Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 16/157 ÝlkÝlk ... 614151617182666116 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 121 - 128 arasý.

Konu: Uzun Vadeli Yatýrým

Alýntý Originally Posted by Sunay Yazýyý Oku
    Diyelimki 10 lira fiyatý olan bir hisse bürüt 1 lira, net 0.85 lira temettü verdi.
    Temettüyü aldýðýmýz gün senet 9 lira ve 0.85 lira temetümüz oluyor. Bu durumda
    0.15 lira zararýmýz oluyor. Bu durumda ben bedelsizi, temettüye tercih ederim.
    Aslýnda yapýlabilirse bir gün önce 10 liradan satýp ertesi gün açýlýþta 9 liradan almak daha
    avantajlý oluyor.
    Bu hesaplama da bir yanlýþlýk varsa düzeltiniz lütfen.
    arkadaþým ya þaka yapýyorsunuz ya da forumu takip etmiyorsunuz
    fordotosan 31 martta kaç tl idi? bir bakýn. Yaklaþýk 1 tl net temettü verdi(3 nisan) bugün kaç tl ona bakýn
    temettü verdiði gün görülen fiyattaki düþüþ ge çi ci dir
    eðer öyle olsaydý fordotosan 5-6 senede 10 küsürlü fytattan bugün 37 tl ye nasýl gelirdi.

hisse temettü verecek fiyat düþecek ve orada kalacak, buna milleti inandýrmaya çalýþýyorsunuz
    temettü veren ama ford gibi toparlayamayan hisseler olabilir onlarý boþ verin. hangisi kriterlerinize uyuyorsa onu alýn
    borsa yatýrýmcýlar içindir.

2.  Alýntý Originally Posted by Oralet_Osman Yazýyý Oku
    Karýný þirkette tutarsa deðeri yine 135 liradýr. Temettüyü sanki insanoðlunun bilinen 10 bin yýllýk tarihinin en önemli keþfiymiþ gibi yüceltmeniz tuhaf.

Ayný kýsýr döngü tartýþmalarý yapmak yersiz. Sadece þu, þu ve bu hisseler çok iyi, þu kadar kazanç vermiþ 10 yýlda çünkü temettü veriyor demeleri anlamsýz insanlarýn.

hah hah! iþte bu ya aynen oyle yansýtýyorlar kardesým mucizevi kazanç planý bulunmuþ gibi anlatýlýyor.

babacým sený kým gönderdi bu býlgýlerý kýmden ogrendýysen helal olsun en doðru yoldasýn sen bu býldýklerýnden asla þaþma

býrak ýnsanlar neyi ruyasýnda goruyorsa onu alsýnlar ben ugrasmaktan sýkýldým.

Ama sizin gibi benimle ayný dusunen insanlarýnda var oldugunu görmek beni inanýlmaz sevindiriyor bu beni haklý yapacaðý için degýl, gerçek ve doðru olaný býlmenýze seviniyorum.

@bir arkadaþým bir hesaplama yapmýþ hesaplamasýnda hiçbir hata yoktur.

Arkadaþýmýz demiþki bedelsiz olarak verilen kar payý daha iyi demiþ (vergiden dolayý) fakat ona kimse cevap verememiþ buda ilginç tabi.

yoksa bedelsizin bir kar payý dagýtým þekli oldugunu daha yeni mi öðrenenler var ?

Bir hissenin temettü sonrasý cýkýsýnýn temettü vermesiyle uzaktan yakýndan alakasý yokturç.

Þirketin bir sonraký donemde kar edeceði için yukarý cýkar

Temettü vermiþ diye cýkmaz saçmalýktýr bu eðer oyle olursa temettü vermeyen hisselerin sürünmesi lazým.

Az temettü verenlerýn daha kötü yüksek temettü verenlerýn daha yüksek fiyatlanmasý lazýmdý. BU ortaya attýgýnýz teoriye göre.

Dolayýsýyla teoriniz tutarsýz ve hiçbir gerçeklik payý yoktur.

Temettü size extra kar getirmeyeceði bilindiði halde hangi gerekçeyle temettü sonrasý yükseliþ olan hisseleri temettü daðýtmasýyla bagdaþtýrabýlýyorsunuz yemin ederim aklým ermiyor.

Muhasebe bilginiz bilanco bilginiz var ise oturup þirketin temettü oncesý deðeri ile kasadan cýkan temettü parasý sonrasý degerini hesaplarsanýz þirketiniz temettü sonrasý yükseliþinin temettü ödediði için OLMADIGINI rahatlýkla kafalarýnýz anlayabilir diye düþünüyorum.

O þirketler temettü daðýtmasaydýda bir sonra çeyrek karýndan dolayý yukarý fýyatlanacaktý

Bir þirket hayal edin. Temettü daðýttýktan sonra sizin teorinize göre yükselsýn fakat býr sonraký ceyrekte 0 TL Kar/zarar ettiðini acýklasýn.

Hiç sizin aklýnýz alýyormu boyle birþeyi ne gelir hissenin baþýna bir hesap edin biraz mantýk yürütün beyler yapmayýn gözünüzü seveyim.

Heriflerin kasasýna 10,000 TL para giriyor þirketin deðeride 100,000 TL borsadaký degeri hisse fiyatýda 10 TL

EE yarýn temettü dagýtýyor karýn hepsýný dagýtýyor 90,000 TL ye düþüyor hisse fiyatýda 9 TL olur sizin teorinizle hisse tekrar 10 TL ye cýkýyor yani þirketin deðeri bir sonraký ceyrek yine 10,000 TL kar edecek diye cýkýyor gelecek dönemde 0 TL kar ettim diyor. BU þirket 10,000 TL kar ettiðinde 100,000 TL fiyat biçmiþti yatýrýmcýlar þimdi 0 TL kar acýklýyor ama piyasa degeri hala 100,000 TL bana bi bunun mantýgýný acýklarmýsýnýz boyle bir saçmalýk olabilir mi.

Bütün herþeyi temettüye baglamanýz okadar anlamsýz ki.

Halbuký temettu dagýtmakla bedelsýz dagýtmak ayný kapýya cýktýgý halde nýcýn sadece temettü verilmesini övüyor olmanýz üstüne üstlük birde vergi ödemenize raðmen sadece temettüyü baþ tacý yapýyor olmanýz bunlarýn hepsýnýn aslýnda içi boþ olan düþünceler ve kulaktan dolma bilgiler olduguna ýnanmýyor veya ýnanmak ýstemýyorsunuz....

Çünkü siz kendi yaptýgýnýz iþin eleþtirilmesine katlanamýyorsunuz. Siz yapýyorsanýz doðru bir iþ yapýyorsunuzdur.

Kendi yaptýgýnýz iþi sorgulamýyorsunuz bile.

Kimiside al satmý yapalým diyor ne alakasý var kardes AL hiç satma temettü dagýtmasada olur biz bunu soyluyor bunu savunuyoruz sen dogru kar eden þirketi alda temettü dagýtmasýn ve/veya dagýtsýn hani istiyorsun ya al sat yapmayayým yine yapma al al al hep al.

AMA vahy efendým temetü dagýtmamýs kotu bu deme be kardesým.

3.  Alýntý Originally Posted by mikroyatýrým Yazýyý Oku
    arkadaþým ya þaka yapýyorsunuz ya da forumu takip etmiyorsunuz
    fordotosan 31 martta kaç tl idi? bir bakýn. Yaklaþýk 1 tl net temettü verdi(3 nisan) bugün kaç tl ona bakýn
    temettü verdiði gün görülen fiyattaki düþüþ ge çi ci dir
    eðer öyle olsaydý fordotosan 5-6 senede 10 küsürlü fytattan bugün 37 tl ye nasýl gelirdi.

hisse temettü verecek fiyat düþecek ve orada kalacak, buna milleti inandýrmaya çalýþýyorsunuz
    temettü veren ama ford gibi toparlayamayan hisseler olabilir onlarý boþ verin. hangisi kriterlerinize uyuyorsa onu alýn
    Sayýn mikroyatýrým yanlýþ anlaþýlma olmuþ sanýrým. Ben sadece temettü verilen gün ile bir önceki günün bir kýyaslamasýný yaptým. teorik olarak böyle dedim. Uzun vadeli bakýldýðý zaman elbette ki durum deðiþir. Zarar eden þirketlerin nerden nereye gittiðini görüyoruz. Þuna karar vermek lazým. Yatýrýmcý mý olmak istiyorum yoksa günlük al sat cý mý olmak istiyorum? Buradaki tartýþma sanýyorum buradan çýkýyor. Treder gibi düþünenler temettü konusunu önemsemezken, uzun vade yatýrýmcý olanlar temettü konusunu öne çýkarýyor. Durum bu. Tabii ki bence.

Alýntý Originally Posted by Sunay Yazýyý Oku
    Sayýn mikroyatýrým yanlýþ anlaþýlma olmuþ sanýrým. Ben sadece temettü verilen gün ile bir önceki günün bir kýyaslamasýný yaptým. teorik olarak böyle dedim. Uzun vadeli bakýldýðý zaman elbette ki durum deðiþir. Zarar eden þirketlerin nerden nereye gittiðini görüyoruz. Þuna karar vermek lazým. Yatýrýmcý mý olmak istiyorum yoksa günlük al sat cý mý olmak istiyorum? Buradaki tartýþma sanýyorum buradan çýkýyor. Treder gibi düþünenler temettü konusunu önemsemezken, uzun vade yatýrýmcý olanlar temettü konusunu öne çýkarýyor. Durum bu. Tabii ki bence.
    özür dilerim o zaman

5.  Alýntý Originally Posted by Sunay Yazýyý Oku
    sen yaptýgýn hesaplamada haklýsýn.

mikroyatýrýmýn verdiði örnek ise bambaþka bir noktada.

Froto nasýl böyle görünüyor diye birþey yok frotonun 20 yýl onceký arabalarý ile bugunku arabalarý ayný arabamý deðil.

Bugunku bilancosu ile 20 yýl önceki bilancosu hala aynýmý deðil.

Frotoyu frto yapan sizce temettü mü yoksa yaptýgým yatýrýmlar ve kendini geliþtirmesimi.

uzun vadelide hiçbirþey deðiþmeyecektir. Þirket ayný büyümeyi ayný geliþimi yaratacagý için hisse fiyatý yine ayný kazancý verecektir hatta daha fazlasýný kazandýrma ihtimali daha yüksek olacaktý cunku yaptýgým yatýrýmlarý kasadaký parasý kullanarak yani kredi ÇEKMEYE gerek KALMADAN yapacaktý.

Buraya açýk açýk söylüyorum. TEMETTÜ VEREN TÜM HÝSSELERÝ CIKARTIN HATTA EN YÜKSEK VERENLERÝ CIKARTIN.

BÝLANCO KARLARINI VE PÝYASA DEÐERLERÝNÝ NOT ALALIM BENDE YARDIM EDEYIM SÝZE.

TEMETTÜ SONRASI FÝYAT YÜKSELÝÞÝNÝ VE 3 AY SONRA ACIKLANAN BÝLANCOLAR ÝLE KIYASLAMA YAPALIM.

TEMETTÜ VERDÝKTEN SONRA GELECEK BÝLANCODA ÞÝRKET ZARAR VE KÖTÜ KAR ACIKLAYANLARLA FÝYAT HAREKETÝNÝ KARSILASTIRALIM.

BÝLANCOSU ÝYÝ GELENLER ÝLE KIYASLAYALIM.

BÝRDE TEMETTÜ DAÐITMAMIÞ AMA BÝLANCOSU IYI GELENLERE BAKALIM.

TÜM BUNLARI HESAPLAYALIM BAKALIM TEORINIZ TUTACAKMI TUTMAYACAKMI BEN SOYLUYORUM TUTMAYACAK TUTMASIDA MANTIK DIÞI ZATEN.

BUNU ISPATLAYIN BANA AHA SIZE YEMIN EDIYORUM KONU BASLIGINI ACCAM TÜM TEMETTÜ DAGITAN HISSELERDEN BIR LISTE YAPACAZ TEMETTÜ SONRASI HISSEYI ALACAZ NASILSA CIKACAGI GARANTI OHHHH 1 SENEDE YÜZDE %8 Ý DÝREK CEBE CUKKALAYACAZ. NE BIR SENESI PARDON EN GEÇ 3 AYDA VERDÝÐÝ TEMETTÜ ORANINI TELAFI EDECEGI ICIN 3 AYDA FAIZ KADAR GETÝRÝYÝ CEBE ATACAKSINIZ HEMDE GARANTI HAAAA.

BÖYLE BÝR DUNYA YOK ARKADASLAR. AMA MADEM SIZ BOYLE OLDUGUNA INANIYORSUNUZ GELIN BUNU DENEYELIM YAPALIM ANALIZ DENEN BIRSEY VAR YAÞAYARAK GÖRELÝM

VARMI ARANIZDA GÖNÜLLÜ HESAPLAYALIM DÝYENÝNÝZ

ben kendi kendime birþey ýspatlayýp durmaktan býktým sizden biri aranýzda güvendiðiniz biri gelsin hesaplayak beraber gelecek aylarda yýllarda ne oldugunu görelim.

Sonra cýksýn desinki evet biz erhanla test ettik þu hareketler oldu bu kadar kazandýrdý kaybettirdi bu durum bunu bunu destekleyen teoriyi çürütüyor.

Veyahutta belkide ben diyeceðimki arkadaþlar gerçekten temettü daðýttýgý için performanslar gerçektende teorinizi doðruladý.

Bu sebeple bende artýk yeni konu baþlýgý acýp bu temettü hisselerini temettü sonrasý hemen alýp GARANTI kazanç için konu baþlýgý acýyor ve herkesi oraya davet ediyorum cunku %8 temettü verililiði kadar telafýiniz garanti.

HEPÝMÝZÝN ORTAK AMACI PARA KAZANMAK DEÐÝL MÝ BEN HAKLIYI HAKSIZIN PESINDE DEÐÝLÝM PARA NERDEN KAZANILIYORSA BEN ORADAYIM. SÝZDE OYLE OLUN PARA NEREDEN KAZANILACAKSA BUNU OGRENELIM ANALIZ EDELÝM BÝRÞEYLERE SAPLANIP KALMAYIN PARA NERDE SIZ ORADA BÝZ ORADA

sayýn erhanaçýkgöz

iddia nedir? temettü veren hissenin fiyatý temettü kadar düþer ve elde var sýfýr olur
    cevap: bu düþüþ geçicidir daha sonra hisse prim yapar

temettü veren hisselerin temettü sonrasý fiyatýnýn yükselmesi temettü mü dür yoksa karlýlýk mý? bunu tartýþan yok ki. sanki tartýþýlan buymuþ gibi konuyu saptýtýp cevap veriyosunuz

benim fordoto örneðini baþka olarak kategorize ediyosunuz? demek ki diþinize göre bir hisse örneði vermedim.
    demek ki her temettü veren hisse alýnmazmýþ. alýnabilecek temettü hisseleri var alýnmayacak temettü hisseleri var. bunlarý karýþtýrmayalým

ha bu arada þunu da belirteyim; mutlaka sürekli büyüyen gerçek temettü hisseleri mi alýnmalý? hayýr. Çok hýzlý büyüyen ama az temettü veren hisselerde alýnabilir. bu da bir gerçek. ben bu gerçeði kabul ediyorum , siz de gerçek temettü hisseleri ile ilgili gerçeði kabul edin. sorun burada

tabiiki üreten kar eden bir þirketin deðeri artacaktýr, temettü verdi diye deðeri artacak deðil ya

çok isabetli bir karar almýþsýnýz yeni baþlýðýnýz hayýrlý olsun, ziyaret ederin

7.  Alýntý Originally Posted by mikroyatýrým Yazýyý Oku
    sayýn erhanaçýkgöz

iddia nedir? temettü veren hissenin fiyatý temettü kadar düþer ve elde var sýfýr olur
    cevap: bu düþüþ geçicidir daha sonra hisse prim yapar

temettü veren hisselerin temettü sonrasý fiyatýnýn yükselmesi temettü mü dür yoksa karlýlýk mý? bunu tartýþan yok ki. sanki tartýþýlan buymuþ gibi konuyu saptýtýp cevap veriyosunuz

benim fordoto örneðini baþka olarak kategorize ediyosunuz? demek ki diþinize göre bir hisse örneði vermedim.
    demek ki her temettü veren hisse alýnmazmýþ. alýnabilecek temettü hisseleri var alýnmayacak temettü hisseleri var. bunlarý karýþtýrmayalým

ha bu arada þunu da belirteyim; mutlaka sürekli büyüyen gerçek temettü hisseleri mi alýnmalý? hayýr. Çok hýzlý büyüyen ama az temettü veren hisselerde alýnabilir. bu da bir gerçek. ben bu gerçeði kabul ediyorum , siz de gerçek temettü hisseleri ile ilgili gerçeði kabul edin. sorun burada

tabiiki üreten kar eden bir þirketin deðeri artacaktýr, temettü verdi diye deðeri artacak deðil ya

çok isabetli bir karar almýþsýnýz yeni baþlýðýnýz hayýrlý olsun, ziyaret ederin
    satýr satýr gýdýyorum.

BU düþüþ geçicidir kýsmýný tartýþýyoruz zaten diyorumký neye dayanarak geçicidir diyorsun ? Þirket Gelecek bilþancosunda 0 TL kar ederse nasýl yükseleceðini açýkla diyorum. Bu geçiciliði Hissenin bir sonraký elde edeceði Kar belirler Eðer þirket gelecektede kar edecekse Düþtükten sonra gelecek kar fiyatlanacagý için düþüþ telafi edilir. Eðer kar etmeyecekse Temettü sonrasý fiyatta öylece kalýr yükselemez. Fakat sen ise temettü sonrasý düþere cevap olarak geçicidir diyorsun ? Geçici olacaðýnýn kesinatý yok yani sen kesinmiþ gibi konusuyorsun onu diyorum. bu geçicilik temettü daðýtýldýgý için deðil bir sonraký bilancoda kar edeceði içindir mesele bu.

Diþinize göre derken Arkadaþýn anlattýgý mesele ile senin seneler oncesýndeký fýyatla anlattýgýn sey bambaþka bir örnek diþime göre olmayýsýndan deðil Ayrýca ben frotoyu seven ve yatýrým için öneren birisiyim?

Ben herþeyi kabul ediyorum Bir hisse düzgün büyüyor bilancosu karlý ise o hisseyi alýn %500 temettü daðýtsýn sorun yok yine alýnýr diye defalarca söyledim... ANcak ayný sekýlde büyüyen ama hiç temettü daðýtmayanýda alýrým. AMa siz Ýlla temettü daðýtmasý þart diyorsunuz. Ben temettü daðýtsada olur dagýtmasa derken siz illa dagýtacak diyorsunuz. Kabul etmeyen sizsiniz ben deðil ?

Baþlýgý sizden birisi gelir gel erhan bu teorimizi test edelim derse yapacaðýz bu testin teorinizi dogrulamasýna ben olanak vermiyorum ama içinizde kalmasýn diye teklif ediyorum.

Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    satýr satýr gýdýyorum.

BU düþüþ geçicidir kýsmýný tartýþýyoruz zaten diyorumký neye dayanarak geçicidir diyorsun ? Þirket Gelecek bilþancosunda 0 TL kar ederse nasýl yükseleceðini açýkla diyorum. Bu geçiciliði Hissenin bir sonraký elde edeceði Kar belirler Eðer þirket gelecektede kar edecekse Düþtükten sonra gelecek kar fiyatlanacagý için düþüþ telafi edilir. Eðer kar etmeyecekse Temettü sonrasý fiyatta öylece kalýr yükselemez. Fakat sen ise temettü sonrasý düþere cevap olarak geçicidir diyorsun ? Geçici olacaðýnýn kesinatý yok yani sen kesinmiþ gibi konusuyorsun onu diyorum. bu geçicilik temettü daðýtýldýgý için deðil bir sonraký bilancoda kar edeceði içindir mesele bu.

Diþinize göre derken Arkadaþýn anlattýgý mesele ile senin seneler oncesýndeký fýyatla anlattýgýn sey bambaþka bir örnek diþime göre olmayýsýndan deðil Ayrýca ben frotoyu seven ve yatýrým için öneren birisiyim?

Ben herþeyi kabul ediyorum Bir hisse düzgün büyüyor bilancosu karlý ise o hisseyi alýn %500 temettü daðýtsýn sorun yok yine alýnýr diye defalarca söyledim... ANcak ayný sekýlde büyüyen ama hiç temettü daðýtmayanýda alýrým. AMa siz Ýlla temettü daðýtmasý þart diyorsunuz. Ben temettü daðýtsada olur dagýtmasa derken siz illa dagýtacak diyorsunuz. Kabul etmeyen sizsiniz ben deðil ?

Baþlýgý sizden birisi gelir gel erhan bu teorimizi test edelim derse yapacaðýz bu testin teorinizi dogrulamasýna ben olanak vermiyorum ama içinizde kalmasýn diye teklif ediyorum.
    artýk size cevap yaz ma ya ca ðým

Sayfa 16/157 ÝlkÝlk ... 614151617182666116 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •