lehine evrilmeye müsaittir...
Bu ülkede; ne petrol, ne altýn ve arsa arazi ne gayrimenkul.... Ne de BIST( Þanslý Ýseniz o ayrý-LOTO gibi)
Üzülerek belirtmek isterim ki; paranýzý korumanýn tek yolu...
%50 TL faiz de; %50 USD da...
Siyaset zaten olmuþ GOY GOY...
Milleti düþünen yok...
Bu ekonomi maalesef altta kalanýn caný çýksýn ekonomisidir....
gund arkadaþým ben artýk forumda fazla zaman geçiremiyorum, þimdi diðer konuya gelirsek benim ortalamam bu baharda topladýklarým ile 3,55 ten 3,51'e indi. buna dolar faizini katmýyorum onun yeri ayrý. benim yaygara yapacak zamanýmda yok. þimdi olaya gelelim sende biyorsun ki dolardaki patlamayý TL vadede olan asla yakalayamaz bu %95 böyledir. haa ikisini becerebilene saygý duyarým bunlarýn sayýsýda marjinaldir. amacým polemik deðil 2013 te baþlayan büyük resme bakmak gerekir. biz artýk uzun süre 2003-2013 arasý hesapsýzlýðýmýz ve israfýmýzýn acýsýný çekeceðiz ve çekiyoruzda. TL deki %100 deval bunun sonucudur. ve bu kafayla bu ülke devalden uzun yýllar kurtulamayacak. hükümetin sýkýþtýðý anlarda ilk soyacaðý kesimde TL ciler oldu ve olacak. Benim hesabýma göre en geç eylül sonu TL emisyonu yani para basýlmasý azýtacak bunu bu günden görüyorum. isteyen katýlýr isteyen katýlmaz beni de ilgilendirmez. eðer buradaysa umutabi ve Ahme ye çok selamlar.
Abd çýkýp çatýr çatýr dolar basmaya devam ederse ne yapacaksýnýz? Adam yüksek kurdan çok ciddi rahatsýz, elinden gelse dolarý 1 tl yapar gider çini batýrýr ama çok aþýrý borçlu ve hantal olduðu için beceremiyor. Trump faktörüne dikkat etmek lazým ben dolara da tl ye de altýna da güvenmiyorum açýkçasý.
130k bir para kaldý elime yine de tl mevduat yaptým; oranlar bence cazip.
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri