Kullanan, kullanmayana gore gecis bedeli kadar daha cok odeme yapiyor, diyelim ki datca bodrum arasi feribot arac basina 130 lira yerine, kopru olsa ve gecis bedeli 2600 lira olsa kullanir misin, devlet te bunun 2000 lirasini subvance etse sen 600 lira verip o kopruyu kullanir misin, osmangazi ye ornek yaklasim..
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Bireysel emeklilik fonlari KAP ta aylik portfoy dagilimi vermiyorlar sadece 6 aylik ve yil sonu raporlarinda yayinliyorlar.
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunu hep soruyorum,
Þimdi minimum 10 yýl tasarruf edilmesini istiyorsun, peki neden 10 yýl tasarruf edene mevduat üzerinden stopaj indirimi saðlamýyorsun. De ki paraný 10 yýl mevduatta tutarsan 10. yýl sonunda al sana stopaj iadesi, al sana devlet katkýsý.
Neden ciddi anlamda yönetim gideri ödenerek plazalardaki klimalarý fonluyoruz. Neden ?
Tasarruf istiyorsan hiçbir yönetim gideri olmayacak þekilde BES'e özel bir mevduat hesabý çýkar. Ama banka deðiþtirilebilsin, mevduattan hiçbir farký olmasýn. Bunu devlet neden yapmýyor?!?
Ýþte neden yapmadýðýnýn nedeni, benim neden BES'i olumlu bulmadýðým ile ayný neden.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Biz onu tartýþmýyoruz .
Biz, 'Datça-Bodrum' feribotu fizibýl mý ,deðilmi diyoruz .
Yatýrýmý kamu yapýyor . Özel sektörden biri zararýna Datça-Bodrum feribotu hattý açsa, beni ilgilendirmez. ( arkadaþýn minibüse binmemesi gibi)
Çünkü ;kamu devrede ise para ortak havuzdan ödeniyor . Sadece köprüden geçenler finanse etse zaten proje fizibýldýr.
Son düzenleme : british; 09-08-2017 saat: 09:27.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Sayin rxpu
Bu konuyu ben de merak edip arastirmistim neden %100 mevduat yapan fon yok diye.
Elde ettigim bilgi asagidaki gibi.
Yorumunuzu ogrenmek isterim.
Fonlar hergun fiyat aciklamak zorunda. Bunu yapabilmesi icin fon tasidigi menkul kiymetlerin (hisse senedi, tahvil, altin) hergun fiyatinin piyasada belirlenecek varliklara yatirim yapmasini gerektiriyor.
%100 vadeli mevduat yapan bir fon hergun fiyatini aciklayabilir mi?
Teknik olarak boyle bir fon mumkun mu?
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tabii ki açýklar. Mevduatýn 32 gün sonraki deðeri belli. Basit bir çarpma bölme. Bir sürü devlet tahvili alýnýyor fonlar ile, onlarýn günlük deðeri piyasada oluþuyor da, bu þekilde tanýmlanan özel bir mevduat mý tanýmlanamayacak.
Bankalar isteseler , ellerindeki finansal enstrumanlar ve finans mühendisliði ile 1 saniyelik bir iþlem ile 32 günlük mevduatý, günlük fiyat deðerine çevirebilirler. En basiti parayý 32 parçaya bölüp her birini 1 er gün arayla mevduat yaptýklarýnda al sana günlük likidite.
Devlet konut yardýmý için tasarruf mevduat hesabý tanýmladý, evlilik için destek hesabý tanýmladý, Bunu neden tanýmlamýyor?
Aslýnda her þey çok açýk.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer Ýmleri