Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 100/157 ÝlkÝlk ... 50909899100101102110150 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 793 - 800 arasý.

Konu: Uzun Vadeli Yatýrým

1.  Alýntý Originally Posted by Sercanhan Yazýyý Oku
    Bugün 20 fk olan Adel 2008 de 2 FK DA idi.. erhan kardeþim. Burda uzun vade temettü yatýrýmý yapan arkadaþlarda aldýklarý TEMETTÜLERLE lot sayýsýný artýrmak dýþýnda bi dertleri yoktur.. Borsada senin gibi temel,teknik analiz,ucuz pahalý, dip zirve sistem avcýlýðý yapan yýðýnlarla dolu.. HER ZAMAN ÝDDAA ETTÝÐÝM BÝ ÝNSAN BORSADA KÖR OLUP,KULAKLARI DUYMUYOSA VE DE EN ÖNEMLÝSÝ KIÇININ ÜSTÜNDE KIMILDAMADAN OTURABÝLÝYOSA EN KRAL TRADERÝN ONDAN FAZLA KAZANMA ÞANSI YOK..
    sercanhan konudan bahsetmemiþsin konuyu anlamadýgýmý soylemýþtým. 2 den 20 ye çýkmýþ ne anlamam lazým onu anlamadým. Yani senýn anlatmaya calýstýgýn sey neydý. boþ boþ konuþup durma AL YAT de insanlara mý diyorsun anlamadým cidden.

Ýdda ettiðin varsayým sorgulayabilirmiyiz ? sorgulamazsak avantaj dezavantajlarýný göremeyiz sorgulamazsak gerçeði bilemeyiz. Dikkat edilmesi gerken nokta karþý cýkma deðil sorgulamaktan bahsediyorum. Böyle öðrenebiliriz sorgulamadan inanýrsak kendi kendimizi kandýrýrýz.

Önce sizin savundugunuz ve sanýrým uyguladýgýnýz yöntemden baþlayalým.

Sizin yönteminizi uygulayacak yatýrýmcý nasýl bir yol izlemeli

1-neye göre hisse seçmeli ?
    2-seçtiði hisseleri ne zman satmalý yada satmamalý mý ?

Önce bir yönteminizin nasýl iþlediðini öðrenelim. Saðlýklý deðilmi noktasýnda tekrar konuþuruz. Bunun sizin açýnýzda sakýncasý yoktur diye düþünüyorum.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. az konuþun yaw caným sýkýldý.

@mhtakif.

Algoritmalar Yada sistemler kurallar çerçevesinde hareket eder. örnegýn rsi 45 den büyükse al diyhe bir sistem yazdýgýnda 45,01 oldugunda alýr.

biz onu 45 görürüz ama aslýnda 45,01 dir.

HEKTAS için paylaþtýgýn resmi SORGULUYORUM.

F/K nýn Al demesiyle alýnmýþsa sorun yok cunku kesmiþ ve birdaha aþaðý yonde kesýsým gerçekleþmemiþ. Bir problem yok.

Fakat temettü veriminide ekledi isen yani algoritmaný þöyle yazmýþ olman gerekiyor.

EÐER FK > Hareketlý ortamaladan ve Temettü verimi > hareketli ortalmadan AL Deðilse sat

yani her iki koþiulda gerçekleþmeden almayacak koþullardan býrý bozulursa satacak.

HEKTAS için paylastýgýn resýmde 4,30 cývarýnda temettü verimi koþulu bozuluyor yani sisteminin satmasý gerekir ?

PP/DD ye girmiyorum bile.

Ýþte algoritma iþi bu denli karýþýk bir iþtir önce yöntemi hayal edersin bakarsýn süper gibi görünür bunu algoritmaya dökersin.

Sistem sinyalleri koydugunda ortaya bir suru al sat çýkacaktýr. benim paylastýgým resýmlerdeki gibi anlamsýzlýklar olacak.

Cunku sen ekranýnda sinyalleri görmüyorsun oysaký bende sistem yazdýgým koþula göre sinyal yerleþtiriyor. Beným çok baþýma geldi önce görsel olarak yarattýgým sisteme uzaktan bakýp bu harika çalýþýyor dedik alým satým sýnyallerý gostermesý için kodladým birde baktým benim temas etmedýgý dediðim bölgelerde aslýnda temas etmiþ çizgiler var. falan filan yanlýþ anlama seninkinde çöpe gitti demiyorum. BU noktayý nasýl çözmeliyiz bana anlat çözelim diyorum çözüm arma noktasýndayým çürütme deðil.

YOKSA sercahan hocamýzýn dediði gibi alýp unutmalýmýyýdýk. Peki ya hangi hisse senedi alýp unutacaðýmýzý nasýl belýrlyeceðiz ?

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

3. @erhanacikgoz1
    ben bunu sistem olarak kullanmýyorum sadece ucuz mu pahalý mý diye bir gösterge olarak kullanýyorum.

millet der hani mal toplanýyor vs, iþte o hepsinin yeþil olduðu bölgede topluyorlar genelde. BRSAN uzun zamandýr o bölgede. ECILC de uzun süre kaldý ve birden yukarý tavan yaptýydý.

Birde bilanço günü FK düþenlere bak (grafik üzerinden de bak) ve sonraki fiyat deðiþimine.
    þöyle biraz ciddi deðiþim olsun.
    diðer filtreler herzaman geçerli, bir seferlik olmasýn vr ve esas faaliyet desteklesin.

General Mobile 4G Dual cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    sercanhan konudan bahsetmemiþsin konuyu anlamadýgýmý soylemýþtým. 2 den 20 ye çýkmýþ ne anlamam lazým onu anlamadým. Yani senýn anlatmaya calýstýgýn sey neydý. boþ boþ konuþup durma AL YAT de insanlara mý diyorsun anlamadým cidden.

Ýdda ettiðin varsayým sorgulayabilirmiyiz ? sorgulamazsak avantaj dezavantajlarýný göremeyiz sorgulamazsak gerçeði bilemeyiz. Dikkat edilmesi gerken nokta karþý cýkma deðil sorgulamaktan bahsediyorum. Böyle öðrenebiliriz sorgulamadan inanýrsak kendi kendimizi kandýrýrýz.

Önce sizin savundugunuz ve sanýrým uyguladýgýnýz yöntemden baþlayalým.

Sizin yönteminizi uygulayacak yatýrýmcý nasýl bir yol izlemeli

1-neye göre hisse seçmeli ?
    2-seçtiði hisseleri ne zman satmalý yada satmamalý mý ?

Önce bir yönteminizin nasýl iþlediðini öðrenelim. Saðlýklý deðilmi noktasýnda tekrar konuþuruz. Bunun sizin açýnýzda sakýncasý yoktur diye düþünüyorum.
    BORSALAR YÜKSELÝRKEN BU ÝYÝMSERLÝKLE FK larýn nereye kadar yükseleceðini kimse bilemez..DÜÞERKEN DE YARATILAN KARAMSARLIKLA FKLARIN NEREYE DÜÞECEÐÝNÝ KÝMSE BÝLEMEZ.. Hangi HÝSSE SEÇÝMÝ? KURULUÞUNDAN BERÝ KARININ BÝ KISMINI YATIRIMCIYA VEREN ÞÝRKETLER.. Tüpraþ Ford mesela.. Adel pýnar grubu devamlý temettü versede olmaz çünkü sýð.. Ölüm ani para ihtiyacý dýþýnda uzun vade temettü yatýrýmcýsý sat yapmaz.. Ucuz pahalý dip zirve kavramlarý ile ilgilenmez.. Borsanýn düþüp çýkacaðýný kimse bilemez yarýn için..sen tipik bi TRADERsin.. Sana ne desem boþ..

5.  Alýntý Originally Posted by mhtakif Yazýyý Oku
    @erhanacikgoz1
    ben bunu sistem olarak kullanmýyorum sadece ucuz mu pahalý mý diye bir gösterge olarak kullanýyorum.

millet der hani mal toplanýyor vs, iþte o hepsinin yeþil olduðu bölgede topluyorlar genelde. BRSAN uzun zamandýr o bölgede. ECILC de uzun süre kaldý ve birden yukarý tavan yaptýydý.

Birde bilanço günü FK düþenlere bak (grafik üzerinden de bak) ve sonraki fiyat deðiþimine.
    þöyle biraz ciddi deðiþim olsun.
    diðer filtreler herzaman geçerli, bir seferlik olmasýn vr ve esas faaliyet desteklesin.

General Mobile 4G Dual cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    önerilerini dikkate alýp incelyeceðim. teþkkür ederim.

benzer bir yöntemi ben þu þekilde kullanýyorum.

farklý bir bakýþ açýsý için söylüyorum.

Aþaðýda gördüðün resim piyasa deðeri mavi sutunlar diðer iki çizgi faaliyet karý ve net kar.

Piyasa deðeri en önemli ve baþ kriter deðilmidir. Piyasa deðeri f/k hesaplanýrkende kullanýlýr pp/dd dede kullanýlýr.

O halde bu önemli bir gösterge zaten borsada fiyatlanan þeyde þirketin deðerleridir.

O halde piyasa deðerine bakmak bakýpta bakabýleceðim en basit göstergedir.

Peki alþaðýdaki resmi nasýl yorumluyorum.

Net kar ve esas faaliyet karýnýn ne kadar olduguna bakýyorum. Daha sonra bunu mavý sutundaki deðerle karþýlaþtýrýyorum. ÖRNEGIN genellikle net karý 1000 TL efk 1200 TL iken piyasa deðeri 13,000 miþ diyelim. daha sonra baþka bir dönemde net kar 1500 TL efk 1500 TL iken piyasa deðeri 13,000 miþ hala o halde ucuz kalmýþ diyorum.

BU ne kadar doðru bir yöntem tartýsýlýr. Ancak bu yöntem iþe yarýyor. satým noktasý hakkýnda fikir vermiyor. ama ucuzluk noktasýnda fikir veriyor.

Mesela ilginç bir örnek paylasmak istiyorum.

Aþaðýdaki þirkette iyah bölgeye baktýgýnýzda 4 çeyrek boyunca þirketin karlýlýklarý yatay kalýyor ve ayný þekilde þirketin piyasa deðeride sabit kalýyor. yani artýk þirketi komple fiyatlamýþ herþeyi ne düþüyor ne yükseliyor ayný þekilde karlarda sabit kalýyor.

daha sonra ne oluyor þirket karý biranda artýyor. bknz 06.2016 piyasa deðeri ufak bir tepki veriyor ayný dönem. Fakat emin deðil acaba sadece bir dönemlikmi bu kar artýþý diyor. 09.2016 da biraz daha karlýlýk artýyor. piyasa deðeri sabit kalýyor hala temkinli ve korkuyor. Acaba kalýcý mý kar ediyor diye sorguluyor. 12. 2016 dada hemen hemene yatay bir karlýlýk geliyor. net kar ise biraz düþüyor. SOn gelen bilanco tam yatay geliyor. ve artýk bu þirketin karlýlýgýnýn kalýcý olduguna kanaat getiren yatýrýmcýlar þirketi fiyatlýyorlar.

SEN HATIRLIYORSUNDUR UYV TOPIGINDE AFYON CIMENTOYU DILLENDIRMISTIM OZMANLAR. NEDEN DILLENDIRDIGIMI ANLATIYORUM RESIMDE

6. Erhan bey 30 sene her ayýn 15 inde saat 11 de rastgele emir girip Ford hissesi alýmý yapan borsanýn B sinden anlamayýp alým yapan biri senin en kral al sat yapan sistemini en az 100 e katlar.

7. konu: uzun vadeli temettü yatýrýmý..

SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alýntý Originally Posted by Sercanhan Yazýyý Oku
    BORSALAR YÜKSELÝRKEN BU ÝYÝMSERLÝKLE FK larýn nereye kadar yükseleceðini kimse bilemez..DÜÞERKEN DE YARATILAN KARAMSARLIKLA FKLARIN NEREYE DÜÞECEÐÝNÝ KÝMSE BÝLEMEZ.. Hangi HÝSSE SEÇÝMÝ? KURULUÞUNDAN BERÝ KARININ BÝ KISMINI YATIRIMCIYA VEREN ÞÝRKETLER.. Tüpraþ Ford mesela.. Adel pýnar grubu devamlý temettü versede olmaz çünkü sýð.. Ölüm ani para ihtiyacý dýþýnda uzun vade temettü yatýrýmcýsý sat yapmaz.. Ucuz pahalý dip zirve kavramlarý ile ilgilenmez.. Borsanýn düþüp çýkacaðýný kimse bilemez yarýn için..sen tipik bi TRADERsin.. Sana ne desem boþ..
    hocam benim kaç adet trademi gördünüz ki ?

Þimdi anlaþabilmemiz için koþullanýp þartlanmamýz lazým ben seni birþeye ikna etme cabasý içerisinde deðilim sende beni ikna etme cabasý içerisinde deðilsin. biz sadece konulup beyin fýtýnasý yapýyoruz. Kimse kimseyi ikna etmiyor yöntem ve stratejilerimizden bahsediyoruz. Olay bu bu bakýþ açýsýyla konuþuyorsak problem yok.

F/K konusunu geçtim okey haklýsýn. BU konuda fikrinize katýlýyorum.

OKEY hangi hisseyi seç konusunun cevabý geldi temettü veren hisseyi seçelim. belirli bir verimlilik yüzdesi var mý ? örnegýn %5 üzerinden temettü veren hisselerden seç gibi. Anladýgým kadarýyla yok. varsada belirtin. Birde geçmiþte ne kadar süre temettü daðýtmýþ olmasý þartýnýda belirtmemiþsiniz. Yani bu stratejinizi tanýmlarken cocuklarýma ayný stratejiyi anlatabileyim. Yani hisse ismi verme yöntemi ver bir nevi balýk verme balýk tutmayý öðret. cunku ilerde cocuguma aktarýrken froto al þunu al diye isim veremeyebilirim. belkide o hisseler cocugumun zamanýnda olmayacaklar.
    Mesela ben 2020 yýlýnda senýn yöntemini denemek istiyor olabilirim. Ozman seni bulup hangi hisseyi seçeyim diye soramayabilirim seni bulamam. O YÜzden hises ismi deðilde kural.

Farzedinki ben sizin cocugunuzum ve dedimki baba bana stratejini öðret bende cocuk ve torunlarýma aktaracagým bir strateji olsun.
    sizde bana; Oðlum.

bulundugun yýldan itibaren son 5 yýlda temettü dagýtmýþ temettü verimlilik yüzdesi önemsiz. hisselerin listesini çýkart.
    BU hisselerden belirlediðin kadar hisseyi ertesi gün al ve bekle.

dediniz. Cocugunuzun aklýna þu soru gelecek. baba söylediðin yere kadar hiçbir sýkýntý yok. Peki ya 2025 yýlýnda bu seçtiðim ve aldýgým hisselerden 1 yada 2 tanesi temettü daðýtmazsa o yýl ne yapacaðým baba ?

bir yýl temettü daðýtmamasýný es geçebilirmiyiz baba ?

bir yýl es geçer ve sonraki yýl da daðýtmazsa baba ozman ne yapmalým ? bunun tolere edilebilir bir senesi var mý baba. örnegýn 2 yýl daðýtmazsa bekle ama 3. yýlda dagýtmazsa deðiþtirmelimiyim baba ?

Bir oðlun babasýna bu sorularý sormasý doðal deðil mi peki ne derdin cocuguna ?

Sayfa 100/157 ÝlkÝlk ... 50909899100101102110150 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •