Baþlýk cok faydalý. Umarým amacýndan sapmaz.
OCAK getirisi +0.66
En iyi ppf +%1.35 !
Son haftaya kadar hedeflere parelel giderken hem döviz hem de Bist düþüþüyle nominal olmasa da reel anlamda eksi yazdýk
Döviz %44, Aðýrlýklý risk düzeyim aybasinda 7 üzerinde 4.22 iken 4.78'e çýkmýþ.
-%25 Döviz (USD, EUR ve 2040Eurobond)
-%18 Emtia. Tamamý altýn malesef WSB tayfasý gümüþ fýrsatýný kovalarken ortalýðý bulandýrdý.
-%1 Yabanci hisse fon.
TL bacaðý
- %41 Deðiþken sepeti: Kendi hesaplarýma gore yüksek rasyolu yani istikrarlý bulduðum üç fon ile devam. Bunlardan sadece biri Stopaj avantajýna sahip. 23 Aralýk'tan beri elimdeki fonlar ile malum muafiyeti olanlarý inceliyorum fakat performanslarý yeterli görmüyorum avantaja raðmen. Stopaj düzenlemesi beni teget geçti þimdilik.
-%11 Hisse ve HSYF: Burada da maalesef þiþen bazý fonlardan arkama bakmadan kaçarak bir takým deðiþiklikler yapmaya çalýþýyorum.
-%4 TL Nakit.
TL'nin daha fazla deðer kaybetmesi beni þaþýrtmaz. Aþýrý deðerleme bölgesine girdiðimizi düþünsem de galiba en iyi ihtimalle yatay ve aslýnda en saðlýklýsý olan yatay bir kur hareketi yaþamamýz mümkün. Uzun vadeli olarak Döviz enstrümanlara aðýrlýk verme zamaný geldiðini düþünüyorum. Kasým baþýndan itibaren elimdeki yabancý fonlarýn neredeyse hepsini sattým (AFT, AFS, TGE, AES). Bu alanda umarým tekrar fýrsatlar olur. Kur düþüþüne ragmen oldukça iyi dayanmýþ iyi fonlar var son 3 ay iyi incelenmeli.
Mevcut piyasanýn her anlamda dengelenme sürecinde olduðunu ve 2021'in nasýl bir yýl olacaðýný hala çözemedigim için TEFAS'in bana gore en guzel nimeti olan Deðiþken fonlara aðýrlýk vermek durumunda kaldým.
Bist konusunda ümitliyim. Düzeltmeler de kademe kademe alimlarla ilerlemeye devam etme niyetindeyim.
Yer Ýmleri