Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 35/157 ÝlkÝlk ... 2533343536374585135 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 273 - 280 arasý.

Konu: Uzun Vadeli Yatýrým

1.  Alýntý Originally Posted by Börsianer Yazýyý Oku
    Merhaba,

Böyle bir ricada bulunduðunuzu görmedim, görseydim bir yanýt verirdim.

Temettü 25 endeksi mi istediniz yoksa temettü endeksi mi ?

Gerçi özellikle de bold yazýp belirtmiþsiniz ancak XTMTU içeriði çok geniþ. Ben çimento için o incelemeyi yaptým çünkü o bir sektör analizi idi. Benzer çarpanlara sahip az sayýda þirket yani. XTMTU içinde birbirinden alakasýz çok farklý þirketler olacaðýndan, toplam kar zarar birbirini azaltacaðýndan ortalamada hatalý sonuçlar gelebilir.

Syg.
    Sayýn Börsianer,
    Tümünü kastedmiþtim..
    Bazen öyle þeyler oluyor gözümüzün önündeki hisseyi göremiyoruz. Yada bir hisseye odaklandýðýmýz için diðer hisselerde olan geliþmeleri gözden kaçýrýyoruz.
    Benim niyetim, þirketlerin temettü verimlerini en yüksekten en düþüðe doðru sýralatýp ilk yirmi içindeki hisselerin F/K'sýnýn 8'in altýnda olarý incelemek.
    Neye göre PD/DD ve diðer sizin tablonýzdaki rakamlarý gözönüne alarak, ayrýca teknik analizinede bakarak.
    Zor olan bu listenin elde edilmesi diðer anlattýklarýn 1 saatlik iþ.
    Kýsaca bu liste hazýrlandýktan sonra 1 saat içinde BIST'ki 500 hisse içinde en deðerli 3 hisseyi bulmak çocuk oyuncaðý.

Saygýlarýmla

2.  Alýntý Originally Posted by Sherpa Yazýyý Oku
    Sayýn Börsianer,
    Tümünü kastedmiþtim..
    Bazen öyle þeyler oluyor gözümüzün önündeki hisseyi göremiyoruz. Yada bir hisseye odaklandýðýmýz için diðer hisselerde olan geliþmeleri gözden kaçýrýyoruz.
    Benim niyetim, þirketlerin temettü verimlerini en yüksekten en düþüðe doðru sýralatýp ilk yirmi içindeki hisselerin F/K'sýnýn 8'in altýnda olarý incelemek.
    Neye göre PD/DD ve diðer sizin tablonýzdaki rakamlarý gözönüne alarak, ayrýca teknik analizinede bakarak.
    Zor olan bu listenin elde edilmesi diðer anlattýklarýn 1 saatlik iþ.
    Kýsaca bu liste hazýrlandýktan sonra 1 saat içinde BIST'ki 500 hisse içinde en deðerli 3 hisseyi bulmak çocuk oyuncaðý.

Saygýlarýmla
    Yazdýklarýmý tekrar okuyunca aklýma listenin 20 þirket için yapýlmasýnýn yeterli olacaðý geldi ama nasýl.
    Temettü verimi en yüksek 20 þirket için.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alýntý Originally Posted by Sherpa Yazýyý Oku
    Yazdýklarýmý tekrar okuyunca aklýma listenin 20 þirket için yapýlmasýnýn yeterli olacaðý geldi ama nasýl.
    Temettü verimi en yüksek 20 þirket için.
    Bu listenin ilk 20'si yeterli olacaktýr sanýrým. Ancak veriler karýþmasýn diye, ilk çeyreklerde çok büyük bir farklýlýk da olmadýðý düþüncesi ile 2016/12 verileri ile tabloyu yapmak kendi kanaatimce daha doðru olacaktýr.

Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

4. Temettü Yaptýrýmcýlýðýna gönül veren deðerli Üyeler,

Sizin aziz takdiriniz nezdinde deðerlendirilmek üzere (Bu hisseler hakkýnda yorum bekliyorum.) birkaç hisse paylaþýmda bulunmak isterim. Söyle ki:

1-Aksa akrilik,
    2-Doðuþ otomotiv,
    3-Adana çimento(A),
    4-Hektaþ,
    5-panora hisse,
    6-isyat
    7-erdemir hissesi (Demir çelik.),
    8-credit factoring.

Belirtmiþ olduðum hisseler hakkýnda çok deðerli yorumlarýnýzý bekliyorum.

Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.

5. Þahsi görüþüm; bizim borsamizda belli baþlý þirketler dýþýnda gelecekte parlayacak, teknolojiye büyük yatýrýmlar yapan, gelecekte büyük fark yaratacak, Dünya'da çýðýr açacak þirket az sanýrým. Hep ana kalemler, temel hammaddeler veya hizmetler konusunda uzman sirketlerimiz var. Bunlar her ülkede olabilecek þeyler gibi geliyor bana. Bir Tesla bir Apple bir Samsung çýkaramasak da sýralamaya girebilecek bir iki þirket bizleri çok farklý noktalara getirir. Þirketler geliþiyor ama Dünya'ya göre yavaþ kalýyoruz sanki. Tabii ki gurur duyulacak þirketlerimiz de var. Borsa'ya son dönemde kote olan þirketlere bakýyorum hep ziyan..

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alýntý Originally Posted by ayberk_08 Yazýyý Oku
    Temettü Yaptýrýmcýlýðýna gönül veren deðerli Üyeler,

Sizin aziz takdiriniz nezdinde deðerlendirilmek üzere (Bu hisseler hakkýnda yorum bekliyorum.) birkaç hisse paylaþýmda bulunmak isterim. Söyle ki:

1-Aksa akrilik,
    2-Doðuþ otomotiv,
    3-Adana çimento(A),
    4-Hektaþ,
    5-panora hisse,
    6-isyat
    8-credit factoring.

Ben bildiklerime yorum yapayým geri kalanlarýna da baþka bilenler yorum yapsýn :

Adana A : Oyak çimento grubunun amiral gemisidir. Avantajlý konum, liman, demiryolu ve her zaman dillendirilen ama hiçbir zaman göremediðimiz suriye'den gelecek dev talep beklentisi. Beyaz çimento yatýrýmý (kaliteli ve karlý ürün). Sönmez çimento ile artabilecek rekabet, bunun yanýnda sönmezin sahiplerinin fetö gözaltýsýna girip çýkmýþ olmalarý. Borsada borçluluk oraný en düþük çimento þirketlerinde 2. sýrada. Net kar marjý en yüksek çimento þirketidir. Kredi kullanmaz, dövizden etkilenmez. Her yýl %12 civarý brüt temettünüzü alýp yatarsýnýz.

Creditwest Faktoring : %85 Altýnbaþ Holding %15 Halka açýk yapýda bir þirket. Sahiplerinden daha önce yamuk bir haber çýkmamýþtýr. Eski toprak faktoring, daha sonra tmsf el koymuþ ve altýnbaþlara satýlmýþtýr. Son 5 yýlda izlenen politika edilen bütün karýn daðýtýlmasý ve özkaynak biriktirilmemesidir. Duraðan bir þirket. Büyümeye yönelik çok bir adým göremiyorum. Birkaç yýl önce izmit'te þube açmýþlardý sanýrým. Ancak her yýl %15-17 brüt temettü alma imkaný saðlýyor. Bu þekilde maliyetinizi düþürüp ileride daha da çok verim elde edilebilir.

Panora GYO : Ankara Oran'da üst segment AVM. Ortaklarý zengin küçük hissadarlardýr. Rifat Hisarcýklýoðlu da var aralarýnda. Tek yatýrýmý Panora AVM olup þirketin amacý dükkanlardan elde edilen kira gelirlerinin her yýl ortaklara ulaþtýrýlmasýdýr. Baþka bir yatýrým yapmayacaklarý þirket sitesinde açýklanmýþtýr. Halka arzýndan bu yana ödediði düzenli temettüler sayesinde yukarý yönlü bir seyir gösterebilmiþtir. Kiralar döviz üzerinden alýnýr ancak kur düþükten sabitlendiði için burada bir kayýp vardýr. Buna raðmen %10 brüt temettü her yýl elde edilebilir.

Ýþ Yatýrým Ortaklýðý : Karakter olarak Creditwest'e çok benzer. Karýn tamamýný daðýt ve özkaynak biriktirme. Bu yüzden iki hissenin de primleri hep sýnýrlý olmaktadýr. Net aktif deðerinden önemli ölçüde iskontolu iþlem görür. Finansta, varlýklar nakde ne kadar yakýnsa deðerleme o derece iyi olur teoride ancak bir ser. piy. araçlarý portföyü yönetmesine raðmen portföy deðerinden deðeri hayli düþüktür. Bunun esas sebebi de yine crdfa gibi kar artýþý olmamasý, bir büyüme beklentisi yaratamamasýdýr. Ortaklarý arasýnda tasfiye söylentileri gýrla gider ancak Ýþbank bu þirketi kapatmaz diye düþünüyorum. Uzun vadede dolar kadar bir getiri üretebilir.
    Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

7.  Alýntý Originally Posted by Börsianer Yazýyý Oku
    Ben bildiklerime yorum yapayým geri kalanlarýna da baþka bilenler yorum yapsýn :

Adana A : Oyak çimento grubunun amiral gemisidir. Avantajlý konum, liman, demiryolu ve her zaman dillendirilen ama hiçbir zaman göremediðimiz suriye'den gelecek dev talep beklentisi. Beyaz çimento yatýrýmý (kaliteli ve karlý ürün). Sönmez çimento ile artabilecek rekabet, bunun yanýnda sönmezin sahiplerinin fetö gözaltýsýna girip çýkmýþ olmalarý. Borsada borçluluk oraný en düþük çimento þirketlerinde 2. sýrada. Net kar marjý en yüksek çimento þirketidir. Kredi kullanmaz, dövizden etkilenmez. Her yýl %12 civarý brüt temettünüzü alýp yatarsýnýz.

Creditwest Faktoring : %85 Altýnbaþ Holding %15 Halka açýk yapýda bir þirket. Sahiplerinden daha önce yamuk bir haber çýkmamýþtýr. Eski toprak faktoring, daha sonra tmsf el koymuþ ve altýnbaþlara satýlmýþtýr. Son 5 yýlda izlenen politika edilen bütün karýn daðýtýlmasý ve özkaynak biriktirilmemesidir. Duraðan bir þirket. Büyümeye yönelik çok bir adým göremiyorum. Birkaç yýl önce izmit'te þube açmýþlardý sanýrým. Ancak her yýl %15-17 brüt temettü alma imkaný saðlýyor. Bu þekilde maliyetinizi düþürüp ileride daha da çok verim elde edilebilir.

Panora GYO : Ankara Oran'da üst segment AVM. Ortaklarý zengin küçük hissadarlardýr. Rifat Hisarcýklýoðlu da var aralarýnda. Tek yatýrýmý Panora AVM olup þirketin amacý dükkanlardan elde edilen kira gelirlerinin her yýl ortaklara ulaþtýrýlmasýdýr. Baþka bir yatýrým yapmayacaklarý þirket sitesinde açýklanmýþtýr. Halka arzýndan bu yana ödediði düzenli temettüler sayesinde yukarý yönlü bir seyir gösterebilmiþtir. Kiralar döviz üzerinden alýnýr ancak kur düþükten sabitlendiði için burada bir kayýp vardýr. Buna raðmen %10 brüt temettü her yýl elde edilebilir.

Ýþ Yatýrým Ortaklýðý : Karakter olarak Creditwest'e çok benzer. Karýn tamamýný daðýt ve özkaynak biriktirme. Bu yüzden iki hissenin de primleri hep sýnýrlý olmaktadýr. Net aktif deðerinden önemli ölçüde iskontolu iþlem görür. Finansta, varlýklar nakde ne kadar yakýnsa deðerleme o derece iyi olur teoride ancak bir ser. piy. araçlarý portföyü yönetmesine raðmen portföy deðerinden deðeri hayli düþüktür. Bunun esas sebebi de yine crdfa gibi kar artýþý olmamasý, bir büyüme beklentisi yaratamamasýdýr. Ortaklarý arasýnda tasfiye söylentileri gýrla gider ancak Ýþbank bu þirketi kapatmaz diye düþünüyorum. Uzun vadede dolar kadar bir getiri üretebilir.
    Kýymetli cevaplarýnýz için çok teþekkür ederim.
    En azýndan temettü baðlýðý altýnda temettü hisselerinin irdelenmesi için daha önceki yazýmda soru yöneltim.

8.  Alýntý Originally Posted by ayberk_08 Yazýyý Oku
    Temettü Yaptýrýmcýlýðýna gönül veren deðerli Üyeler,

1-Aksa akrilik,
    2-Doðuþ otomotiv,
    3-Adana çimento(A),
    4-Hektaþ,
    5-panora hisse,
    6-isyat
    8-credit factoring.

Yorum yapýp yapmama konusunda kararsýz kaldým çünkü aldýgým çoðu hisseyi bilancosuna göre alýrým bu aldýgým þirketin %99'u temettü daðýtýr. Bu beni temettü yatýrýmcýsý mý yapar yoksa bilanco yatýrýmcýsý mý yapar bilemedim. Ancak fazla mal göz cýkarmaz umuduyla bir deðerlendirmede ben bulunmak istedim.

Öncelikle ben hisselerin haberleri ve gelecekte yapacaðý projelerle çok fazla ilgilenmeyen birisiyim. Bilancolarýna bakar güzelse alýr kötüyse satarým. Gelecekteki projelerýn kar ettirip ettirmeyeceðini þimdiden öngöremeyeceðim için ben için tek kriter bilancodur. Bunun yanýna alým yaparkende teknik analiz ve bazý rasyolarla alým yaparým. Bu yuzden sana hisselerin haberleri gelecek projelerý hakkýnda fikir veremyeceðimi bilmeni istedim. Bir proje yapýlacaksa dahi bunun karlý olup olmayacaðýnýda bilemem. Geçelim hisselere;

Aksa - Tekstil Kimyasallarý sektörü bilancolarýný istikrarlý arttýran son bilancosunda da iyi bir kar açýklayan güzel bir þirket olarak görünmekte.

Doðuþ Otomotiv - Otomotiv sektörü 2016 bilancolarý kötü ancak 2016 son çeyrek bilancosunu düzeltmiþ henüz 2017 bilancosu gelmemiþ fakat ben iyi geleceðini düþünüyorum. Berbat bir þirket deðil ama daha iyileri kesinlikle var.

Adana Çimento (A) - Çimento, Beton sektörü çimentolarý bu sene almak bana göre tam bir hayal kýrýklýgý olacaktýr. bilancolarý kötü gelmekte bu sektör bilancolarý düzelinceye kadar yanýndan geçmemek lazým.

Hektaþ - Gübre ve Zirai Ürünler sektörü mükemmel bir bilanco ile benim yatýrým listemde yer alan þirketlerden birtanesidir. Bir önceki çeyrekte kötü bir bilanco açýklasada bu çeyrek hemen düzeltmiþ ve iþlerini yoluna koymuþ görünüyor.

Panora GMYO - Gayrimenkul Yat. Ort. sektörü GYO'larý oldum olasý ýsýnamamýþ biri olarak ve bilanco analizleride bunlarda çok farklýdýr. 2017 bilancosu gelmemiþ olsada bir öncekin bilancosu kötü olan bir hisse bence þu görünüþüyle yatýrým yapmaya deðecek bir þirket deðil.

Ýþ Yat. Ort. - Menkul Kýymet Yat. Ort. sektörü bunlarýnda analizleri farkldýr. Yine bu hissede son bilancosu olan 2017 bilancosu gelmiþ ancak önceki dönemlerle ayný karý elde ederek üstüne birþeyler katamamýþ nötr bir hisse.

Ereðli Demir Celik - Demir Çelik sektörü yine benim favori yatýrým listemde yer alan muzzam kar açýklamýþ güzide þirketlerden bir tanesi. BU sene için yolun baþýnda ve yatýrýmcýsýna ciddi kar ettireceðini düþündüðüm bir hissedir kendileri. Tebrikler güzel seçim.

Credýtwest Faktorýng - Faktoring sektörü Bu sektöründe analizi farklýdýr. Görüdðüm kadarýyla karýný istikrarlý sekýlde arttýrmayý baþarbilmiþ görünüyor. Fakat bu sektör analizi farklý oldugu için ilgimi çekmedi ancak alýnmamasý için bilancoda kötü bir duruma rastlamadým.

SONUÇ: Portfoyunde benimde yatýrým listemde olan HEKTS ve EREGLÝ var Bunlar güzel seçim Özellikle EREGLIDEN yüksek potansiyel beklemekteyim. Onun haricinde en kötü seçim sanýrým çimento sektöründen ADANA diye düþünüyorum. Diðer hisselere gelince bence alýnabilecek çok daha iyi hisseler var onlarýn dýþýnda.

Ama takdir sizin tabiki.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 35/157 ÝlkÝlk ... 2533343536374585135 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •