anlamadýðýmýz þu; iþ bankasýnýn da ipini çekse ve direkt kapatsa iþ bankasý hazine bonolarý da ödenmeyecekti.. yani saðlam dediðiniz, rahat uyudum dediðiniz sadece ve sadece iktidarýn keyfi tutumudur.
hadi iþ bankasý batmayacak kadar büyük bankaydý o ayrý.. ya diger bankalar? o dönem karþýlýksýz bono satmayan banka yoktu zira devlet tabir i caiz ise karþýlýksýz hazine kaðýdý satmayaný dövüyordu.
ben o dönem iktidarlarýn esasen hazine bonosu alan son kiþiye mülkiyet hakký vermemesi, kiþi adýna saklama hesabý tutmamasý (ki hisse senetlerinde bile vardý) kaydýný tutmamasýný iyi niyet çerçevesinde deðerlendiriyorum.
zira o dönem iktidarlarý hazine bonolarýnýn ödenmemesini asla düþünmemiþlerdi.. bu baðlamda zaten batan 20 kusur bankadaki hazine bonolarýnýn hepsi karþýlýksýzdý.. devlet bu usulsuz iþlemleri su yüzüne çýkarmadý zira zaten o dönem 70 milyon insana ödetilecekti..
hazine bonolarýnýn karþýlýksýz olduðu söylemi insanlarda ciddi tepki yaratýrdý.. yani insanlar þöyle derdi; madem karþýlýksýz neden bu bedeli bize ödetiyorsunuz?
devlet kapatmadýðý hiç bir bankanýn usulsuz iþlemlerini ortaya koymadý.. hatta bddk þimdi ortaya koysun HODRÝ MEYDAN..
aslýnda size ilk defa samimi söyleyeyim, imar bankasýn da mevduatým olmasaydý ve þube müdürü iyi niyetli ve sohbetim olan insan olmasaydý hazine bonosu olayýnda imar bankasýn da asla kalmazdým.
ama bu baþka birþey; yani teþbihte hata olmaz; siz polise güvenmek istiyorsunuz sizin paranýzý polis gasp ediyor gibi birþey,,
ben açýkca uzanlarýn bankayý hortumlamasýndan çekinirdim, yada vadesi geldiðinde paramý ödemezlermi diye þüphelenirdim.. bugünkü parayla 2 milyon lirayý 2 saat içinde nakit verdiklerini bilirim.. (bu testi özellikle yapmýþtým)
ama biz hýrsýz dan birþey beklerken polis hakkýmýzý gasp etti..

gözümüz yok bereket versin dudu abi

Yer Ýmleri