fikirlerim deðiþti :D
kim oradaký alýntýyla bunu altýnyýlayacak diye beklýyordum ctugrul hocam seçilmiþ kiþi oldunuz :D
sinirleniyorum abi burda uvy konusun diyince hadi konusun ozman býraktým kimse yazmýyor topýkte.
Zaten anlatýlacka birþey yok ki ne diyecekler al bekleden baska birþey denilmiyor.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
tuðrul hocamla aramýzdaký ýkýncý farkta þu.
ÖN YARGI!
Ben hissede trade ettim uvy hisse senedini elýnde tutugunda neler olabýlecegýnýde býlýyorum výopta manuelde trade ettým algorýtmýk trade hala devam edýyorum foreks ve diðer yatýrým alanlarýndada trade ederek denedim.
Fakat C tugrul hocam benim anladýgým hissede trade yapýp yine hissede uvycý olmus.
future pýyasalarda býr tecrübesi yok etraftan duyduklarýyle hýc denemeden býr yargýda bulunuyormus gýbý.
algoritmik tradenin ise nasýl býrsey oldugu konusunda bence hýcbýr fýkrý yok.
Bende buna karsýyým yine ne yapacaksan onu yap ama önyargýyla gelme iþte.
bir iþe giriþeceksýnýz ufak bý parayla iþin tecrübesinicýraklýk dönemini görün baktýnýz sýze gore degýl sýze uygun olana geçin.
Ben deneyin diyorum ufak býr parayla deneyeceksýn olmazsa git oteký tarafa devam et.
Ama hiç denemeden yaw olmuyormus ýste oyle duyduk dýye kestýrýp atmak ne kadar dogru.
Borsaya nýye gýrdýn ozman borsa ýcýnde herkes boraya gýrme batarsýn dýyor.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
konu dagilsin kimler ne baþarýyor bir bakýn bakalým.
UFKUNUZ GENÝÞLÝYOR.
Kimler geldi kimler geçti bu piyasadan. Bilgisayardan anlayan gençler kendini Ed Seykota sanmasý, yukarýdaki gibi videolarý izleyip gaza gelmesi normalpiyasalar bir yýldýr yükseliyor zar atýp hisse alsan kazanýrsýn zaten. En büyük handikap yükselen piyasada biraz para kazanýp kendini Ed Seykota sanman
Seykota iki tane hareketli ortalama gibi basit indikatorlerle para kazanmis yani seykota super zeka filan deðil.
Unuttuðunuz þey sanirim.su piyasanin yükselmesine eden düþmesinden de para kazaniyoruz biz.
Söylediðin þey hisseler için geçerli.
Hadi varsayki biraz para kazaninca öyle hissettim ne var bunda sevinmeyeyimmi yani ?
evet piyasa çýktýðý gibi düþüþünden de para kazanmak mümkün.
Bence belli kalýplarla insanlarý yargýlamak yerine farklý bakýþ açýlarýyla kendimizi nasýl geliþtirebiliriz þeklinde bakmamýz lazým.
Bir ky olarak donsuz yatýp lotsuz yatmayan biriydim. Sonuç da kaybetmemek için sürekli elimizde hisse tutma savunuluyor.
geçen pazartesi bu hafta ki referendum ile piyasaya verebileceklerini düþünerek elimde ki hisseleri çýkardým. akabinde viop da short açtým. ne kazandým kýsmýný geçiyorum. bu dönemi karlý atlattým. ama bunu yapabilecek bir bakýþ açýsý kazandým zaman içinde.
hisseleri hiç satmayarak beklemek de bir opsiyon.
herkesin yoðurt yiyiþi farklýdýr ama bence farklý opsiyonlar bilmek bizi sadece daha zengin kýlar.
Yer Ýmleri