Originally Posted by
tradestop
6 aylýk deðerlendirme(01/07/2023-31/12.2023)
Fon portföyüm %100 Hsyf(%50 Hkh, %50 Kpu)
6 aylýk getiriler
Hkh: %47.4
Hkh $ bazlý: %29.9
Kpu: %61.6
Kpu $ bazlý: %43.1
Bist 100: %29.7
Bist 100 $ bazlý:%14.2
Dolar/Tl : %13.5
Gram altýn/Tl: %21.5
12 aylýk getiriler
Hkh: %81.4
Hkh $ bazlý: %15.1
Kpu:Yok(yeni kuruldu)
Kpu $ bazlý:-
Bist 100: %35.6
Bist 100 $ bazlý: %-14.4
Dolar/Tl : %58.1
Gram altýn/Tl: %78.4
Bir yýlý daha geride býraktýk, öncelikle herkese saðlýk ve mutluluk dolu bir yýl diliyorum.
Portföy getirimi tam olarak hesaplamak biraz zor. Daha önce bu baþlýkta belirttiðim þekilde, düzenli her ayýn 15'inde yüksek düþük demeden, aylýk alýmlar yapýyorum. Bu nedenle fonlarýn geçmiþ getirileri üzerinden 6/12 aylýk bir deðerlendirme yapmayý uygun biliyorum.
Öncelikle fonlarý kýyaslamadan önce, varlýk sýnýfý Bist 100 üzerinden konuþursak, daha önce de belirttiðim þekilde, endeksin geçmiþ getirilerinden yola çýkarak %95 aralýk ile 6 aylýk getirilerde %+60 ile %-30 arasýnda olduðunu bulmuþtum. (%5, %50 üzeri kayýp ihtimali var)
Bist 100 endeksinin 6 aylýk getirisine baktýðýmýzda %29.7 ile belirlediðim aralýk içerisinde yer alýyor(%60 ile %-30 arasýnda). Bu neyi ifade ediyor; varlýk sýnýfý beklenildiði gibi hareket ediyor.
Portföydeki fonlara geçersek,
KPU:
Öncelikle yeni bir fon olduðu için Kpu ile baþlarsam, ilk 6 aylýk performansý etkileyici. Fon kýtasýnýn üzerinde bir getirisi oluþmuþ.Fon hem büyüme ve hem deðer hisselerine yer veriyor. Fon 3 yýllýk bir bakýþ açýsýyla, Temel analiz yöntemiyle istontolu iþlem gördüðü belirlenen, ilerleyen yýllarda güçlü büyüme potansiyeli olan, net aktif deðerine göre yüksek iskonto içeren uzun vadeli yatýrýma uygun þirketlerin oluþturduðu bir portföy hedefliyor. Fon uzun vade temalý olduðu için biraz daha fazla sabýr isteyen fonlardan biri.
HKH:
Yunus Þahin ve Yaþar Yýldýrým yönetiminde, bilanço odaklý temel analiz ile belirlenen hisselerden oluþan bir fon. Proaktif yönetilen, hýzlý karar alan bir fon. Kuruluþundan bu güne etkili bir performansý var. Son 1 yýllýk getiride kendi kategorisinde (katýlým hisse fonlar) 1. Sýrada. 6 aylýk getirisine de kýtasýnýn üzerinde getiri oluþmuþ durumda.
Portföydeki %100 Hsyf oranýna gelirsek, vadem uzun(10 yýl üzeri). Henüz ulaþmayý düþündüðüm yatýrým hedefimin oldukça uzaðýndayým. Bu nedenle varlýk daðýlýmýna odaklanmak yerine düzenli alýmlara odaklaniyorum. Bordrolu bir çalýþan olarak portföy büyüklüðüm, yýllýk maaþýmýn 5 katýna ulaþtýðýnda varlýk daðýlýmý üzerine kafa yormaya baþlayacaðým, bu noktada yýllýk portföy getirilerim, yýllýk alým miktarimi oldukça geçecektir.
Yeni yýlda da %100 hsyf olarak ayný fonlarla devam ediyorum. Sabýrlý bir þekilde düzenli alýmlarla yatýrýma devam. Zaman silahý bizim elimizde.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bol kazançlar.
Yer Ýmleri