Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 116/157 ÝlkÝlk ... 1666106114115116117118126 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 921 - 928 arasý.

Konu: Uzun Vadeli Yatýrým

1. Aksam eve döndüðümde bu konuyu farklý örneklerle göstererek anlatayým daha iyi olacaktýr.

Yani ne olunca hisse ne olmuþ dolayýsýyla hangi strateji ile satmaliyiz geçmiþ örneklerle beraber bakalim.

Sizlerin de bu konuda fikrine ihtiyacým var
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Aksam eve döndüðümde bu konuyu farklý örneklerle göstererek anlatayým daha iyi olacaktýr.

Yani ne olunca hisse ne olmuþ dolayýsýyla hangi strateji ile satmaliyiz geçmiþ örneklerle beraber bakalim.

Sizlerin de bu konuda fikrine ihtiyacým var
    þahane olur,bizler de nacizane yardýmcý olmaya çalýþýrýz.

saygýlar/sevgiler

3. DERS - 3 nerede satmalý ?

Öncelikle þu altýn kuralý bilmeliyiz.

Zararý kýsa kes Kar'a otur.

burda zararý kýsa kesmekten kastý stoploss olmak kar'da oturdan kastetiði ise karda isen trend bozuluncaya kadar devam et demektir. Kar ALma YOK!!!!!!!

bu kural neredeyse butun kýtaplarda bu sekýlde geçmektedir. Ama biz Sorgulayan ýnsanlar oldugumuz ýcýn her kitapta geçene hemen balýklama atlamýyoruz :D

tecrübe ediyoruz ogrenýyoruz mantýklý olaný yapýyoruz. Benim kendi edindiðim tecrübelere göre kar da oturmak dogru arkadaslar (bana göre) hedef fiyat diye birþey koyulmasý taraftarý degýlým cunku cogu zaman o hedef fýyat ya görülmez yada delýnýr.

Dolayýsýyla pskiolojik olarak o seviyeyi bekler durur ve stop olmazsýnýz ayný sekýlde orasý delýnýnce de pskolojýk býr yýkýntý olusur.

Ayrýca; hedef fiyatýn ne olacagý hýcbýrzman býlýnemez. CUnku borsa fýyatlama yaparken bir sonraký býlancoyu su anký karý ýlerde yapacagý yatýrýmlarý haberlerý herþeyi fiyatlamaya calýsýr hangi haberi nasýl fýyatlarýda býr býlýnmezlýk dolayýsýyla hedef fýyat býcýlmesýný dogru bulmamaktayým trend býterse satarsýn bitinceye kadar alabildiðini alýrsýn.

bu acýklamadan sonra geçelim hisseyi nasýl satabiliriz. bir kaç örnekle ýnceleyelým.

düþen veya yükseliþini durdurmus hisselerde olan resmý gordukten sonra sizde hak vereceksinizdir bana.

Resimde göreceklerimiz neler kabaca

Arkadaþlar benim tecrübelerim söyle diyor.

bir hisse senedinin bilanco karlarý artarak devam ediyorken, karlar yataya sarmaya baslarsa hisselerde genelde yukarý potansýyel bitiyor. Eðer dönemlik bir yavaslama yoksa ilerleyen býlancolarda karlar kendýný aþaðý bukuyor.
    Þirket artýk düþen karlar yayýnlamaya baslýyor.

Sizlere kanýtta lazým göstereyým.
    bunu piyasa carpanlarý menusunden gostermek daha dogru olacaktýr.

mavi sutun piyasa degeri yani hisse fiyatýný temsýl edýyor bunu ogrendýnýz artýk
    turuncu ve eflatun yada pembe diyelim efk ve Net karý temsýl edýyor.

NOT: aman ha karýstýrmayýn piyasa çarpanlarý menusundeký mavi sutun piyasa degeri iken satýþ ve karlýlýk menusundeký mavi sutunlar ciroyu temsil ediyordu resýmler ayný oldugu için kafanýz cirolara gitmesin.

aþaðýda grafikte 4 tane hisse senedi seçtim farklý ornekler olmasý acýsýndan.
    UYARI! cimentolarýn hepsi akcnsa benzeri buraya ve eský topýgýne cýmento sektorunde sýkýntý oldugunu soylemýstým.

cunku karlar ý yataya sarmýstý karlar aþaðý düþmeye baslamasý bu senýn 2. çeyregðýnde basladý herkes daha 2. ve 3. çeyrekte çimentolarýn sýkýntý yasadýgýndan bahsetmeye basladý. fakat ben bundan cok oncesýnde çimentolarýn sýkýntýlý olacagýný yazmýþtým. Bunu ovunmek ýcýn degýlde nasýl gördüðümü anlatmak ýcýn yazýyorum. Ýþte bu ongoruyu karlarýn yataya sardýgýný gorunce soyledým.

Þimdi piyasa degeri sutununu (mavi renk) size býraktým hisse fiyatýnýn o donem býlancosu geldýgýnde nerede oldugu gorulmekte yýldýz koydugum yerler pýyasa degerýnin en yüksege cýktýgý bolgeyý gostermekte.

SARI YUVARLAÐA CEVIRDIM DONEMLER KARLARIN YATAYA SARDIGI YER

KIRMIZI YUVARLAKLAR KARLARIN DÜÞTÜÐÜ DÖNEMLERI GOSTERDIM.

YEÞÝL YUVARLAK KARLARIN YÜKSELDÝÐÝ BÖLGELER.

SÝZÝN GÖRMENIZI ISTEDIGIM NOKTA SARI KIRMIZI VE YEÞÝL BÖLGELERDEKI KAR EÐRÝLERÝYLE PÝYASA DEGERÝ ÝLÝÞKÝSÝNE BAKMANIZ.

MESELA ORNEK OLSUN DIYE EGEENI YORUMLAYAYIM.

KARLAR ARTMIS PIYASA DEGERI ARTMIS SORUN YOK SONRA KARLAR 2 dönem YATAYA SARMIS HISSE FIYATI YÜKSELEMEMÝÞ ORADA KALMIS 2 DÖNEM BOYUNCA SONRA KARLAR DÜÞMEYE BASLAMIS DAHA SONRA TEKRAR KARLAR YATAYA SARAR YADA KISMEN DÜZELÝR GIBI OLMUS EN SON CEYREKTEDE KARLAR DÜZELMÝÞ.

BU DOGRULTUDA PIYASA DEGERIDE TIPKI BU KARLARIN HAREKETIYLE BENZER/AYNI SEKILDE DÜÞÜP CIKMIS

dolayýsýyla yukarýdaki grafikten cýkarttýgýmýz anlam nedir eðer karlar yataya sarmýþ veya aþaðý bükülmüþse o hisseden umudumuzu kesmeye baslayabiliriz.

özellikle trafik ýsýklarý sekýlýnde renklendýrdým kýrmýzý dur yani sat sarý hazýr ol neye satmaya veya almaya hazýr ol yeþil ise alabilirsin anlamýna gelsin.

O halde TOPARLAYALIM:

ALIM YAPARKEN

YEÞÝL RENKTE - KARLARI ARTAN HÝSSELER YATIRIM YAPILABÝLÝR LÝSTEMÝZE GÝRÝP DÝÐER HÝSSELERLE KARSILASTIRILDIKTAN SONRA VE UCUZ PAHALI ANALÝZÝ SONRASI ALIM YAPMAYI DÜÞÜNEBÝLÝRÝZ.

SARI RENKTE - KARLARI YATAYA SARMIS HÝSSELER YATIRIM YAPILAMAZ SEVIYEDE ANCAK GELECEK ÇEYREKTE KONTROL ETMEYI UNUTMA LÝSTESÝNDE YER ALIR

KIRMIZI RENKTE - KARLARI DÜÞÜÞE GEÇMÝÞ HÝSSELER UZAK DUR ASLA YATIRIM YAPMA BIR SONRAKI CEYREKLERDE TEKRAR KONTROL ET KISTESINDE YER ALIR.

-KARLARdan hangisi daha önemli aslen ikiside önemli yani net karda esas faaliyet karýda önemli lakin efk net kara göre biraz daha önem arz eder. CUnku esas yaptýgý iþten elde edilen karý temsil eder net kar artýsý genelde güvensizdir geçici karlardýr cunku net kar duran veya dönen varlýk satýsýyla da artabilir veya diðer faaliyet dýþý gelirler net karý arttýrýr. Dolayýsýyla faaliyet dýþý kar artýþlarý geçicidir. bize kalýcý ve sürdürülebilir kar lazým. Buda EFK(esas faaliyet karý) ile gerçekleþir.

-EFK YÜKSELÝR AMA NET KAR DDÜÞERse nisbeten iyi diyebiliriz ancak net karýn sonraký çeyreklerde düzelmesini bekleyebiliriz. burada risk devreye girer EFK yükseliyor net karda ilerde düzelir diyerek girebilirsiniz ama fazlaca risk almýþ olursunuz. SADECE NET KAR ARTISI EFK DUSUSU ISE BIR ANLAM IFADE ETMEZ GECICI BIR KARDIR.

-EN saglýklýsý ikisininde artýyor olmasýdýr. buradaký artýsýn ýkýsýndede ayný olmasýný beklemeyýn 2 sýde yukarý farklý derecelerde eðilimli olabilir bu sorun teskýl etmez. ONEMLI OLAN YUKARI YONDE HAREKET EDIYOR OLMASI.

GELELÝM SATIÞ ZAMANINA

Hissemizi belirledik ve aldýk diyelim. Mal elimizde bir sonraký çeyreklerde yine artarak geldi tutmaya devam ediyoruz.

Peki 4 çeyrek sonra yeni gelen bilancoda kaydýrýlmýs karlarýn yatay geldiðini gördük. ne ypamalýyýz satmalý mý ?

HAYIR!!!!!!!!!! burada biraz iþin içine teknik analiz girmek zorunda isteyen satadabilir ancak teknikle takip ederseniz makimum getiri saglarsýnýz. PEKÝ NASIL ?

Örnegýn satmak yerine teknik trendýn bozulmasýný beklemeye karar verdik. bir adet hareketlý ortalama ile. Takip edebiliriz. aþaðýda egeenýn grafiðinin içine sokulmuþ hacmide hesaba katan bir hareketlý ortalama var.

KIRMIZI CIZGI ALTINDA SATIYOR USTUNDE ALIYOR. BÝLANCODAKI YILDIZLI BOLGEYI GRAFÝÐEDE KOYDUM.

iyi bir seviyeden satýþa geçmiþ gördüðünüz gibi. yýldýzlý bölgenin devamýnda

ÖZETLERSEK.

KARLAR YATAYA SARARSA TEKNIK ANALÝZLE SAT SINYALI ALDIGIMIZDA SATACAGIZ VE YENI HISSEMIZE BAKACAGIZ.

KARLAR DÝREK YUKARI EGILIMDE GIDERKEN BIRANDA DÜÞÜÞE GEÇERSE ERTESI GUN HISSEYI SATIYORUZ TEKNIGE BAKMADAN.

Ben bir hareketlý ortalamayla takýp edýlmesý taraftarýyým hem dýsýplýný saglar hemde cýzgý cekcem dýye ugrasmazsýnýz herkes yapabýlýr.

SÝZE DANISMAK ISTEDIGIM NOKTA SU:
    Sizce hisseyi bilancoya gore seçtikten sonra bilanco ýyý olmasýna raðmen

A- teknýk göstergemiz (hareketlý ortalamamýz) sat verirse satmalý al verýrse tekrar almalýmýyýz ?

B- Teknik gösterge devre dýþý kalmalý bilanco yataya sardýgýnda devereye alarak sat vermesýný beklemeliyiz ?

Ben B þýkký tarafýndayým cunku A seçeneðini devreye sokarsak riskimiz düþer belirli bir stop seviyemiz olmuþ olur. ANcak bu durum cok sýk al sat yapmamýza sebep oladabýlýr.

B sýkkýný baz alýrsak boþ yere al sat yapmaktan kurtuluruz ama rýskte almýs oluruz stop sevýyemýz olmayacagý ýcýn sectýgým hýsse gitmezse veya endeks göçerse mal elýmýzde kalýr cok zarar yazarýz.

bu sýklar arasýnda kaldým býrý fazla rýsk aldýrýyor býrý fazla ýslem yaptýrýyor

Gerçi aþaðýdaký resme bakarsak egeen kar artýsý 2014 te basladý A secenegýný devreye sokarak bu hýsseyý alsaydýk.

2015 sonunda karlar yataya sarmýstý zaten yaný yatýrým yapýlamaz sevýyeye düþmüþtü. TOPLAMDA 7 kere al sat yaptýrmýs aþaðý yukarý 2 senede gayet makulda gorunuyor iþlem sayýsý.

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

emekler için teþekkürler..
    kimse yazdýklarýma aldýrmasýn hiç bir mantýký yok
    yatýrým tavsiyesi deðildir olmasýda beklenemez

5. üstad ellerine,emeðine saðlýk...bu bilgiler hazine deðerinde,ve üstadlýðý kendinden menkul kimseler bunlarý kurs adý altýnda dünya paralara satarken,siz menfaat beklemeden bizlerle paylaþtýnýz.Allah razý olsun..

teknik kýsmýnda belki faydanýza olabilecek kendimin de kullandýðý yöntemi aktarmak isterim.belki de bilginiz vardýr zaten.

tek hareketli ortalamaya göre nispeten daha az al sat sinyali üretir.ve sizin mantýðýnýza göre karda otur rolünü iyi oynar.handikapý ki birçok moving average nin ortak problemi olan geç sinyal üretmesidir.

3 lü hareketli ortalama...5-10-21 günlük ema...verdiðiniz egeen den yola çýkarak onun grafiðini paylaþýyorum.

6. mantýk basit ve ben hep basit olaný sevdim;

5(pempe) 10 (mavi) nin üstünde ve mavi de 21 (yeþil ) in üstündeyse alým,tersinde satým

periyotlarla oynanabilir,böylelikle hatalý sinyaller filtrelenmiþ olur.ama bu sefer de yükseliþ trenine biraz geç binilir..

7. bu arada sorunuza gelirsek þahsi fikrim c

aldýðýmýz hisseyi bilançoya göre aldýysak bence yine bilançoya göre satmalýyýz,tekniði karýþtýmamak lazým...yani bu þuna benziyor;

yaðmur yaðýnca garan aldým,radyoda sevdiðim þarký çýktý sattým...

hayýr

garan ý yaðmur yaðdýðýnda aldýysam yine yaðmur durduðunda satmalýyým...karar deðiþkenim sabit olmalý,bilançoysa bilanço,teknik analiz ise teknik analiz...

abiyane olur ama þu olaya da benziyor;forumda hep hisse soran tipler var ya hani;abi bu nolur þu nolur diye

hocam bu sorularý sana hisseyi kim aldýrdýysa ona soracaksýn.ali veli sana xyz yi aldýrdý,geldin bana sordun,dedim ki bundan olmaz sat,e hisse uçtu gitti...o zaman dank eder keþke ben yine ali veli ye sorsaydým diye..

sanki bilanço olayý da böyle...güzel bilanço ardý aldýk,tahtadaki oyuncu yada hakim grup bir ayý tuzaðý kurdu ve bizi silkeledi (tekniðe göre) ve sonra yoluna devam etti..o zaman dank eder keþkeler ama nafile

Sayfa 116/157 ÝlkÝlk ... 1666106114115116117118126 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •