banvt excel formullerýnde boyle gorunuyormuþ mesela
![]()
banvt excel formullerýnde boyle gorunuyormuþ mesela
![]()
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
bazý þirketlerin olasý temettü verimliliði(gelecek sene, þu anki fiyata göre)
![]()
Arkadaþlar kolay gelsin.Temettü veren firmalarýn temettü verimini ve temettü verdiði tarihteki fiyatýný ayný anda görebileceðim bir yer var mý?Mesela Tuprs 5 sene önce verdiði temettü oraný ve o andaki fiyatý..gibi...Ýsyat ta sadece güncel fiyatlar yazýyor.Eski fiyatlar yok.Þimdiden teþekkürler
bir sistem deðil belki ama
bilgilerim ýþýðýnda
2019 dan itibaren borsanýn ÞU AN ki fiyatlara oranla
en fazla temettü getirisi olan hisse si
bence AGYO olacak
Paylaþtýðým hiçbir þey yatýrým tavsiyesi olamaz.
HERKESÝN KENDÝ AKLI VAR.
alacagin kagitlari iyi seç saglam yapis koltuga ve sabirla bekle.baska turlu ky kazanamaz.sagliginizdan olursunuz al satta. yazik 3 kurus kazanam derken psikolojiniz bozulur
SM-J500F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ornek erhan bey. surekli burda yaziyor.eminim gunun cogunu nasil daha iyi bir sistem gelistiririm diye dusunerek geciriyordur.hayat geciyor, seans izleyen adam yazik eder kendinede ailesinede
SM-J500F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þahsým adýna bir iddada bulunulmuþ bende açýklayayým sizlere arkadaþar.
Ben burada yazýyorum baska yerlerdede yazýyorum. En cok burada yazýyorum nedendýr býlmýyorum hep uvy topýgýnde takýlýrdým eskýden beri sýcak geliyor bana. Buradaki insanlarýn genel anlamda Vur kaç pelinde deðiller. o yüzden buradaký ýnsanlarý bilgilendirmeyi öðretmeyi birþeyler göstermeyi seviyorum. Diðer topýklerde ya boþver bana birþey öðretme sen hisse ismi verde ben onu alaym satcagým yeride söyle ozman da satem para kazanayým diyor. :D Ben nerdeyim onlar nerede hesabý. Buradaký ýnsanlar ise zaten alýp satma peþinde deðil dolayýsýyla burada öðretecegýn hisse seçime analiz bilanco okuma analiz yöntemleri muhtemelen bu arkadaþlarýn ilgisini çekeceði gibi öðrenmesýnýde saglayacak. Diðer topýkler zaten vurup kaçma derdin onlara býlanco dedin amannnnnnnnn der geçerler :D
Gelelim bana 3 seneyi askýn bir süredir viop tarafýnda algoritmýk trade ile ugrasýyorum. onun öncesindeki 3 senede de bilanco borsa hisse iþleriyle ugrasýyoýrduk topýgýk filan vardý.
Algoritma iþinde kazanç daha fazla görünüyordu sen hiçbirþey yapmýyorsun piyasa bile ÝZLEMÝYORSUN sistem kendi kende calýsýyor wps serverda (uzak güvenli bilgisayar) dedim ne güzel iþ keske daha once keþfetseymiþiz dedim. Sonra istanbuldan býr yerlerden algoritma buldum otomatýk calýsan tabi iþi hiç bilmiyoruz. fatura filan kesildi robotu satýn aldýk. bir süre kullandýgýmýzda sunu farkettýk komýsyon ve kayma malýyetýnden oturu elde edýlen getiriler negatife dönüyor yani sistem iyi iþlem yapýyor ama kayma ve komýsyon malýyetýmýz cok yuksek oldugu ýcýn cogu buralara gýdýyor ortada kar fýlan kalmýyordu.
HEMEN ACILEN BIR COZUM BULMAM GEREKIYORDU!!!
Algoritma yani sistem yazma iþine sardým ben gece gunduz sistem yazýyordum kodlama fýlan býlmýyorum ama öðrendým süper kodcu degýlým ama basit hayal ettiðim þeyleri hemen hemene yazabýlýyorum. neyse bir robot yazdým daha az iþlem yapan boylece komýsyon malýyetým dusecek roboturettýgý karlar komýsyona gýtmeden kar edecektýk. derken 1 sene geçti kazandýk. Sistem zararda üretiyor karda üretiyordu sürekli kar etmiyordu. Þimdi eskiden kalma trade güvenimde var ya dedim ben bu sistem manuelle geçerim dedim 3 kazanýyor 2 veriyor dedim. 1 kalýyor dedým ben 3 kazanýp 0 kaybederým dedim.
Robotu kapattým daldim manuele 1 ayda filan %40 civarý zarar ettim ayný sure zarfýnda robot nette %20 kar yazdý fakat ben robotu kapatmýstým. Akýllandým tekrar robota geçtim bu sure zarfýnda habýre yený sýstem uretmeyede calýsýyorum Prensýbým hep daha iyisini üretmek uzerýne kuruluydu. Neyse 2. sene gaplý býr acýlýsmý ne oldu býr olay fýlan oldu tabý bu surede sýstem yýne benim manuel zararýmýn býr kýsmýný toplamýstý ancak o gun gap olacaktý sistem ters gýrmýstý. gaplý acýlýnca satacak pýyasada tepký verecek sýstem her turlu zarar edecektý. bizde manuel mudahle edelým dedik gaplý acýlýs olmadý acýlýstan sonra caktýlar. sistem para kazandý ben yine terste kalarak %50 civarý para kaybettim bir günde.
tekrar sýsteme bagladýk bu sure zarfýnda yený algorýtmalar gelýstýrdým bu algorýtmalar oncekýlerden cok daha verýmlýydý. 6 ay onu kullandým baktým 6 aydýr býrsey uretmýyor tam tersýne zarar etti.
dedim bu bený batýracak herhalde algoritmayý kapatýp yený býr algorýtma yazdým ona geçtim. batýracak dýye býraktýgým algorýtma tam ben býraktýktan sonra karý ucmus gitmiþ %50 nin üzerinde kar etmiþ son 2 senedeký getiri ise %300 lerde filan yani robotu býraktýgýmma pýsman oldu aksý gýbý robotun karý dýbe vurdugunda robottan cýktým robot kar ederken ýcýnde degýldým. Derken derken 2016 sonlarýna dogru Kodlamayý býlen býr arkadasla tanýstým. Benim kodlama bilgimin yetmediði bir sistem düþünmüþtüm ama kodlayamýyordum. Bu aradas saolsun bana hayal ettýgým kodlamayý program seklýnde yazdý.
Afyondan sýk sýk sucuk gönderdim teþekkür bagbýnda :D neyse 2016 sonundan beri bu yep yený algorýtma üzerinden calýsýyoruz.
Bu yýlýn karý su anda
ocak subat ayý algorýtma 4092 TL kar etmiþ
mart nisan ayý -4592 TL ZARAR ETMÝÞ
mayýs hazýran 66,755 TL kar
Temuz agustos 50,210 TL kar
Eylül ayý su anda -6,765 TL ZARAR da
toplamda 9 ayda bürüt 109,700.00 TL kar Bunun yanýnda takas bank faizi 6182 TL
DÝKKAT 9 ayda odenen komýsyon mýktarý -54,075.69 TL
Bana kalan 61,806.80 (9 aylýk getiri.)
2017 yýlýna 75 Bin TL ile basladýk.
SONUÇ: önceden yazýp, yenisi ile deðiþtirdiðim algoritmalarýn hepsi hala kar üretmekte. kötöü diye deðil daha iyisi yarattýgým için yeni sisteme geçtim. 2017 basýndan 2018 Sonuna kadar yeni algoritma yaratmayacaðýmý söyledim bir sisteme yeterli süre zarfýný ve zamaný vermem gerektiðini eski sistemlerimin kar ettiðini görünce anladým.
Þu anda yarattýgýmýz en son verison beni batýracaksada kar ettireceksede 2018 sonuna kadar hiç deðiþtirilmeden devam edecek. 2018 sonuna kadar istediðimiz karý üretirse devam edeceðiz. Üretmediyse duruma bakacagýz.
3 yýlý aþtý algoritma iþi bende fakat bu 3 yýlýn 2,5 yýlý algoritma yazmak yeni sistemleri test etmek curve fiting profit factor max dd gibi istatistiksel terimleri öðrenmek ve bir sistem yararlý bir sistem nasýl yazýlýr bir sistemin neyine dikkat edilmeli dogru iþlem sayýsý kaç olmalý vesaire vesaire gibi þeyleri tecrübe etmekle geçti.
Nihayetinde 2017 basýndan beri sona geldiðimi anladým aslýnda hala öðrenebileceðim cok sey vardýr mutlaka ancak algoritmýk trade iþinde cok ciddi bir yol kat ettim artýk öðrenebileceðim birþey kalmamýs gibi görünüyor.
Artýk sistemin para kazanmasýný bekleyeceðiz...
Algoritmik tradeye geçtiðimden bu yana zarardayým. su an hala 3-4 yýl onceký ana sermayemi geçemedim. Sadece darbe günü bir günde portfoyun %50 si eridi (darbe oldu diye sistemi devre dýsý býrakmýþtým) robot ise darbe günü %40 kar etti
Ben þu an algoritmik trade iþinde zarardayým. 2016 sonundan beri bu yený sýstemýmýze mudahlede manuel tradede veya baska bir þekilde el sürmüyoruz. ne zman el sürsek elýmýz yandý cunku. 9 aydýr sistemin kendi baþarýsý ortada %90 cývarý karda sistem kendi kendine calýsýyor ben tatilde olsamda yatalak olsamda elektirikler 5 gun gelmesede wps server da sürekli olarak calýsmaya devam edecek. Yeni algoritmada türetmiyoruz.
ELÝM BOÞ CANIMDA SIKILMAYA BASLADI NAPALIM BAR BÝLANCO ANALIZI YAPALIM ÝNSANLARA BÝRÞEYLER OGRETEYIM BARÝ DÝYE GELÝP BURADA BUNLARI ANLATIYORUM.
HERÞEYÝ BENÝM> YERÝME ROBOT YAPIYOR PÝYASA ANALÝZ EDÝYORUM KIMIN ÝÇÝN KENDIM ICIN DEGIL HEM CAN SIKINTISI GIDERMEK HEMDE SIZLERE BIRSEYLER OGRETMEK ICIN.
CUNKU BEN BORSA ÝÞLERÝYLE UGRASMAKTAN ZEVK ALIYORUM. HÝSSE ANALÝZ EDÝYOR OLMANIN BANA 5 KRÞ FAYDASI YOK BUTUN PARAM VÝOPTA HÝSSEDE SADECE 200 300 TL PARAM VAR ONUDA BÝLANCO ANALÝZLERÝMÝN TUTARLILIGINI OLÇMEK ÝÇÝN TUTUYORUM HESAPLAMASI BASÝT OLUYOR :D
ANLAYACAGINIZ VAROL BEY ÝDDASINDA ÝLK 2 YIL ÝÇÝN HAKLI FAKAT SON 1 YILDIR Bunu düþünmüyorum bir sözüm var 2018 sonuna kdar bu algoritmada trade etmeye ve yeni sistem türetmeyi tamamen býraktým.
Aklýma bir fikir gelirse bunu kodlarým ama emin ol 2018 sonuna kadar yeni algorýtmayý kullanamayacaðým.
önceden elle koptalýyordum simdi oto çektiriom borfinden. ama borfin üyeliði gerekiyor.
bu excel daha geliþtirilecek daha beta aþamasýnda.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri