Siz de benim gibi birikimli hayat sigortasý primi ödüyorsunuz, özellikle maaþlý çalýþanlar için ciddi bir vergi avantajý oluþturuyor.Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Siz de benim gibi birikimli hayat sigortasý primi ödüyorsunuz, özellikle maaþlý çalýþanlar için ciddi bir vergi avantajý oluþturuyor.Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kesinlikle ben de tüm is arkadaþlarýma ve dostlarýma önerdim. Özellikle daha benim gibi 20li yaslarda olanlar için Bes'e gore daha avantajlý bana göre. Ýkisi bir arada olursa ne ala.
Girdiðiniz vergi dilimi ne kadar yukardaysa o kadar onemli bir konu bu.
Doðrudan vergi matrahýndan düþebiliyorsunuz.
Bu konuyu merak edenlere yardimci olabilirim. Benim tavsiyem primleri sozlesme de asgari tutup. Asil birikimi ek ödeme üzerinden yaparak kesintiden bir miktar kurtulabilirsiniz.
Burada yazmýþ olduðum bilgi,yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Lütfen kurumunuzdaki profesyonel yatýrým uzmanlarýnýza danýþýn.
Bu konu hakkýnda yaklaþýk bir buçuk sene önce bir arkadaþýn sorusu üzerine forumda yazdýðým cevabýn bir kýsmýný aþaðýya kopyalýyorum."Benim yaptýrdýðým poliçelerde herhangi bir getiri-birikim yok, dolayýsýyla anaparanýzýn üzerine bir getiri elde etmediðiniz için süresinden önce ayrýlmamanýz durumunda stopaj vb. vergi kesintisi de olmuyor. Döviz bazýnda ödeme yapýp, poliçe süresi sonunda (asgari 12 yýl) risk (ölüm) gerçekleþmezse, yaþam teminatý adý altýnda ödediðiniz tutarý döviz olarak geri alýyorsunuz. Avantajlarý: 1-Hayat sigortanýz oluyor, yaþ ve saðlýk durumuna göre ciddi teminatlarý var. Allah gecinden versin, hak vaki olursa geride kalanlara oldukça iyi bir birikim kalýyor. 2-Tabi ki hayýrlý uzun ömür istiyor ve poliçe süresi sonunda hayatta olduðumuzu düþünüyoruz. Bu durumda ödediðimiz tutarýn tamamýný döviz olarak geri alýyoruz. Ama asýl avantajlý kýsmý, ödenen tutarlarýn belli koþullar ve limitler dahilinde, aylýk vergi matrahýndan düþüyor olmasý. Böylece hem içinde bulunduðunuz aydaki vergi dilimine göre daha az vergi ödemiþ oluyorsunuz, hem de aylýk vergi matrahlarý kümülatif olarak hesaplandýðý için üst vergi dilimlerine de daha geç girmiþ oluyorsunuz. Farklý sigorta þirketlerinde benzer isimlerde farklý versiyonlarý var, iyice araþtýrmanýzý öneririm. Nüanslar vergi açýsýndan çok farkediyor. Örneðin birikimli (anaparanýn üzerine getiri elde edilen) sigorta olursa ödediðiniz tutarýn yüzde ellisini, birikimsiz olursa tamamýný belirli limit ve koþullar altýnda vergi matrahýndan indirebiliyorsunuz. (Bu söylediklerim ücretli çalýþanlarla ilgili, diðer gelir türlerini elde edenlerle ilgili bir araþtýrma yapmadým.) Sonuçta benim ödeme tutarým ve ücretime göre kabaca bir hesaplama yaptýðýmda, ödediðim sigorta priminin yýllýk olarak ortalama yüzde yirmi beþini devlet bana iade etmiþ olacak. "
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri