Bump diyelim. Krizin etkileri uzun vadeli yatirimcilari da etkilemis gorunuyor. Gerilerde %25 lik temettu verimi olan firmalar mi vardi deniyordu. Evet var, incelemenizi tavsiye ederim.![]()
Bump diyelim. Krizin etkileri uzun vadeli yatirimcilari da etkilemis gorunuyor. Gerilerde %25 lik temettu verimi olan firmalar mi vardi deniyordu. Evet var, incelemenizi tavsiye ederim.![]()
2009 yilinda hisse senetleri dip fitatta idiler..dolar ile o fiyatlar eslestirilemez...kaldiki bizim borsa artik uzun vade yatirim felsefesinden cikti..gecenbaktim nibas 8000 ustune vikmis, dimdi kime fayda bu nibas..bunun gibi batak hisseler gifiyor geliyor..arcelik te 1000 tl idi . ama artik o rakamlarin yakalanmasi zor. yeni krizlerin icinde de olsak oyle imkanlar yok artik.
Uzun vadede hepimiz ÖLMÜS olacagiz.
-Keynes
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Hisse senedi piyasasýnda uzun vadeli yatýrým diye birþey olmaz.. Saçmalýktýr, aldatmacadýr, küçük yatýrýmcýnýn parasýný borsada tutmak için uydurulmuþ bir þeydir.. Bunlarý anlattýhh.. Bunlarý endeks ilen anlattýghh, bunlarý fibonaççilerinen anlattýh..siz hiç yabancý kuruluþlarýn hisse alýp da 3~5 yýl boyunca satmayýp beklediðini gördünüz mü? Borsada asýl amaç aþaðýdan alýp yukarýdan satabilmek.. Bunu yapabilirsen kazanýrsýn diðer türlü temettü parasý ile avunur durursun. He dersen ki bana yeter.. O zaman borsada riske girmeye gerek yok altýn döviz de en az %10 yýllýk gelir kazandýrýr..uzun vade hikayesine uymayýn. Bunlar sistemin içindekilerin yani, borsadaki þirketlerin ~ yatýrým þiketlerinin~ tv de çýkan yatýrým uzamanlarýnýn vs. nin para çekmek için oluþturduðu algý.. Baþka biþey deðil.
Sayin bombom uzun vade kavraminin ortaya cikmis olma sebebi zaten mezarliklarin alttan alip usten satma mucadelesi veren finascilarla dolu olmasidir. Yani mecburen insanlar bir yol arayisina girip birseyler kazanmaya calisiyor. Dogrulugu yanlisligi tartismaya acik ancak salt yanlistir ifadesi avam bir ifade. Kahvehane muhabbetinden oteye gecemez
SM-N9005 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
her düþüþün diplerine yakýn böyle uzun vade diye biþey yok yazanlar çýkýyo merak eden baþlýðýn eski cildinden bakabilir.
https://www.hisse.net/eforum/showthread.php?t=154100 özellikle endeksin dip yaptýðý tarihlere bakmalý
Abilerim kardeþlerim. Herkese merhabalar. Aranýza yeni katýldým. Yaþým 25. Normal yollardan emekli olmak bizim jenerasyonumuz için çok zor,çok uzun zaman. Son zamanlarda temettü emekliliði tabirini çok sýk gördüm ve araþtýrdým kendi çapýmda. Siz tecrübeli yatýrýmcýlardan tavsiye bekliyorum izlemem gereken yol hakkýnda. Kendi çapýmda temettü veren Uzun vadeli kagýtlara baktým ve radarýma adana,eregli,isyat takýldý. Elimde yaklaþýk 10 bin nakitim var ve her ay 700 tl civarý hisse almaya ayýrabilirim. Tavsiyeleriniz benim için çok deðerli nasýl bir portföy oluþturabilirim. Þimdiden çok teþekkür ederim.
Yer Ýmleri