Originally Posted by
ayberk_08
Temettü Yaptýrýmcýlýðýna gönül veren deðerli Üyeler,
Sizin aziz takdiriniz nezdinde deðerlendirilmek üzere (Bu hisseler hakkýnda yorum bekliyorum.) birkaç hisse paylaþýmda bulunmak isterim. Söyle ki:
1-Aksa akrilik,
2-Doðuþ otomotiv,
3-Adana çimento(A),
4-Hektaþ,
5-panora hisse,
6-isyat
7-erdemir hissesi (Demir çelik.),
8-credit factoring.
Belirtmiþ olduðum hisseler hakkýnda çok deðerli yorumlarýnýzý bekliyorum.
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yorum yapýp yapmama konusunda kararsýz kaldým çünkü aldýgým çoðu hisseyi bilancosuna göre alýrým bu aldýgým þirketin %99'u temettü daðýtýr. Bu beni temettü yatýrýmcýsý mý yapar yoksa bilanco yatýrýmcýsý mý yapar bilemedim. Ancak fazla mal göz cýkarmaz umuduyla bir deðerlendirmede ben bulunmak istedim.
Öncelikle ben hisselerin haberleri ve gelecekte yapacaðý projelerle çok fazla ilgilenmeyen birisiyim. Bilancolarýna bakar güzelse alýr kötüyse satarým. Gelecekteki projelerýn kar ettirip ettirmeyeceðini þimdiden öngöremeyeceðim için ben için tek kriter bilancodur. Bunun yanýna alým yaparkende teknik analiz ve bazý rasyolarla alým yaparým. Bu yuzden sana hisselerin haberleri gelecek projelerý hakkýnda fikir veremyeceðimi bilmeni istedim. Bir proje yapýlacaksa dahi bunun karlý olup olmayacaðýnýda bilemem. Geçelim hisselere;
Aksa - Tekstil Kimyasallarý sektörü bilancolarýný istikrarlý arttýran son bilancosunda da iyi bir kar açýklayan güzel bir þirket olarak görünmekte.
Doðuþ Otomotiv - Otomotiv sektörü 2016 bilancolarý kötü ancak 2016 son çeyrek bilancosunu düzeltmiþ henüz 2017 bilancosu gelmemiþ fakat ben iyi geleceðini düþünüyorum. Berbat bir þirket deðil ama daha iyileri kesinlikle var.
Adana Çimento (A) - Çimento, Beton sektörü çimentolarý bu sene almak bana göre tam bir hayal kýrýklýgý olacaktýr. bilancolarý kötü gelmekte bu sektör bilancolarý düzelinceye kadar yanýndan geçmemek lazým.
Hektaþ - Gübre ve Zirai Ürünler sektörü mükemmel bir bilanco ile benim yatýrým listemde yer alan þirketlerden birtanesidir. Bir önceki çeyrekte kötü bir bilanco açýklasada bu çeyrek hemen düzeltmiþ ve iþlerini yoluna koymuþ görünüyor.
Panora GMYO - Gayrimenkul Yat. Ort. sektörü GYO'larý oldum olasý ýsýnamamýþ biri olarak ve bilanco analizleride bunlarda çok farklýdýr. 2017 bilancosu gelmemiþ olsada bir öncekin bilancosu kötü olan bir hisse bence þu görünüþüyle yatýrým yapmaya deðecek bir þirket deðil.
Ýþ Yat. Ort. - Menkul Kýymet Yat. Ort. sektörü bunlarýnda analizleri farkldýr. Yine bu hissede son bilancosu olan 2017 bilancosu gelmiþ ancak önceki dönemlerle ayný karý elde ederek üstüne birþeyler katamamýþ nötr bir hisse.
Ereðli Demir Celik - Demir Çelik sektörü yine benim favori yatýrým listemde yer alan muzzam kar açýklamýþ güzide þirketlerden bir tanesi. BU sene için yolun baþýnda ve yatýrýmcýsýna ciddi kar ettireceðini düþündüðüm bir hissedir kendileri. Tebrikler güzel seçim.
Credýtwest Faktorýng - Faktoring sektörü Bu sektöründe analizi farklýdýr. Görüdðüm kadarýyla karýný istikrarlý sekýlde arttýrmayý baþarbilmiþ görünüyor. Fakat bu sektör analizi farklý oldugu için ilgimi çekmedi ancak alýnmamasý için bilancoda kötü bir duruma rastlamadým.
SONUÇ: Portfoyunde benimde yatýrým listemde olan HEKTS ve EREGLÝ var Bunlar güzel seçim Özellikle EREGLIDEN yüksek potansiyel beklemekteyim. Onun haricinde en kötü seçim sanýrým çimento sektöründen ADANA diye düþünüyorum. Diðer hisselere gelince bence alýnabilecek çok daha iyi hisseler var onlarýn dýþýnda.
Ama takdir sizin tabiki.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri