Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 21/53 ÝlkÝlk ... 11192021222331 ... SonSon
Arama sonucu : 421 madde; 161 - 168 arasý.

Konu: Yatýrým Fonu Portföyleri

1.  Alýntý Originally Posted by hisseakay Yazýyý Oku
    Borsa yatýrým fonlarý (BYF), adýndan da anlaþýlacaðý üzere paylarý borsada ticarete konu olan yatýrým fonlarýdýr. Bu fonlar bir endeksi baz almakla birlikte endeksin nasýl bir performans izlediðini yatýrýmcýlara aktarmaya yarar.

Melez bir finansal varlýk olarak düþünülebilen borsa yatýrým fonlarýnýn tüzel kiþiliði bulunmamaktadýr. Ayrýca borsa yatýrým fonuyla oluþturulan mal varlýðý, kurucunun mal varlýðýndan farklýdýr. Fonun kurucusu, fon katýlýmcýlarýnýn haklarýný koruyacak þekilde temsil eder ve yönetir.

Borsa yatýrým fonu, yatýrým ortaklýðý ve hisse senetlerinin özelliklerini bir araya getiren bir araçtýr.

Bu enstrümanlarla týpký bir yatýrým fonuna benzer þekilde çeþitlendirilmiþ hisse senedi sepetine yatýrým yapýlabilmektedir. Ama bu fonlar, diðer yatýrým fonlarýndan kesinlikle farklýdýr. Hisse senetlerine benzer þekilde iþlem görürler. Buradan da tüm detaylarý öðrenebilirsiniz.
    ​Yatýrým fonlarýna göre avantajlarý olmasýna raðmen, yurtdýþýnda yüksek oranda kullanýlan bu ETF'ler bizde niye bu kadar az ?

2. Ocak ayýný eksiyle tamamladým. Aðustos'tan beri devam eden portföyü her ay ortalama %3 büyütme stratejii de bu ay itibariyle yara almýþ oldu. Umalým da bu ay standarttan sapýlan bir ay olmuþ olsun, standarda doðru evrilmesin.

Dönem Aylýk Geliþim Kümülatif Geliþim
    Aðustos-Aralýk 2020 3,21% 14,69%
    Ocak 2021 -0,60% -0,60%

Þu an için portföy aðýrlýðým;

%10 Yerli Hisse (NNF, IPB)
    %15 Altýn (TCA)
    %15 Yabancý Hisse (GBC,IPJ,AOY,ITP)
    %15 Likit (Yerli-Yabancý Hisselerde düþüþ için tutuyorum)
    %45 Deðiþken (IBB)

Yerli hisse fonlarýnda IPB'nin aðýrlýðý az, biraz hangi durumlarda nasýl tepki verdiðini görmek için aldým, ancak çok fazla yüklenmeden ters pozisyonlar için aðýrlýðýný arttýrmayý düþünüyorum. NNF'den memnunum, BÝST geri çekilmelerinde (1450-1390-1350-1200) aðýrlýðýný arttýrýrým. Aðýrlýðýný arttýrmak için IBB'yi azaltýrým.

Altýnda, artýk dengelenmenin olduðunu, dolarýn etkisiyle belki bir miktar daha sarkabileceðini ancak 2021 yýlý içerisinde yukarý yönlü hareketleri görmeye baþlayacaðýmýzý düþünüyorum. Þu an zararda olduðumdan ve stopaj avantajýný haketmek için al-sat yapýyorum. Yarýsýnýn dönüþümü bitti, uzun vadeli düþündüðüm için bir miktar daha gelirse aðýrlýðýný IBB satarak %20'ye çýkarabilirim.

Yabancý Hisse'de%90'ý GBC'de, AOY ve ITP'yi iþleyiþlerini tepkilerini görmek için çok ufak tutarda aldým, piyasalarýn gidiþine göre, büyük düzeltmeler gelirse yine IBB'den azaltarak yabancý hisse oranýný %20-25'e arttýrabilirim. Bunlarý da GBC dýþýnda kalan fonlara yönlendirmeyi düþünüyorum. Þu anda aþýrý deðerlendiði düþünülüyor olabilir ama uzun vadede önü açýk sektörler düye düþünüyorum.

Deðiþken olarak IBB'nin son dönem hareketlerini beðenmemeye baþladým. Çalkantýlý dönemlerde ne yapacaðý çok belli olmamaya baþladý. Yarýya bölüp alternatif bir fona kaydýrmayý düþünüyorum, kafamda GMA belirmeye baþladý ama tam kararýmý vermedim. Þubat ayýnda da sanýrým IBB ile devam edeceðim.

Piyasa yönü olarak Þubatta çok sakin geçeceðini düþünmüyorum. Özellikle Biden ve ekibi önümüzdeki 4 yýl için kafalarýndaki planlarýný, ajandalarýndaki maddeleri açýk etmeye baþlayacaklar. Mart ayý zaten bunlarýn uygulamaya dökülmeye baþlandýðý ay olacak. Önümüzdeki 2 ay piyasalarýn yön arayýþýnýn olacaðý, dolayýsýyla dalgalý seyrin devam edeceðini öngörüyorum.

Pandemi nedeniyle beklemeye alýnan Suriye meselesi, Biden yönetiminin Ýran'la hangi çizgide devam edeceði, Akdeniz'de, Libya'da Trump yönetiminin devamý mý yoksa farklý bir strateji mi izleneceði bizim piyasalarýmýzý yakýndan ilgilendiriyor. Çin ve Rusya konusunda az çok tavýrlarý netleþti zaten, özellikle Rusya konusunda da bizim tavrýmýzý deðiþtireceðimizi düþünüyorum. Ancak bölgede Rusya ile zaten hem dost hem düþman gibi devam eden politikamýz, Rusya'yý tamamen karþýmýza aldýðýmýzda bizi nasýl etkiler, önümüzdeki 4 yýlda bizi en çok meþgül edecek meselelerden biri olacak diye düþünüyorum.

Enseyi tamamen karartmayalým. Pandemiden çýkýþ beklendiði gibi bu yýlýn ortalarýndan sonra olursa, en çabuk toparlanacak ekonoilerden olacaðýmýzý düþünüyorum. Özellikle turizm ve Çin mallarýnýn ikamesi konularýnda oldukça avantajlý konumdayýz. Havacýlýk sektöründe tüm dünyada en iyi dayanan þirketlere sahibiz, açýkçasý borsa defterine son vermiþtim ama THY için istisna yapýp, bir miktarýyla alýma geçsem mi diye düþünmeden edemiyorum. Sektörde 2-3 yýl toparlanma süresi öngörülüyor ama beklentiler çok daha önceden satýn alýnýyor malumunuz, o yüzden 2021 olmasa da 2022 THY-Pegasus yýlý olabilir borsada, acele etmemekle birlikte kafamýn bir köþesinde bu plan olacak.

Tüm yazdýklarýma raðmen, can-ý gönülden Þubat ayýnýn beklentilerim dýþýnda, yanýldýðým bir ay olmasýný diliyorum. Herkese bol kazançlar.
    Son düzenleme : meesut; 31-01-2021 saat: 13:26.

3. Portföye bugün bir miktar gümüþ alýmý yaptým, bir miktar Tca Altýn fonu satýþý yaptým.

Altýn fonuna ayýrdýðým kýsmý Altýn/Gümüþ/Platin eþit olarak kýymetli maden sepeti yapacaðým. Altýn'ý fon olarak, Gümüþ ve Platin'i Kuveyt Türk üzerinden gram olarak deðerlendireceðim.

Yarýn nihai portföyüm þöyle olacak.

%33,3 Elz Katýlým Hisse Fonu
    % 33,3 Zpf Döviz Katýlým Fonu
    %11,1 Tca Altýn Fonu
    %11,1 Gümüþ Gram/TL
    %11,1 Platin Gram/ TL

Yatýrým tavsiyesi deðildir.

4.  Alýntý Originally Posted by Saf_sata Yazýyý Oku
    Merhabalar,

Geçtiðimiz ay itibariyle ABD seçimi sonrasý oluþabilecek hareketlerde likit olabilmek için (%18 TL + %22 USD) GMA ve EIB leri bozarak %40 nakde geçmiþtim. Beklediðim dalgalanma olmayýnca GMA larý yerine koydum ve EIB den gelen tutarý HSYF'lere eþit daðýttým. Nasd** tarafýnda ve Altýnda düþüþ beklentilerim doðrultusunda AFT ve FIB lere tepeden satýþ verdim ve yerine her düþüþte GBC ilavesi yaptým. AFS planýmý þimdilik erteledim ve yerine çok uzun vadeli olarak IPJ toplamaya baþladým. Bunda Biden'ýn seçimi kazanmasý ve yenilenebilir enerji konusundaki politikalarý etkili oldu.

Kasým ayý sonu itibariyle Güncel portföy durumu ve aylýk geliþim þu þekilde;

HSYF Sepeti (MAC, TKF, NNF) %49
    Deðiþken Sepeti (GMA) %7
    Yabancý HSYF Sepeti (IPJ, GBC) %15
    Altýn Sepeti (GR) %6
    Döviz Sepeti (USD) %10
    PPF (HLL) %13

Aylýk Getiri; %3,85

Bu ay için planým; PPF'de ve bir miktar USD'de bulunan miktarý uygun zamanlarda (muhtemel BÝST düzeltme hareketlerinde) HSYF lere ilave yaparak portföye nihai halini vermek ve Ocak/2021 itibariyle günlük/haftalýk takipleri býrakarak sadece aylýk ilaveler ve aylýk/3 aylýk getiri kontolleri ile yatýrýmcýlýk hayatýmda yeni bir sayfa açmak. Bu hedef doðrultusunda emin adýmlarla ilerliyorum ve 2 aylýk uygulamada dahi þimdiye kadar hiç baþaramadýðým þeyleri gerçekleþtirmek kendime olan inancýmý arttýrýyor. Hakkýmýzda hayýrlýsý olsun. Herkese bol kazançlar dilerim.

2021 Genel Portföy Planým ile ilgili paylaþýmým;

https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?p=4950901

(Yazdýklarým tamamen acemice deneysel uygulamalar olup yatýrým tavsiyesi içermez)
    Ocak ayý sonu itibariyle Güncel portföy durumu ve aylýk geliþim þu þekilde;

HSYF Sepeti (MAC, TKF, NNF, OPH, TCD) %65
    Deðiþken Sepeti (GMA) %6
    Yabancý HSYF Sepeti (IPJ, GBC, AOY) %18
    Kýymetli Maden Sepeti (GR, GTZ) %8
    PPF (HLL) %3

Aylýk Getiri; %1,25

Bu ay itibariyle portföye nihai halini verdim sayýlýr. Aralýk sonunda kar alma amacýyla satýþ yaptýðým paylar ile TCD ve OPH alýmlarý yaptým. Gr altýnlarýn çoðunu bozdum ve bir miktarda GBC satýp Yabancý HSYF tarafýna AOY, Kýymetli Metal tarafýna GTZ ekledim. GMA lara ayýn son günü satýþ talimatý verdim, böylelikle kalan gr ve ppf ile birlikte %10 luk bir nakit yarattým. Bu miktar olasý sert düþüþlerde ilave alým için kullanýlacak. BES tarafýnda ise eurobond fonlarýný Altýn'a çevirdim. Hakkýmýzda hayýrlýsý olsun. Herkese bol kazançlar dilerim.
    Bilgi paylaþtýkça artar... Yazdýklarým, yorumlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.

5.  Alýntý Originally Posted by meesut Yazýyý Oku
    Ocak ayýný eksiyle tamamladým. Aðustos'tan beri devam eden portföyü her ay ortalama %3 büyütme stratejii de bu ay itibariyle yara almýþ oldu. Umalým da bu ay standarttan sapýlan bir ay olmuþ olsun, standarda doðru evrilmesin.

...........

Enseyi tamamen karartmayalým. Pandemiden çýkýþ beklendiði gibi bu yýlýn ortalarýndan sonra olursa, en çabuk toparlanacak ekonoilerden olacaðýmýzý düþünüyorum. Özellikle turizm ve Çin mallarýnýn ikamesi konularýnda oldukça avantajlý konumdayýz. Havacýlýk sektöründe tüm dünyada en iyi dayanan þirketlere sahibiz, açýkçasý borsa defterine son vermiþtim ama THY için istisna yapýp, bir miktarýyla alýma geçsem mi diye düþünmeden edemiyorum. Sektörde 2-3 yýl toparlanma süresi öngörülüyor ama beklentiler çok daha önceden satýn alýnýyor malumunuz, o yüzden 2021 olmasa da 2022 THY-Pegasus yýlý olabilir borsada, acele etmemekle birlikte kafamýn bir köþesinde bu plan olacak.

Tüm yazdýklarýma raðmen, can-ý gönülden Þubat ayýnýn beklentilerim dýþýnda, yanýldýðým bir ay olmasýný diliyorum. Herkese bol kazançlar.
    Bu ay hepimiz için bir nazar boncuðu olsun inþallah sn. meesut Yorumlarýnýzý ilgiyle takip ediyoruz. Kazancýnýz bol ve daim olsun.
    Bilgi paylaþtýkça artar... Yazdýklarým, yorumlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.

6.  Alýntý Originally Posted by tradestop Yazýyý Oku
    Portföye bugün bir miktar gümüþ alýmý yaptým, bir miktar Tca Altýn fonu satýþý yaptým.

Altýn fonuna ayýrdýðým kýsmý Altýn/Gümüþ/Platin eþit olarak kýymetli maden sepeti yapacaðým. Altýn'ý fon olarak, Gümüþ ve Platin'i Kuveyt Türk üzerinden gram olarak deðerlendireceðim.

Yarýn nihai portföyüm þöyle olacak.

%11,1 Tca Altýn Fonu
    %11,1 Gümüþ Gram/TL
    %11,1 Platin Gram/ TL

GTZ alýmý ile þahsen trendi doðru okuyarak yanlýþ karar verdiðim bir dönemde, Gr gümüþ ve platin tercihiniz için sizi tebrik ederim. Orta uzun vadede her iki üründe de hikayenin altýna göre daha tutarlý ve altý dolu olduðunu düþünüyorum. Ýnþallah reddit çiler çarþýyý daha fazla karýþtýrmazlar..

7. 1/3 Elz, 1/3 Tca, 1/3 Zpf portföyümün Ocak ayý(1-31 Ocak) getiri durumu;

ELZ : % +4.14
    TCA: % -3.40
    ZPF: % -0.27
    Pörtföy Getirisi: % +0.16

Yeni yýlda portföyüm yerinde sayarak baþladý. Gerçi dolar/Tl kurundaki düþüþ sebebiyle dolar bazýnda bir önceki aya göre pozitif bir ay oldu. TL olarak maaþlý çalýþtýðým için böyle durumlarda, Tl'nin dolar karþýsýnda deðer kazanmasý, saman alevi gibi olsada, ayrýca teselli oluyor.

Bu ay neler yaptým, öncelikle stopaj avantajýný deðerlendirmek adýna altýn fonunu al sat yaptým, ay içinde elime geçen yeni nakit ile de ayný stopaj sebepli yeni alýmlar yaptým. Biraz altýn fonu aldým, büyük kýsýmda acil durumlar için Pdd katýlým fonu aldým.

Þubat ayýna stratejimde ufak bir deðiþiklik yaparak baþlýyorum. 1/3 hisse fon olarak Elz ile devam ediyorum. 1/3 döviz olarak Zpf ile devam ediyorum. Deðiþikliði portföyümün 1/3'lük altýn yatýrýmýný, çesitlendirerek kýymetli madenler sepeti(Altýn, gümüþ, platin) olarak degiþtiriyorum. Yukarýda da belirttiðim üzere Altýn'ý fon olarak, Gümüþ ve Platin'i Kuveyt Türk üzerinden gram olarak deðerlendireceðim.

Þubat ayýnda yeni pörtföyüm;

%11,1 Tca Altýn Fonu
    %11,1 Gümüþ Gram/TL
    %11,1 Platin Gram/ TL

Þubat ayýnda olaðandýþý hareketler olmazsa,(dengeleme ihtiyaçý olmazsa) elime geçen ekstra nakit olduðunda ocak ayýndaki gibi stopaj düzenlemesini dikkate alarak duruma göre Tca altýn katýlým fonu ve Pdd katýlým fonuna alým yapmayý planlýyorum.

Herkese hayýrlý kazançlarýn olacaðý bir ay dilerim.

8. Baþlýk cok faydalý. Umarým amacýndan sapmaz.

OCAK getirisi +0.66

En iyi ppf +%1.35 !

Son haftaya kadar hedeflere parelel giderken hem döviz hem de Bist düþüþüyle nominal olmasa da reel anlamda eksi yazdýk

Döviz %44, Aðýrlýklý risk düzeyim aybasinda 7 üzerinde 4.22 iken 4.78'e çýkmýþ.
    -%25 Döviz (USD, EUR ve 2040Eurobond)
    -%18 Emtia. Tamamý altýn malesef WSB tayfasý gümüþ fýrsatýný kovalarken ortalýðý bulandýrdý.
    -%1 Yabanci hisse fon.

TL bacaðý
    - %41 Deðiþken sepeti: Kendi hesaplarýma gore yüksek rasyolu yani istikrarlý bulduðum üç fon ile devam. Bunlardan sadece biri Stopaj avantajýna sahip. 23 Aralýk'tan beri elimdeki fonlar ile malum muafiyeti olanlarý inceliyorum fakat performanslarý yeterli görmüyorum avantaja raðmen. Stopaj düzenlemesi beni teget geçti þimdilik.
    -%11 Hisse ve HSYF: Burada da maalesef þiþen bazý fonlardan arkama bakmadan kaçarak bir takým deðiþiklikler yapmaya çalýþýyorum.
    -%4 TL Nakit.

TL'nin daha fazla deðer kaybetmesi beni þaþýrtmaz. Aþýrý deðerleme bölgesine girdiðimizi düþünsem de galiba en iyi ihtimalle yatay ve aslýnda en saðlýklýsý olan yatay bir kur hareketi yaþamamýz mümkün. Uzun vadeli olarak Döviz enstrümanlara aðýrlýk verme zamaný geldiðini düþünüyorum. Kasým baþýndan itibaren elimdeki yabancý fonlarýn neredeyse hepsini sattým (AFT, AFS, TGE, AES). Bu alanda umarým tekrar fýrsatlar olur. Kur düþüþüne ragmen oldukça iyi dayanmýþ iyi fonlar var son 3 ay iyi incelenmeli.

Mevcut piyasanýn her anlamda dengelenme sürecinde olduðunu ve 2021'in nasýl bir yýl olacaðýný hala çözemedigim için TEFAS'in bana gore en guzel nimeti olan Deðiþken fonlara aðýrlýk vermek durumunda kaldým.

Bist konusunda ümitliyim. Düzeltmeler de kademe kademe alimlarla ilerlemeye devam etme niyetindeyim.

Sayfa 21/53 ÝlkÝlk ... 11192021222331 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •