Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
149,60 10% 1,52 Mr 133,50 / 149,60
71,55 9.99% 412,30 Mn 63,30 / 71,55
106,80 9.99% 267,85 Mn 95,55 / 106,80
36,38 9.98% 315,19 Mn 33,20 / 36,38
11,25 9.97% 197,37 Mn 11,25 / 11,25
224,90 -9.97% 1,26 Mr 224,90 / 240,80
8,15 -9.94% 666,63 Mn 8,15 / 8,99
129,00 -9.35% 3,25 Mr 128,10 / 152,90
39,12 -8.04% 105,06 Mn 39,00 / 42,40
11,79 -8.03% 2,17 Mn 10,02 / 12,86
299,75 0.59% 14,23 Mr 291,25 / 300,50
256,00 0.89% 9,47 Mr 253,00 / 261,50
207,80 5.32% 8,38 Mr 194,90 / 211,10
336,50 5.07% 8,18 Mr 323,25 / 336,50
2,44 0.83% 6,60 Mr 2,37 / 2,52
17,24 1.83% 490,57 Mn 16,51 / 17,24
69,25 1.47% 6,48 Mr 66,45 / 69,40
207,80 5.32% 8,38 Mr 194,90 / 211,10
703,50 2.1% 4,08 Mr 681,00 / 710,50
89,45 0.51% 359,12 Mn 87,35 / 89,65
110,80 0.54% 141,06 Mn 108,00 / 111,10
27,78 -1.14% 119,83 Mn 27,50 / 27,94
11,33 2.16% 518,55 Mn 10,93 / 11,39
78,60 0.13% 356,66 Mn 77,50 / 79,85

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 799/1024 ÝlkÝlk ... 299699749789797798799800801809849899 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,385 - 6,392 arasý.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altý faiz oranlarý)

1. Akýl var fikir var... Sn.Happy'e katýlýyorum... Kendisi ekonomi doçenti... Ancak TR de ekonomiyi anlamak için doç. olmanýn lüzumu yoktur... Ekonomide arz ý az olanýn deðeri çok; arz ý çok olanýn deðeri az olur...

USD ýn arzý az; bina inþaat ve daire de arz fazla... Yer gök vadi ova yayla tümsek sahil bozkýr inþaat dolu...

Keþke; Yer gök vadi ova yayla tümsek sahil bozkýr USD dolu olsa...

Dedim ya; iktisatçý olmanýn lüzumu yok...

Orta az 100 IQ zeka anlar ekonomiyi zor deðil... Yapmasý zor...

Þu an TL de bekleyenler fýrsat buldukça TL satýp USD alýyor. Konu bu... USD da inmiyor...

Güven kayboluyor. Kayboldu mu? %20 faizde iþe yaramaz...

Bence dikkat!

2.  Alýntý Originally Posted by mkdmkd Yazýyý Oku
    Dikkat çeken bankalar TL faizlerini düþürürken USD faizine dokunamamýþlar. Eskiden maaþ alýndýmý dolar ya da mark alýnýrdý.Þimdi de kur ne olursa olsun TL vaden dolunca faizini USD ye dönmek(ana paradan da %30 eklenebilir) mantýklý gözüküyor.Kýþýn kur patlayýncada yüksekten bozup tekrar yükselen TL faizine istersen geçersin istersen usd de beklersin
    Is'te rasyonel dusunce bu.

Insanlari dolarci, vadeci gibi ayirmamak lazim.

3.  Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Akýl var fikir var... Sn.Happy'e katýlýyorum... Kendisi ekonomi doçenti... Ancak TR de ekonomiyi anlamak için doç. olmanýn lüzumu yoktur... Ekonomide arz ý az olanýn deðeri çok; arz ý çok olanýn deðeri az olur...

USD ýn arzý az; bina inþaat ve daire de arz fazla... Yer gök vadi ova yayla tümsek sahil bozkýr inþaat dolu...

Keþke; Yer gök vadi ova yayla tümsek sahil bozkýr USD dolu olsa...

Dedim ya; iktisatçý olmanýn lüzumu yok...

Orta az 100 IQ zeka anlar ekonomiyi zor deðil... Yapmasý zor...

Þu an TL de bekleyenler fýrsat buldukça TL satýp USD alýyor. Konu bu... USD da inmiyor...

Güven kayboluyor. Kayboldu mu? %20 faizde iþe yaramaz...

Bence dikkat!
    Hem telefonda ne dedi adam.

Parayi sifirla.

Neydi o para 1 Milyon'un uzerinde Euro, birkac yuzbin dolar.

Simdi dolar alana vatan haini diyor.

4.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Forumdaþlardan talep gelirse 20 sene evvel Ýsviçre ve Avusturya'daki anonim mevduat hesabý açmak ile ilgili maceralarýmý anlatabilirim.
     Alýntý Originally Posted by HISIM Yazýyý Oku
    Anlatirsaniz ben memnun olurum..
     Alýntý Originally Posted by elma Yazýyý Oku
    Sayýn Rxpu, Merakla bekliyoruz.
     Alýntý Originally Posted by syýlmaz Yazýyý Oku
    Ben de merakla bekliyorum.
     Alýntý Originally Posted by mehtapkarayol Yazýyý Oku
    Okumak isterim.
     Alýntý Originally Posted by mavsaro Yazýyý Oku
    Demokrasiye saygým sonsuz
     Alýntý Originally Posted by Happy Yazýyý Oku
    ablam istiyorsa ben de isterim.
     Alýntý Originally Posted by lutfu001 Yazýyý Oku
    Sn.rxpu açýkcasý ben böyle bir anýyý sizden okumayý isterim, o kadar param yok, kolay kolayda olmaz ama bilgiden zarar gelmez, saygýlar.

Forumdaþlar size Ýsviçre ve Avusturya bankalarý ile anonim (sahibi belirli olmayan) mevduat açma maceralarýmý anlatmak istiyorum.

Burada anlatacaklarým tamamen gerçek olup, yazýnýn sonunda, veeee küüt diye bir ses geldi ve yataktan düþtüm gece üstüm açýk kalmýþ kabus görmüþüm þeklinde bir açýklama kesinlikle olmayacak, bunu baþtan garanti ediyorum.

Yýl 1995,1996 Avusturya'da üniversite öðrencisiyim, ayný anda da orada çalýþýyorum. Biraz para biriktirdikten sonra gençliðinde verdiði hava atma isteðinden de kaynaklanan bir edayla acaba *servetimi* nasýl Ýsviçre bankalarýnda güvence altýna alabilirim diye düþünmeye baþladým. Biraz araþtýrmadan sonra Avusturya'da þubesi bulunan birkaç Ýsviçre bankasý ile görüþtüm. Ancak tahmin edebileceðiniz gibi çoðu 5 bin mi 5 milyon mu sorusuna yok yok kardeþ 5 bin dedikten sonra bana hayatta baþarýlar dilediler.

Ancak tam o sýralarda televizyonda bir politikacýyý dinlerken ; anonim (sahibi belirli olmayan) mevduat hesaplarý bizim için yüz karasýdýr gibi bir konuþmaya þahit oldum. Neeee?. Hemen o heyecanla bunun mümkün olduðu bir bankayla temasa geçtim ve en sonunda bir banka kabul etti.

Bankaya gittim. Beni yüz mimikleri neredeyse hiç deðiþmeyen bir kadýn karþýladý. Ben anonim hesap açmak istiyorum dedim.

Kadýn yine hiç deðiþmeyen bir yüz ifadesiyle: Anonim hesap sadece belirlediðiniz tek bir þifreye baðlýdýr ve kiþilerden baðýmsýzdýr. Hesaba herhangi bir kiþiye ait bilgiler kesinlikle iliþtirilemez. Þifreyi ibraz eden herhangi bir kimlik kontrolüne tabi tutulmadan parayý çeker. Bu koþullarda hesabý açmak istediðinizden emin misiniz? dedi.

Açýkçasý o zamana kadarki artistik ve hava atma pozisyonumun yerini biraz endiþe almýþtý. Hakikaten bu kadarýný da beklemiyordum.
    Bir iki saniye duraksamadan sonra hesabýn üstüne ismimi dahi yazamaz mýyým dedim.

Kadýn ayný tonda . Hayýr, eðer bunu yapmak isterseniz normal bir hesap açmalýsýnýz dedi.

Neyse sonuçta Ýsviçreli bir bankanýn Avusturya'daki bir þubesinde tek bir þifreye baðlý anonim bir hesabý kontrol eden adam olmak güzel bir duyguydu. Biraz huzursuz olsam da , 1 senede biriktirdiðim benim için o zaman ciddi bir meblað olan 5000 USD'yi tek bir þirfeye yatýrmaya karar verdim ve kadýna hesabý açalým dedim.

Kadýn bana siyah bir kutu getirdi. Kutunun yanýnda çelik sürgüler vardý.

Banka görevlisi kadýn:
    Lütfen þifrenizi 14 haneyi geçmeyecek þekilde karton formdaki bölgelerin içine yazýn
    Daha sonra kartonu yazý yukarý bakacak þekilde kutunun içindeki kalýba yerleþtirin.
    Kapaðý kapatarak bana verin.

Kadýnýn dediklerini yaptým. Kadýn siyah kutuyu kapaðý kapalý þekilde , ýþýklý bir sandýðýn içine itti. Sandýðýn içinden bir fotoðraf flaþý sesi geldi. Kadýn sandýktan kutuyu çýkardýðýnda kutunun kapaðý açýk vaziyetteydi ve içi boþtu, yani þifreyi yazdýðým karton artýk kutunun içinde deðildi. 10-15 saniye sonra çeþitli faks tarzý kuþ seslerinden sonra sandýðýn yanýndan kadýna bir kod geldi. Kadýn o kodu önündeki bilgisayara girdi ve vermiþ olduðum parayý kasaya koydu. Hangi vadede baðlamak istiyorsunuz dedi. Anonim hesaplarda ya vadesiz, yada 1 yýl ve yukarý vadeler oluyormuþ. Ben yýllýk baðladým. Faizini þu an tam hatýrlayamýyorum ama normal piyasa faizinden epey düþüktü. O zamanlar Avusturya þilinini %5 ila %6.75 arasý baðlayabiliyordum yýllýk. Bu hesaptaki oran çok daha düþüktü %1- belki %2 tam hatýrlayamýyorum. Hava atacaðýz diye faizden de kazýðý yedik orasý da ayrý mesele.

Ben hesap cüzdaný yok mu dedim. Kadýn anonim hesaplar için sadece paranýn yatýrýldýðýna dair bir kaðýt verebildiklerini ancak bu kaðýdýn üzerine isim yazmalarýnýn mümkün olmadýðýný söyledi. ?!?!?!?!. Yiðitliðe ..... sürdürmemek için, yine aptalca bir þekilde peki ben parayý nasýl çekeceðim diye sordum. Kadýn ayný ses tonu ve deðiþmez surat ifadesi ile bu hesabý þifreyi söyleyen herhangi bir kiþi çekebilir. Þifreyi bilemezseniz siz de çekemezsiniz dedi..........Ýhtiyacýnýz olan tek þey þifredir dedi. ?!?!?!?

Sizin için yapabileceðim baþka bir þey var mý dedi?. Yok.

Bankadan çýksam mý , çýkmasam mý? Neyse teþekkür ettim. Bankadan çýktým. Tabii içim içimi yiyor.

1 ay geçti, Ýç ses: gidip çeksem mi?. Yok. boþver.

6 ay geçti. Ýç ses: git çekte kurtul bu dertten. Yok. boþver.

9 ay geçti. Ýç ses: git geçte bitsin bu iþkence. Yok faizi yanar. boþver.

1 yýl sonra: Bankaya gidilir.

Ben para çekecektim. Banka görevlisi kadýn (baþka biri): Hesap numaranýzý ala bilir miyim?

Anonim hesap!!!!

Lütfen bekleyin................

Baþka bir kadýn elinde bizim o meþhur siyah kutuyla geldi. Lütfen þifrenizi bu kartona belirlenen alanlara girin ve kartonu kutunun içindeki kalýba yerleþtirin. Lütfen kapaðý ve sürgüyü tam olarak kapattýktan sonra bana verin..........

Bir anda bende bir artistik, bir John F. Rockefeller havalarý, neyse kartona büyük bir artistik surat ifadesiyle þifreyi yazdým.

Kadýn kapaðý kapalý kutuyu aldý, tekrar o sandýk þeklindeki ýþýklý cihaza soktu. Yine bir flaþ sesi ve faks sesleri ardýndan 1-2 dakikalýk bir süreç içinde sandýðýn kenarýndan tekrar kadýna bir kod geldi. Kadýn kodu bilgisayara girdi ve bana dönerek :

Ne kadar çekmek istiyorsunuz?

OFFFF anam benim, bende bir þiþinme bir diyafram açýlmasý:

HEPSINIIIIIIIII

Kadýn: Tüm parayý çekerseniz anonim hesap kurallarýna göre hesabýnýz kapanacaktýr. Onaylýyor musunuz?

Onaylýyorum.

Ýþte bu da benim Ýsviçre bankasýndaki gizli anonim hesap maceram....

Hepinize iyi akþamlar.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. Ben beðendim çok güzel hikaye.

Yalnýz þöyle bir durum var, hesap sahibi ölse bu arada da þifreyi kimseye söylememiþ olsa para bankaya kalacak. Mirasçý diye bir hak yok.

Ayrýca okurken sizde kendi ruh halimi gördüm. Bende çok az bir param varken bile hep yurt dýþýnda nasýl hesap açarým, paramý nasýl oraya götürürüm diye düþünmüþümdür. Hatta burada ki tüm Ýsviçre bankalarýnýn temsilciliklerine mail atýp bilgi istemiþtim.

6.  Alýntý Originally Posted by syýlmaz Yazýyý Oku
    Ben beðendim çok güzel hikaye.

Yalnýz þöyle bir durum var, hesap sahibi ölse bu arada da þifreyi kimseye söylememiþ olsa para bankaya kalacak. Mirasçý diye bir hak yok.

Ayrýca okurken sizde kendi ruh halimi gördüm. Bende çok az bir param varken bile hep yurt dýþýnda nasýl hesap açarým, paramý nasýl oraya götürürüm diye düþünmüþümdür. Hatta burada ki tüm Ýsviçre bankalarýnýn temsilciliklerine mail atýp bilgi istemiþtim.
    Bu konu aslýnda aklýma Avusturya gazetelerinde yeni okuduðum bir köþe yazýsý dolayýsýyla geldi. Avusturya bu hesaplarýn açýlmasýný Kasým 2000 itibariyle yasakladý. Ancak var olan hesaplarý kapatabilmek mümkün deðil. Zira hesap sahiplerine tebligat yapmak dahi mümkün deðil. Adamlar o tarihte ilkel bitcoin icad etmiþler!!!. Geçenlerde okuduðum bir yazýda yeni hesap açýlamamasýnýn sorunu çözmediði, zira 2000 yýlýna kadar açýlmýþ onbinlerce hesap olduðu ve bu hesaplarýn zaman aþýmý sürelerinin çok uzun olduðu belirtilmiþ. Bu tabii iþin avusturya bacaðý, isviçre kýsmýnda bence kat be kat fazla bu tür hesap hala aktiftir.

Bürokratik olarak ta dahiyane bir fikir. Hesabýn sahibinin ismi gerçekten yoksa, Talep eden resmi makamlara verilebilecek bir bilgide yok!!!!!!!!!
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Bu konu aslýnda aklýma Avusturya gazetelerinde yeni okuduðum bir köþe yazýsý dolayýsýyla geldi. Avusturya bu hesaplarýn açýlmasýný Kasým 2000 itibariyle yasakladý. Ancak var olan hesaplarý kapatabilmek mümkün deðil. Zira hesap sahiplerine tebligat yapmak dahi mümkün deðil. Adamlar o tarihte ilkel bitcoin icad etmiþler!!!. Geçenlerde okuduðum bir yazýda yeni hesap açýlamamasýnýn sorunu çözmediði, zira 2000 yýlýna kadar açýlmýþ onbinlerce hesap olduðu ve bu hesaplarýn zaman aþýmý sürelerinin çok uzun olduðu belirtilmiþ. Bu tabii iþin avusturya bacaðý, isviçre kýsmýnda bence kat be kat fazla bu tür hesap hala aktiftir.

Bürokratik olarak ta dahiyane bir fikir. Hesabýn sahibinin ismi gerçekten yoksa, Talep eden resmi makamlara verilebilecek bir bilgide yok!!!!!!!!!
    Miras olarak birakmakta cok kolay.

Al kizim bu sifreyi kaybetme dersin yeter.

Yok veraset ilami, yok olum raporu, muhtardan ikamet vs yok.

Alýntý Originally Posted by HISIM Yazýyý Oku
    Miras olarak birakmakta cok kolay.

Al kizim bu sifreyi kaybetme dersin yeter.

Yok veraset ilami, yok olum raporu, muhtardan ikamet vs yok.
    Veraset ve intikal vergisi de yok.

Sayfa 799/1024 ÝlkÝlk ... 299699749789797798799800801809849899 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •