Erhan Bey bence sizin gibi düþünmeyen yatýrýmcýlara daha saygýlý olmalýsýnýz.
Erhan Bey bence sizin gibi düþünmeyen yatýrýmcýlara daha saygýlý olmalýsýnýz.
Fast web analiz olarak hangi programý önerirsiniz? Alttaki uygun mu?
https://www.borfin.com.tr/detay/Anal...d=3&IcerikID=2
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Sözüm meclýsten dýsarý dýyeyým.
benim gibi düþünmeyenlerýn nasýl düþündüðünü söylemiyorlar nasýl düþünüyorlar bana acýklayýn.
UVY TEMETTÜ YATIRIMCILIGI NEDÝR ?
UVY temettü yatýrýmcýsý nasýl bir strateji uyguluyor hisse temettü dagýtmazsa satmýyormu ???? Satarsa uzun vadeci olamaz deðil mi ? ozman mantýken satmamalý. Tamam bu konuda anlastýk. Cunku SATMAMASI MANTIKLI UVY yi korumasý ýcýn.
Diyelimki hisse temettü dagýtýyor fakat bilancosu kötü geldi satmýyormu ? satarsa uzun vadeci olamaz. zoman mantýken yine satmamalý. BUDA MANTIKLI CUNKU BASLIKTA GEÇTÝÐÝ GÝBÝ UVY var. ozman bu kurala riayet etmeli. TMM BUNUDA GEÇTÝK.
Peki hisse bilancosu iyi fakat bu yýl temettü dagýtmazsa ne oluyor ? ozman uvy TEMETTÜ YATIRIMcýsý adýndan dýþarý cýkmýþ oluyor niye cunku hissesi bu yýl temettü dagýtmamýs. temetüt dagýtmayan hisse elinde var ise Nasýl uyv temettü yatýrýmcýsý oluyor.
Mantýken sadece uyvcý olabiliyor boyle býr durumla karsýlasýrsa.
Eðer hisseleri bilancoya göre deðiþtirme haklarý varsa bilanco bazlý yatýrýmcý yada bilanco bazlý trader oluyorlar.
Eðer hisseleri temettü vermediðinde deðiþtirme haklarý varsa ozman temettücü trader yada temettücü yatýrýmcý oluyorlar.
Fakat bu mantýklý yaklasým ikiside deðiliz biz UVY temettücüyüz diyorlar fakat bu taným birbiriyle çeliþiyor. Çeliþmemesi için seçilen þirketin en az 5 yýl bilancolarý artmalý ve 5 yýlýn her yýlý en az bir kere temettü dagýtmalarý lazým.
Bende 5 yýl boyunca bu 2 kriteride aynen sürdüren hisseyi nasýl buluyorsunuz. diyorum cevap yok o halde demekkim küre gibi birþeymi var yani nedir bunun felsefesi abi anlatýn bende rahatlayayým sizde rahatlayýn.
Yada deyinki evet biz zaman zaman hisseleri bilancosuna göre veya temettü polýtýkasýna göre deðiþtiririz. bu deðiþikliði yaptýgýmýz için aslýnda tam olarka uvy cý olamayýz. haklsýýn.
O yüzden erhanacikgoz1 biz sana tradersin kumarcýsýn vurguncusun diye hitap ettik sana saygý duymadýk aslýnda bizde birer tradermiþsiz. denilsin öyle deðil mi.
UVY TEMETTÜ YATIRIMCI DENILMESI ICIN NE YAPMALI YATIRIMCI ? KURALLARI NELER BELLÝ DEÐÝL.
HAKSIZMIYIM SIZ BILIYORMUSUNUZ BU TANIMIN KURALLARINI ?
BEN HERÞEYE AÞAÐIDAKÝ ÞEKÝLDE YAKLASIRIM:
evet bu programý kastediyorum.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Erhan UVTY için kendi kriterlerim þunlar:
![]()
kriterlerinin eðer formulunude acýklayaydýn ýyýdý okadar inceledim ama anlayamadým kriter seçimini.
neyse o onemlý deðil benim merak ettigim.
bu hesaplamayý 5 yýlda bir mi yapýyorsun. 3 ayda birmi yapýyorsun.
diyelimki senede bir kere yapýyorsan liste deðiþirse ne yapýyorsun ? satýp deðiþtiriyormusun.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Sevgili arkadaþým, sen burada atýp tutan arkadaþlara bakma. Kýsa vade teknik meknik, bunlarýnda elinde küre falan yok.
Bunlarýn en babalarý bile zavallýdýr. Youtube'da kanalýma abone olun, kitap çýkardým alýn diye aðlaþýrlar. Büyük kýsmýda kendi bir þey yapamadýðýndan yani bir þeyden anlamadýðýndan bir yerde maaþlý çalýþýrlar. Birde en büyük özellikleri söz meclisten dýþarý herkesten herþeyi iyi bilip milletle dalga geçerler akýllarý sýra. Çoðuda kaybetmiþ ve kaybetmeye mahkum zavallýlardýr. Ama asla kayýplarýný mevzu bahis etmezler.
Bunlarýn en babasý 60'ýný geçmiþ herþeyini bu iþlerde maalesef kaybetmiþ bu yaþta hala bir aracý kurumda çalýþmaya mahkum, grafiklere bakýp þekillerden baþ boyun omuz but resimleri falan çýkarýr hala. Her piyasaya yeni girende duayen zanneder bu adamlarý.
Hiç unutmuyorum bir ara bu Bollinger bantlarýný çýkaran adamý getirdiler. TV kanallarýnda çýktý dediki yükselecek. Öyle bir çakýldýki. Yerden kazýdýlar. Bir ara dedik bunlardan birine boþ boþ durma bir baþlýk aç madem çok biliyorsun yazda millet faydalansýn. Boþ tabii. Yazacak bir þey yok. Herkesin ezbere bildiðinden farklý bildiði bir þey yok. Birbirinin kopyasý bir sürü baþlýktan biri olacak, hocam bana þu grafik hocam bana bu grafikten öte bir þey olmayacak. Açýlmadý gitti o baþlýk.
Boþ kinayeli herþeyi ben bilirimli baþkalarýnýn düþünce ve stratejilerini küçümseyen ama kendi bir þey bilse üç kuruþ maaþla birinin yanýnda çalýþmayacak olanlarý bir kenara býrak. Bu iþler ahkam kesmekle olmuyor. Olsa zaten TV'lerde o kadar ahkam kesen adamlar maaþlý çalýþmaz, 100TL'den kurs satmaya çalýþmaz, kendileri yapar köþeyi dönerdi.
Sen bu adamlarý boþver, daldan düþeni bul. Ona sor.
Þimdi bu yazýyý okuyup üstüne alýnan bana saldýracak ki en güzel yaptýklarý þey bu. O yüzden diyeyim ki bu yazý bir kiþi veya kiþileri hedef almýyor. O yüzden bu yazýyý temel alýp kendi üstüne alýnan ve bana yazana cevap vermem.
SM-G920F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ctugrul hocamýzýn tüm cümlelerine katýlmasamda bir çoðuna katýlmaktayým. Çoðu konuda haklý.
size tavsiyem þu olabilir.
1- sorgulayýcý ol sana kim ne diyorsa hangi stratejiyi veya hisseleri soyluyorsa mutlaka ama mutlaka sürekli soru sor nasýl de neden de þöyle olursa ne oluyor de böyleyse ne oluyor de felsefe gibi felsefe videosunu sonuna kadar izle ayný orada anlatýlan gibi soru sor dur sormazsan anlayamaz çözemezsin ezbere iþ yaparsýn gerçeðe ve gerçek bilgiye ulaþamazsýn.
2-Boþ vaktinde borsa ile ilgili kitaplarý oku okdugunu not alýp uygulama okudugunu sorgula neden böyle yapmýþ de teste tabi tut.
3-Hiçbirþey bilmiyor olsan bile bir adet fast web mali analiz al bu paraya kýy ilk yapacaðýn yatýrým kendine yapacaðýn yatýrýmdýr. Eðer alýrsan sana bu konuda yardýmcý olmaya calýsýrým. Benim için deðil kendin için alacaksýn veya yaþar erdinçin youtubede attýðý temel analiz videolarýný izle hepsi fast web uzerýnden anlatýlýyor baya bir katkýsý olacaktýr.
4-Farklý fikir görüþ stratejilere açýk ol ufkun geniþ olsun. Kimsenin dediðine körü körüne inanma kim olursa olsun. Kimsenin stratejini sorgulamadan benimseme ezbere iþ yapma. sadece borsa deðil ufkunu geniþlet emtia hisse arsa viop algoritmik trade foreks tüm yatýrým alanlarý hakkýnda bir fikrin olsun. Bunlarýda öðren.
5-Öðrenmeye aç olmalýsýn bu iþi tutukuyla yapmaya çalýþ bu öyle bir tutku olsun ki 5 krþ paran dahi kalmasa sýrf zevk aldýgýn için hisse analizi yap, Paradan çok bu iþe tutkuyla sarýlmalýsýn. Para ikinci planda gelmeli Tutkuyla yapýlan iþler baþarýya ulaþýr. Bu iþi sýkýlarak deðil severek yapmalýsýn.
6-Teknýkde temelde öðren uygulamasan býle ki bence uygulamalýsýn en azýndan býlgýn olsun. Meraklý ol
7-Bu iþin %90 ýný pskýkoloji oluþturur. Psikolojinle baþa çýkabilmelisin veya bunu ayakta tutacak yöntemler stratejýler üretmelisin.
8-Sana balýk veren insanlarla zaman kaybetme sana balýk tutmayý öðretecek insanlarý bul. sana hisse deðil yöntem lazým. Þu kadar kazandým diyen adama hangi hisseyi alayým diye sormayacaksýn. Bu hisseyi hangi yöntemle buldun sorusunu soracaksýn. Eðer gerçekçi bir dayanaðý varsa diðer hisselerde de iþe yaramalý.
9-Borsanýn teknik konularý öðrenmeden bu iþe asla giriþme. Limitli emir nedir piyasa emri nedir stoploss nedir hisse fiyatlarý nasýl yukarý aþaðý hareket eder hacim nedir piyasa deðeri nedir temettü nedir ne iþe yarar bedelsiz ne iþe yarar halka arz nasýl olur borsadan hisse alýnca bu para kimin cebine gider vb teknik konularýn hepsine hakim ol öðren öðrendiðini doðru kabul etmeden önce saðlamasýný yap otur hesapla baþkalarýna da sor.
10-Kendine þefaf dürst iyi niyetli saygýlý bu iþte tecrübe kazanmýþ yukarýda saydýgým özelliklerin bir coguna sahip insanlarý bul formda bir çok yatýrýmcý var. daha ben portfoyunun resmini çekipte koyan adam göremedim ctugrul hocamýzýn dediði gibi herkes kazanýyor. Ýþin en garip olan kýsmýda þu ki kimsede hadi madem kazandýn göster bir portfoy resmi demiyor demekki kazandýn haa ozman hangi hisseyi alalým hocam muhabbetýne giriyor. Ýspat iste ben su hisseden su kadar kazandým benim yöntemimim bunu kazandýrdý diyenlere aç portfoyunu resmini görelim de. Bunlar ayýp þeyler deðil. Büyük iddaalar büyük kanýtlar gerektirir. Dürst þefaf yardýmsever ve iyi niyetliyse ve doðruyu söylüyorsa portfoyunun resmini çekip atar.
11-
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri