ABD yönetimi "Türkiye ile anlaþtýk Suriye'den çekiliyoruz" derse piyasalar nasýl geliþir?
ABD yönetimi "Türkiye ile anlaþtýk Suriye'den çekiliyoruz" derse piyasalar nasýl geliþir?
Dünyanýn 3'ncü yükseði, Türkiye'nin ise en yükseði olacak.
2021 de devreye girdiðinde yýlda 300 milyon dolarlýk doðalgaz tasarrufu saðlayacak.
Böylece cari fazlaya da katkýsý olacak....
https://www.haberler.com/pakdemirli-...289348-haberi/
Almanya'da evsizlerin sayýsýnda artýþ
Almanya Evsizlere Yardým Çalýþma Birliði'nin tahminlerine göre, ülkedeki evsizlerin sayýsýnda yüzde 15 ila 20'lik bir artýþ söz konusu.
https://m.dw.com/tr/almanyada-evsizl...týþ/a-49797580Derneðin tahminlerine göre, 650 bin evsizden yaklaþýk 22 binini çocuklar ve reþit olmayan gençler oluþturuyor. 48 bin kiþi ise tam zamanlý olarak sokaklarda yaþýyor. Söz konusu rakamlar bu konudaki verilerin yeterli olmamasý nedeniyle Almanya'daki evsiz mültecileri içermiyor.
Evsizlere Yardým Çalýþma Birliði evsiz sayýsýndaki artýþýn baþlýca nedenleri olarak, ödenebilir düzeyde kiralara sahip ev sayýsýnýn azalmasý, sosyal konut sayýsýnýn gerilemesi ve belli gruplarda yoksulluðun giderek pekiþmesini gösterdi.
Uygun fiyatlý konut kýtlýðý
Özellikle düþük gelirliler ve devlet yardýmýyla geçinenlerin ödeyebileceði konutlarýn azlýðýna dikkat çeken dernek "Yýlda 80 bin ila 100 bin sosyal konut ile bunun yaný sýra 100 bin düþük kiralý konuta ihtiyaç var" açýklamasýný yaptý.
MGK toplantýsý sonunda yapýlan açýklamaya bakýlýrsa þu ana kadar abd ile bir anlaþma yok gibi görünüyor...
Þimdiye kadar kullanýlan “Güvenli Bölge” ifadesi yerine bu açýklamada “Barýþ Koridoru” ifadesi kullanýlmýþ....
Abd ve Avrupa’ya raðmen yapýlan Kýbrýs Barýþ Harekatý’ný hatýrlatýyor....
Turizmden 8 milyar dolar geldi!
https://www.dunya.com/ekonomi/turizm...-haberi-451107Turizm gelirleri, ikinci çeyrekte bir önceki yýlýn ayný çeyreðine göre yüzde 13,2 artarak 7 milyar 973 milyon 963 bin dolara yükseldi.
Savunma Sanayi Baþkaný Ýsmail Demir;
-ABD'nin F-35 konusunda yaklaþýmý "ben yaptým oldu" þeklindedir. Proje ortaklarýndan baðýmsýz alýnan bir karardýr.
-Türkiye'nin programdan çýkarýlmasý sonucunda programa 600 milyon dolar yük getirecek. Uçak baþýna da 8 milyon dolar maliyet getirecek.
-Türkiye'nin F-35 program ortaklýðý hali hazýrda devam ediyor.
-Milli Muharip Uçaðýn görev tanýmlarýnda deðiþiklikler olabilir. MMU'nun A, B, C modelleri gelebilir. F-35 konusunda olumsuz bir sonuç olursa alternatiflerimiz var. Olanda hayýr vardýr deriz yolumuza devam ederiz.
-MMU projesinde hayalperest deðiliz ayaklarýmýz yere basýyor. BAE systems firmasýndan danýþmanlýk alýnýyor. Alt sistem geliþtirme çalýþmalarýmýz devam ediyor.
-MMU'nun ilk uçuþunu 2026'dan 2025'e çekmeye çalýþýyoruz.
-Dost ve kardeþ ülkelerle irtibattayýz. Proje (MMU) çok uluslu bir yapýya dönebilir. Motor yolculuðumuz baþladý. Seyir füzeleri için jet motorumuz envantere alýnacak.
-Ýngiliz TEMPEST projesinde alt sistemler alanýnda ortaklýk olabilir.
-Amerikalýlar S-400 ve F-35 bir arada çalýþamaz argümanýný destekleyecek hiçbir teknik açýklama yapmadý.
-S-400'ün komutasý tamamiyle Türkiye'nin elinde olacak. Bu sistemle Türkiye'nin istemediði hiçbir þey yapýlamaz.
-S-400'ün balistik füze önleme kabiliyeti yok þeklinde bir argüman yanlýþtýr.
-S-400 muadili ve daha iyi özelliklere sahip hava füze savunma sistemi için çalýþýyoruz.
-Envanterdeki ÝHA sayýmýz 100'ü geçti.
-5. MÝLGEM'in inþaasý devam ediyor. Envantere yeni gemiler ve denizaltýlar kademeli olarak katýlacak.
-Hisar-A, Hisar-O ve Siper'in teslimatlarý kademeli olarak 2021 yýlýndan itibaren teslim edilmeye baþlanacak.
-50. T129 ATAK helikopteri TSK'ya teslim edildi.
-Lazer Silahlarý, Elektromanyetik Top ve Elektromanyetik dalga silahlarý alanýnda çalýþmalarýmýz devam ediyor.
-Türk Savunma Sanayii olarak iyi yürüyoruz ama koþmamýz gerekiyor.
SSB@SavunmaSanayii
Dýþ ticaret açýðý haziranda yüzde 42,5 azaldý
https://www.dunya.com/ekonomi/dis-ti...-haberi-451105TÜÝK, haziran ayýna iliþkin dýþ ticaret verilerini açýkladý. Haziranda ihracat yüzde 14,3 azalarak 11 milyar 82 milyon dolar, ithalat yüzde 22,7 azalarak 14 milyar 259 milyon dolar oldu.
Dumanlarýn büyük þehirlere ulaþmasýyla Rusya acil durum ilan etmiþ.
Nasýl acil durumsa daha tek bir uçak bile kaldýrmamýþlar. Bölgede 4 yangýn söndürme uçaðý varmýþ ama kalkma talimatý almamýþlar.
Yerel yönetimlerin zaten parasý yokmuþ. Merkezi yönetim yetkilileri de söndürme masraflarýnýn yangýnýn neden olduðu maliyetlerden kat kat fazla olduðunu düþünüyormuþ...
Sibirya alev alev. Halihazýrda Belçika kadar alan yanmýþ........
Buz kütlelerinin üzerine düþen kurum ve küller erimeyi daha da hýzlandýrýyor.....
https://mnews.world/en/russia-declar...es-in-siberia/
Yer Ýmleri