Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
banka MT'leri TL görünce resmen git baþýmdan diyor hal ve hareketleri acayip, dolar götürünce neredeyse kýrmýzý halý serecekler. dün ben dolar yatýrýrken TL getiren müþteriye resmen bugün git yarýn gel yaptýlar. buradan önümüzdeki süreçte ne olacaðý anlaþýlýyor.
Daha iyi fikirlere muhtemelen tüm forumdaþlar açýktýr. en yüksek %13 veren bankalarýn (yýllýk) bu getirisini yok sayamayacak durumdayýz. TUÝK in enflasyonuna göre parayý nispeten korumuþ oluyoruz. sizin belirttiðiniz ve yaþadýðýmýz gerçek enflasyona göre eriyoruz. daha iyi þartlarý bulmak için forum kardeþliði yapýyoruz. baþta söylediðim gibi daha iyi þartlarý bulursak (mevcut garantiler içinde) kaçýrmayacaðýmýzdan emin olabilir herkes.
Direk dolar alamýyorlar sanýrým. Açýk pozisyona izin verilmiyor. Ama swap yapabiliyorlar. Benim kafamda bir çeliþki var. Bir banka deðer kazanacaðýný düþündüðü bir para birimiyle neden borçlanmak istesin. Yada diðer bir bakýþ açýsýyla deðeri artacak bir para birimini ona borç vermek isteyene kýrmýzý halý serip, deðeri düþecek bir para birimini borç vermek isteyene niye isteksiz davransýn. Ticaret hayatýndaki tecrübeme göre ne zaman bir satýcý spesifik bir ürün için bir alýcýya özel ihtimam gösteriyorsa o ürünü çok iyi sorgulamak gereklidir.
Ama söylediðim gibi burada powerpc nin söylemini boþa da çýkaramýyorum , zira bende bankalarýn dolar mevduatý yapmak için istekli olduklarýný görüyorum. Dolarýn düþme potansiyeli barýndýrmadýðýný da biliyorum. O zaman bugünkü tecrübelerime ters geliþen ve beni çeliþkiye düþüren nedir?
Neden bankalar deðeri artacak bir para biriminden borçlanmak için daha istekliler?
Acaba yurtiçindeki dolar likiditesi azaldýðý için taþýdýklarý dolar kredileri için buna mecbur mu kalýyorlar. Eðer yurtdýþý kredi imkanlarý not düþüþünden sonra sýnýrlandýrýldýysa böyle bir durum oluþmuþ olabilir. Sonuçta çevirmek zorunda olduklarý yüklü bir döviz kredi portföyü var.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Tam aksine dolarýn çýkacaðýný öngördükleri için piyasadan mümkün olduðunca çok dolar toplamaya çalýþýyor olmasýnlar?
Nasýl olsa deðeri düþecek diye TL'ye vebalý muamelesi gösteriyor olabilirler.
Bankalar benden aldýklarý dolarý baþkalarýna borç veriyorlar nihayetinde. (dolar kredisi çekmek yasaklanmýþtý gerçi yanlýþ hatýrlamýyorsam, neyse yani bir þekilde bir alýcý buluyorlardýr bu dolarlara)
Daha çok dolar çekmek için de faizler birbirleri ile yarýþýyor. %4'ün altýný kimse beðenmiyor mesela þu an
Þu an bile oldukça iyi oranlar varken bi týk daha yükselirse USD faizi, kim niye %12-13'den TL tutacak?
Swapla, dolarýn deðerini ayný cümlede kullanmayýn. Birbiriyle alakasýz kavramlar. Forumda herhalde bir 30 kez yazmýþýmdýr: swap yapan kur riski almaz. Swapýn döviz pozisyonlarýna en ufak bir etkisi yok. Kolay hatýrlamak için:
Swap = 1 adet alýnan kredi + 1 adet yapýlan mevduat.
Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Yer Ýmleri