Sn.Sar Türkiye ekonomisini þuna benzetirim... Evimizde bir hizmetçimiz var... Evimizi temizliyor. Yemeðimizi yapýyor. Ütümüzü yapýp, çamaþýrlarýmýzý yýkayýp þoförlüðümüzü yapýp bizleri akþamlarýda eðlendiriyor...
Bu adama zamanýnda 100,000 TL borç vermiþim.. Aylýk faizi ise 1,000 TL iþletiyorum... Yani bana daha önce vermiþ olduðum bu nakitten dolayý her ay 1,000 TL faiz alýyorum...
Ve bu hizmetçiye de her ay vermiþ olduðu hizmetlerden ötürü 1,000 TL maaþ veriyorum...
Þimdi ben bu adamýn yada kadýnýn ölmesini, iflas etmesini, bitmesini, hastalanmasýný istermiyim?
Hayýr... Çünkü her bir pis iþlerimi yapýyor... Çöpümü bile dýþarý çýkarýyor...
Peki, bu hizmetçinin aylýk 5,000 TL kazanmasýna izin verirmiyim...
Hayýr... Çünkü aylýk 5,000 TL kazanýrsa bana olan borcunu öder, faiz yükümlülüðü biter evimdeki her tür temizlik iþini kendim yapmak durumunda kalýrým... Ýþi býrakýr...
O zaman bu adamý bu þekilde idare etmek gerekir..
Yani; Hayat Türkiye'de ABD li için, Ýngiliz için Alman için bedavaya yakýn olmalý... Bizlerde bunlara hizmete devam edip odalarýný silip WC lerini temizleyip yemeklerini yapmalýyýz...
O sebeple Turizm sektörü %16 büyür... Zaten onu istiyorlar...
Hiç kafanýzda tezahür edebildiniz mi?
Lokanta da size hizmet eden bir Alman Garson... Yada inþaatlarýnýzda çalýþan ABD li bir amele... Yada ne bileyim ingiliz oda temizlyecisi....
Hayýr...
Neden? Neden bu adamlar yapmazda hep Türkler yapar... Türkler bu adamlara hizmet etmek zorundadýrlar ama o adamlar Türklere hizmet etmek zorunda deðiller... Asla bir Türk'ün kullandýðý WC yi Ýngiliz temizleyemez...
Ýþte bu tip beyin yakýcý sorularý sorduðumuz zaman USD ýn neden 5 TL olabildiði gibi 3 TL de olabileceðini anlamak zor deðil... Ýþte tüm bunlara siyasi irade karþý koyarsa koyabilir köklü radikal ekonomik önlemler alýrsa USD 3 TL olur niye olmasýn ki? Ama yok alamaz irade koyamaz GOY GOY yaparsa...
USD 4 TL de olur... 5 TL de olur.... 6 TL de olur...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri