Originally Posted by
selka
3 Ay uzun zaman özellikle Türkiye için... USD da alým fýrsatý çýkarsa kaçýrýrsýnýz.. Ben 32 günden bir gün fazla baðlamam...
Buna ek olarak Sn. PowerPc ye katýlýyorum. Hükümet yetkilileri iyice kafayý bulandýrýp; TL mevduatçýsýný korkutmaya baþladýlar..
Faizleri artýran 50,000 mudi takip altýnda ne demek? Bu neyin kafasý. Mudi nasýl faiz artýrýr.. Faizin sebebi ekonomiden anlamayan siyasetçidir. Tasarruf sahibi deðildir....
Enflasyon %5 olur da; siz %14 mevduat faizi verirsiniz; neyse deriz.. Ama enflasyon %12 olursa %14 mevduat faizi fazla deðildir...
Ayrýca normal olmayan usul ve yöntemler ile mevduat sahiplerini korkutup resmen TL'den kurtulun demeye getirmek mudinin Ýnþaat beton ile USD arasýnda yatýrým tercihi yapmasý hususunda beklenti içine girmek ekonomi için son derece tehlikeli bir kumar oynamaktýr.
Bir taraftan kaynak sýkýntýsý var TCMB para basmak istemiyor deyip mevduat sahiplerine hücum ederken; diðer yandan TL sahiplerine takip baþlatmak. Bu ne yaman çeliþki böyle.. Hiçbir mevduat sahibi bankacýlarýn kafasýna silah dayayýp bana yüksek faiz ver demiyor ki...
Az önce YKB %14,10 teklif etti... Ben mi dedim beni arayýn diye... Bu serbest ekonomidir... Herkes ucuzdan alýp, pahalýya vermek ister. Ucuzdan niye alýyorsun, pahalýya niye satýyorsun demek 21.yy da abesle iþtigal bir konudur...
Yer Ýmleri