Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 111/157 ÝlkÝlk ... 1161101109110111112113121 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 881 - 888 arasý.

Konu: Uzun Vadeli Yatýrým

1.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    fk nýn bunlarla alakasýný anlayamadým.

Hisse Baþýna Kar (Earnings Per Share,EPS) = Net Kar / Hisse Sayýsý

Fiyat Kazanç Oraný= Hisse Fiyatý (F) / Hisse Baþýna Kar
    Yanlýþ düþünüyor olabilirim ama yüksek öz kaynak verimliliði olan þirketin fiyat kazancý da normalin üstünde olur diye düþündüm. Böylelikle uzun vadede pahalý bir kaðýda yatýrým yapmýþ olabiliriz. Sesli düþündüm.
    Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.

2.  Alýntý Originally Posted by diproyal Yazýyý Oku
    Yanlýþ düþünüyor olabilirim ama yüksek öz kaynak verimliliði olan þirketin fiyat kazancý da normalin üstünde olur diye düþündüm. Böylelikle uzun vadede pahalý bir kaðýda yatýrým yapmýþ olabiliriz. Sesli düþündüm.
    anladým önermen þu sebeple yanlýþ

öz sermaye karlýlýgý Öz Sermaye Karlýlýðý = Net Kar / Öz Sermaye

olarka hesaplanýr. yani netkarý öz sermayeye bölersin.

þirket bu çeyrek için cok degerli bir arsasýný satmýþsa net kar çok yükselir. öz sermaye karlýlýgý cok büyük cýkacaktýr. %50 %60 vesaire

f/k da net karla iliþkili bir formul var haliyle bu hissenin f/k sýda oldugu degerden dahada düþük cýkacaktýr.

Sen ve senin gibi benzer arkadaþlarý yargýlamak için söylemiyorum sadece bakýþ acýsýný deðiþtirmeniz için genel konusuyorum.

yargýlama yapmýyorum sadece konusuyoruz.

iþte ben bu þekilde benzer cýkarýmlarý ezbere yapýlmasý taraftarý deðilim. birisi cýkýp f/k þöyleyse pahalýdýr diyor. Sonra yatýrýmcýlar bunu beynine kazýyor cunku sorgulamak düþünmek ne demek istedi acaba dur bir hesaplayayým neymiþ bu f/k diyen yok.

Yanlýþ anlama bu biraz bakýþ acýsý meselesý iþte ben bu yuzden ezbere karþýyým. söylenen herþeyi sorgulayýn dediðimin sebebi bu.

örnek oldugu için söyledim. bu yuzden ben ureklý sorguluyorum yapýlan þey nedir ne deðildir diye.

bak þimdi sorgulama sayesýnde ne öðrenmiþ olduk hep beraber aslýnda net kar artýnda f/k düþüyor tam tersine öz varlýk karlýlýgý ise artýyor o çeyrek için.

çok birbirine zýt þeyler cýktý deðil mi ???? peki birilerinden duydugun f/k yi bu þekilde sorgulamayýp ne anlatmak istiyor bu f/k nasýl deðiþiyor bu öz varlýk karlýlýgýný etkileyen ne formulu ne diye sorgulamasaydýk.

Þu an bu bildigin ezberle gidecek ve belkide yanlýs hisselerde olacaktýn.

Haksýzmýyým. Yaptýgým bu örnekleme güzel akýllýca ve daha acýklayýcý olmadýmý ?
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. her konuda konusabiliriz ben sizin arkadaþýnýzýn sizde bana öðretecek göstereceksiniz bende size gösterecek ve öðreteceðim.

kimse kimseyi yargýlamýyor sadece öðreniyoruz. bakýþ acýsý geliþtiriyor kendimizi geliþtiriyoruz daha iyi dogru daha dogru bakýþ acýsýna yönelmeye calýsýyoruz. Yaptýgýmýz bu kimseyi kimseye kýrdýrmak kimseyi küçümsemiyoruz.

yaptýgýmýz þey beraberce calýsýp beraberce öðrenmek ve hep beraber geliþmek.

o yüzden birþey yazarken 2 kere düþünmeyin yazýn geçin yanlýs biliyorsanýz düzelitmiþ olursunuz çekinmeyin. bildiginiz herþeyi dokun ortaya yanlýþ birþeyse saglamasýný yapar dogrusu gösteririz dogru soyledýgýmý düþünüp kanmayýn hemen haa benim yazdýgým þeyi de test edip sorgulayýn.

sen boyle hesapladýn ama bak þu söyle cýkýyor deyin. Yazdýgým cumlelere alýnmayýn amacýmýz öðrenmek ve öðretmek kimseyi kucumsemek için yazmýyoruz alay etmek dalga geçmek için yazmýyoruz. Amacýmýz öðrenmek baskasý ne derse desin bilmiyor veya yanlýs biliyor olabilirsin. Bu gayet dogal kusura bakmasýn kýmse anasýnýn karnýnda muhabesci olarak dogmuyor. hepimizin bilmediði bir çok konu var bunlarý öðrenmeliyiz.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

4. Elbette sadece konusuyoruz.
    þirket bu çeyrek için cok degerli bir arsasýný satmýþsa net kar çok yükselir ve fk düþerse bunun yerine piyasa deðeri / faaliyet karý bakmak ne derece mantýklý olur?
    Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.

5.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Sözüm meclýsten dýsarý dýyeyým.

benim gibi düþünmeyenlerýn nasýl düþündüðünü söylemiyorlar nasýl düþünüyorlar bana acýklayýn.

UVY TEMETTÜ YATIRIMCI DENILMESI ICIN NE YAPMALI YATIRIMCI ? KURALLARI NELER BELLÝ DEÐÝL.

HAKSIZMIYIM SIZ BILIYORMUSUNUZ BU TANIMIN KURALLARINI ?
    Sizin gibi düþünmeyen ve farklý stratejiler üreten bir milyon insan veya düþünce olabilir. Sizin yaklaþýmýnýz bununla dalga geçmek yönünde veya küçümsemek yönünde olmamalýdýr. Ýfade etmek istediðim bu.

Bunun dýþýnda UVY tanýmýný kiþi kendi risk algýsýna göre belirleyebilir.
    Kendi kurallarýný koyar, kendisi uygular. 1-2 sene alabilir portföyün þekillenmesi, yanýlabilir, farklý tespitlerde bulunur zaman kaybýný göze alýyorsa deðiþikliðe gidebilir...
    Buradaki herkes tek seferde mi buldu doðru þirketleri? Kimse böyle bir þey iddia etmiyor ki.

Mesela ben Halka açýklýk oraný %40 üzerinde olan þirketlere uzun vadeli yatýrým yapýlabilir gözüyle bakmýyorum. Burada bana engel olabilecek biri var mý?
    Mesela her sene ortalama bir temettü versin istiyorum. Burada bana engel olabilecek biri var mý?
    Mesela satýþlarý, karlýlýðý ve özkaynaklarýný son 5 yýl büyütmüþ olsun isterim. Burada da engel olabilecek biri olduðunu sanmýyorum.

Belki baþka UVY'ci temettüyü önemsemez büyüme odaklýdýr. Belki bir diðeri halka açýklýk oranýna takýlmaz.

Ben kendim kriterleri tanýmlarým, kendim karar veririm.

Siz ticaret yaparken zorlukla karþýlaþtýðýnýzda iþinizde, yöntemlerinizde deðiþikliðe gitmiyor musunuz?

Kriterlerine niye karýþma gereði hissediyorsunuz anlayamýyorum gerçekten...

Saygýlar.

6.  Alýntý Originally Posted by diproyal Yazýyý Oku
    Elbette sadece konusuyoruz.
    þirket bu çeyrek için cok degerli bir arsasýný satmýþsa net kar çok yükselir ve fk düþerse bunun yerine piyasa deðeri / faaliyet karý bakmak ne derece mantýklý olur?
    esas faliyet karýný tanýmlayalým önce þirket yaptýgý asýl iþten elde ettiði kardýr. Haliyle bunun önem derecesi çok daha fazla.

þeker üretip satan bir þirketin sürekil duran varlýklarýný satarak net karýný arttýrmasý aslýnda o þirketin iyi deðil, varlþýklarýný satarak büyümeye calýstýgýný faaliyet dýþý büyüdüðünü gösterir. Tabiki zaman zman varlýklarýn satýlýp yenilerinin alýnmasý iyi birþeydir.

Fakat bunu yaparken esas faaliyet karý zayýfsa içi boþ bir büyümeye olacaktýr. Dolayýsýyla þirketin bu netkarý fiyatlamasý ya kalýcý olmayacak yada hiç fiyatlama olmayacaktýr.

Sanki piyasa deðeri / efk daha anlamlý bir sonuç doðruyormuþ gibi mantýken.

7.  Alýntý Originally Posted by poem Yazýyý Oku
    Sizin gibi düþünmeyen ve farklý stratejiler üreten bir milyon insan veya düþünce olabilir. Sizin yaklaþýmýnýz bununla dalga geçmek yönünde veya küçümsemek yönünde olmamalýdýr. Ýfade etmek istediðim bu.

Bunun dýþýnda UVY tanýmýný kiþi kendi risk algýsýna göre belirleyebilir.
    Kendi kurallarýný koyar, kendisi uygular. 1-2 sene alabilir portföyün þekillenmesi, yanýlabilir, farklý tespitlerde bulunur zaman kaybýný göze alýyorsa deðiþikliðe gidebilir...
    Buradaki herkes tek seferde mi buldu doðru þirketleri? Kimse böyle bir þey iddia etmiyor ki.

Mesela ben Halka açýklýk oraný %40 üzerinde olan þirketlere uzun vadeli yatýrým yapýlabilir gözüyle bakmýyorum. Burada bana engel olabilecek biri var mý?
    Mesela her sene ortalama bir temettü versin istiyorum. Burada bana engel olabilecek biri var mý?
    Mesela satýþlarý, karlýlýðý ve özkaynaklarýný son 5 yýl büyütmüþ olsun isterim. Burada da engel olabilecek biri olduðunu sanmýyorum.

Belki baþka UVY'ci temettüyü önemsemez büyüme odaklýdýr. Belki bir diðeri halka açýklýk oranýna takýlmaz.

Ben kendim kriterleri tanýmlarým, kendim karar veririm.

Siz ticaret yaparken zorlukla karþýlaþtýðýnýzda iþinizde, yöntemlerinizde deðiþikliðe gitmiyor musunuz?

Kriterlerine niye karýþma gereði hissediyorsunuz anlayamýyorum gerçekten...

Saygýlar.
    Öncelikle kiminle dalga geçildiðinden bahsedelim. Önce benden baþlandý dalga geçilmeye ne kadarýna þahitsiniz bilmiyorum sürelki tradersin þusun busun vur kaç peþindesin denildi.

Bende dedimki bana bu þekilde konusuyorsunuzda sizin yönteminiz stratejiniz ne ? Bunu sorma sebebim karýþmak deðil. bende onlara bak sende tradermiþsin almýþ satmýþsýn diyeceðim o yüzden soruyorum banane hangi kriterle alýp satýyorsa satýn. Ama kendisi hiç al sat yapmýyor ben ise al sat yapýyorum ya. yani ben trader deðilim sen tradersin diye bana sürekli kumarcý vur kaç yapan cocuk gözüyle hitaplarda bulundular ya. Bak sende hisse deðiþtiriyormuþsun ozman bana vur kaççý diyorsan sende vur kaçciymýþsýn diyeceðim. Ancak kimse evet bende hisselerimi deðiþtiririm demedi.

Yani kimsenin kriteriyle bir ilgim yok. Ancak insanlarýn beni trade stratejilerimle ilgili sorunlar var.

Mesela birisi yazýyor þu hisseyi aldým zarardayým napacam ben diyor. Bende yazýyorum diyorumký þirketin surasý burasý kötü bende deðiþtir baþka bir hisse al diyorum.

Hurraaaaa topýk ayaða kalkýyor satmý dedi oo nee satmý dedi. ne satmasý ya insanlara niye malýný sattýrýyorsun burasý UVY topýgý sat diyemezsin kafasýný karýstýrma kendin gibi tradermi yapacaksýn deniliyor.

Arkadaþ bunu demekte ne var bunun neyi ters yanlýs giden birþey varsa elbetteki satacak deüðiþtirecek vesaire. Bende merak ettim alhalla burada þu hisseyi deðiþtir sat dediðimizde millet ne satmasý yaw burasý uvy topýgý hisse satýlmasý yasakmýþ gibi tepkiler gösterdi.

bende ulen arkadaþ bunlar ne yapýyor acaba bir hisseyi alýp hiçmi satmýyorký diye içimden düþüp durdurdum. Sordum UVY yatýrýmcýsý nasýldýr dedim. Kimse bir açýklama yapmadý. Hem stratejilerini söylemiyorlar hemde adama sat dedim diye bana kýzýyorlar.

SOnuç demekki benim kriterlerle alakam yokmuþ. Ben uyv'yi uyv yapan kiþinin kendisi deðil aldýgý hissenin gidiþatýdýr diyorum mantýklý cýkarýmým bu. yani bir hise almýþsýndýr kriterlerini sürekli her dönemde uyuyordur satmazsýn dolayýsýyla 3 yýlý geçtiðinde artýk býr uyv yatýrýmcý olmuþ olursun doðrumu.

Ama bir þirket alýrsýn uvy amaclý tupraþ alýrsýn mesela 1 sene sonra fabrýkasý patlar. satar deðiþtirirsin deðil mi ? Þimdi ben bu yuzden hisse deðiþtirdim ya. Tamam bu topýge yazma hakkýný kaybediyorum. niye cunku uvy ci olmadým diye. fabrýkasý patlayan hýssemý sattým tutmadým diye. Cunku artýk ben uvy ci deðil trader konumuna düþtüm.

Þimdi sen tradersin buraya yazma demek doðru bir yaklaþýmmý ? ne yani bunu diyenler aldýgý hisseyi hhiçmi deðiþtirmiyor .

8. erhan bey bencr sizin kacirdiginiz nokta bu isin psikolojisi.yani trade yapmaya alisan adam surekli kar eder sirketin hissesinide trade eder ve kaybeder.cunku trade de amac ustten satip alttan yerine koymak yada bu cikti birax dinlenecek ben bu arada su diger kagitta bir yuze 10 yapayim dersin aldigin kagit duser sattigin dinlemez kari dussede adam goturur daha yukardan bosaltir.yada hic tahmin dahi edemeycegin yere tasir. mesela ornek olarak sizce bir trader aselsani bu zamana kadar tutmusmudur ben hic sanmiyorum.ancak alip unutan uzun vadecinin portfoyunde vardir asalsan.belki sizin gibi trade yapanlarda da vardir ama eminim maliyetiniz cok yuksektir.bence isin ozu psikoloji.uvy yapan adam cocuguna arsa alir gibi yagitim yapiyor dolayisi ile 5 tae saglam hisse secse bunlarin biri batsa 10 yilda 1 ide yerinde saysa diger 3 u o adami ihya eder.ama trader ama o heyeana alisan adam zaten her sabah bir tavan yapip burdan suraya atlayim hevesiyle uyandigi icin hep kaybeder.yillardir cok uaptim denemedigim yontem kalmadi.satmayi tamame aklinda cikarmayan adam bir yilda yuzde 100 yapmis kagidi elinde tutmaz.ben aselsani sattigimda 15 ti.9 dan almistim.yuzde 80 kazamdim sonra dusuk kalmis bir kagida gectim aslesan gitti bolundu simdi kac lira. ama ford asels tuprs petkim bimas alip 2010 dan beri hic trade etmeyen bir arkadasim var.hic okunmadi simdi bir servet biriktirdi.neyse cok uzattim bence isin ozu psikolojiyi kontrol edebilmek.yuzde 200 yapmis kagidi her babayigit tutamaz helede yerlerde surunen kagitlar varken seytan hergun durter sat olum bunu bu zaten cok cikti daha ne cikacak al su kagidi dipten bir yuzde 100 de arda yaparsin.

SM-J500F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 111/157 ÝlkÝlk ... 1161101109110111112113121 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •