Originally Posted by
powerpc
katar falan hikaye,oradan evet biraz para geliyor ama katarlýnýn parasý deðil o. katardan ancak þirket,g.menkul satýþý ile dolar gelir ama o para bu ülkeyi döndürmez. katar iyice abartýlmýþ bir balondur. neyse katarý boþver. Burada benim bir suçum yok dövizi ben arttýrmýyorum. sorun bu yanlýþ ekonomi yönetiminde,ehil olmayan kiþiler amatörce kararlar veriyor. bu özellikle TL geniþlemeci politikalar ile dövizin artmasý her zaman garantidir. gerçi TL geniþleme olmasa bu balon ekonomi çoktan durmuþtu,ama bu KGF vs. diðer þark kurnazý kararlar sorunlarý öteleliyor sadece. kanserli hastaya morfin veriyorsun,iyileþtiðini sanýyor. TL nin kalýcý güçlenmesi için önce bu orta çað kafasýnýn bitmesi ve 1923 te baþlattýðýmýz aydýnlanma yoluna dönmemiz gerekiyor. TL tedavüle çýktýðýnda beri ilk defa 1946 da gerici yola girdiðimiz zaman deðer kaybetti, M.Kemal Atatürk zamaný 1 USD = 1 TL den iþlem görüyordu.1946 dan sonra TL bugüne kadar 3,500,000 kat deðer kaybettti,çünkü biz yanlýþ yola saptýk. bu orta çað kafasý ile dolar 10-20TL olsa bile hiç þaþýrmam. 1958 de bunlarýn aðababasý MENDERES döneminde Dolar 2.83'den 9.02 Liraya Fýrlamýþtý. Bu cumhuriyet tarihinin en büyük devalüasyonudur. Torunlarý bu kafayla bu rekoruda kýracak. AZ KALDI
Yer Ýmleri