Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'ndeki kabine toplantýsi saat 17.20'de baþladý.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Fuat Oktay, baþkaný olduðu Baðýmlýlýkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) toplantýsý çerçevesinde yeni açýklamalar yaptý. Oktay, alkol ve tütün ürünlerinin satýþýna iliþkin yeni yasaklarýn getirileceðini söyledi.
14 Þubat 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayýmlanan Cumhurbaþkanlýðý genelgesiyle Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý’nýn baþkanlýðýnda yeniden oluþturulan BMYK tarafýndan ‘Baðýmlýlýk ile Mücadele Seferberliði’ baþlatýlacaðý açýklandý. Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Oktay, alkol ve tütün satýþý yapýldýðýný gösteren reklam niteliðindeki tabela ve ayaklý panolarýn kullanýmý ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin dükkân ismi olarak verilmesinin önüne geçileceðini ifade etti.
Milliyet'ten Abdullah Karakuþ'a konuþan Oktay, 26 Ocak'taki BMYK’nýn üçüncü toplantýsýný hatýrlattý. Baðýmlýlýkla mücadeleyi "uyuþturucu, tütün ve tütün ürünleri, alkol ve davranýþsal (dijital baðýmlýlýk, kumar vb.)" gibi dört ana baþlýkta topladýklarýný ifade eden Oktay, "Nargilelik tütün ürünlerinde aromanýn yasaklanmasýna yönelik düzenlemeler yapmak da eylem planlarýmýz dâhilinde" diye belirtti.
Ýnternet ortamýna da düzenleme getireceklerini belirten Oktay, "Tüm internet servis saðlayýcýlarý yeni aboneliklerini, aksi talep edilmedikçe, güvenli internet hizmeti ile baþlatacak" dedi. Oktay'ýn açýklamalarýna göre, siber zorbalýk ve dijital kumara yönelik de önlemler getirilecek.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Erdoðan: 2021'i, yeni bir þahlanýþ yýlý haline getirme gayreti içindeyiz
Erdoðan: Türkiye'nin uzay çalýþmalarýndaki gücünü gösteren Türksat 5A'yý uzaya gönderdik. 5B'yi yaz baþý fýrlatacaðýz
Erdoðan: Ülkemizde son 18 yýlýn en önemli özelliði demokraside ve ekonomide kesintisiz bir reform gündemine sahip olmasýdýr
Erdoðan : Yeni Anayasa icin harekete geçebiliriz
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Yer Ýmleri