Ýlk açýldýðýndan beri enpara kullanýyorum.
Baþlarda çok daha fazla para var idi. Bir kaç yüz bin tl her zaman bulundurur , vadeli baðlardým. Ama Katarlýlara geçtikten sonra yapýlan politika deðiþiklikleri ile topikte de daha önceden yazdýðým gibi resmen çöp niyetine kullanýyorum , yaklaþýk 1 yýldýr. Ama her ne hikmetse son 1 yýldýr periyodik olarak her ay , ay'ýn enparalýsý olduðum þeklinde mesaj geliyor. 300-400 bin tl bulundururken böyle bir þey hiç olmadý , þu an baktým 885 tl varmýþ en son , her ay ay'ýn enparalýsýymýþým. Vallahi anlamadým bu iþi. Sadece ve sadece eft yapmak için kullanýlan bir mecra oldu artýk , inþallah tekrar eski günlerine döner. Ama þunu teslim etmek lazým , kesinlikle Türk bankacýlýk sisteminde 1 numaralý call center hizmeti veriyorlar uzak ara. 30-40 sn de bir kiþi kesinlikle çýkýyor karþýnýza ve çok hakimler. Diðer bankalarda hiç böyle bir þey yaþamýyoruz.
Enpara 12 yaparsa deðerlendirilebilir bence yüksek meblaðý olmayanlarýn gene ilk tercihi olur
þimdi umutabi ben yýllarýn sarsýlmaz mevduatçýsýydým.bugün TL ye %23 faiz versinler 1$ bile tutmam,hemen TL ye dönerim. benim kasým sonu bu kararý almamda iki neden var. 1- Binalinin banka müdürlerini toplayýp þamarý gösterip zorla mevduat faizlerini bir gecede 2,5 puan indirtmesi. 2- Celeplerin öncülüðünde #dolarýboz kampanyasýnýn baþlatýlmasý. bunlar beni zorla dolarcý yaptý, 3,43 ve 3,68 den yüklü alýmlarým oldu. dolara olan inancýmýda bu evedciler iyice arttýrdý. artýk hazirana kadar %4 dolar faizimim sefasýný sürmekle meþgulum. bu yýl sonu dolar faizi %6-7 ye varacak.
Yer Ýmleri