Erhan bey , yukarýdaki paylaþým size ait deðil mi, ben yanlýþmý okuyorum. geçmiþtede bu mantelde paylaþýmlarýnýz olmadý mý, sizin yada diðer arkadaþýn hesabý doðrudurda deðilim.. uzatmaya gerek yok.
SM-N9000Q cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamamen alakasýz bir örnek olmuþ. Önermenin ilk yarýsý doðru olduðu için bunun tersinin de doðru olduðunu iddia etmiþsiniz. Kelime oyunu sizinki, týpký þunun gibi,
Tüm canlýlar içinde sadece insan raký içer.
Hayvanlar raký içmez.
O zaman raký içmeyen herkes hayvandýr.
Doðru mu þimdi bu? Tabi ki deðil. Yukarýdaki arkadaþ Erhan beyin anlattýðý olayýn matematiksel olarak doðru olduðunu kabul ediyor ama öyle bir þartlanmýþ ki bu doðrunun gerçek piyasada iþlemediðini, temettü almanýn daha çok kazanç getirdiðine kendisini inandýrmýþ ve bunun da bu baþlýkta dile getirilmesinden rahatsýz oluyor. Size ne karýþmayýn bana diyor.
evet ne gördünüz bu cumlede ?
Sana böyle oluyor dýye anlatan kýmse cýkar karsýma dýyorum onada öðretelým dogrusunu ?
Yanlýsmý soylemýsým hem hýsse fýyatýndan hemde temettüden kazanmak var mý ? gerçekten yanlýs býr kelammý kurmusum cýdden anlamadým.
BASÝT BÝR ORNEK
11 lýradan hýsse aldýn elýnde tutun hisse 10 lýraya düþtü bölgede patlama oldu dýye 10 lýrada ýken 1 lýra temettü dagýttý.
Temettü sonrasý %11 yukarý gýttý. Toplamda
11 lýra yatýrdýn 10 lýraya düþtü 1 TL temettü yattý portfoyun 9 lýraya düþtü 9 lýradan %11 yükseldi.
porfoyun 10 TL oldu 1 TL de temettü paran = 11 TL
baþtada 11 TL para yatýrmýstýk. yýne 11 TL paramýz var temettü aldýk gelir vergisi ödedik hangi gelirin vergisini ödedik ?
Temettü ek geliri kazancý neden yok üstelik temettü sonrasý %11 de yukarý gýttý hýsse.
11 lýradan -%9 düþtü 10 lýra oldu temettü dagýttý sonra %11 yukarý gýttý kazanç 0 TL temettü gelirim nerede ?
Ne diyeceksýnýz bunu soran býrýne yaw matematiksel olarak öylede rakamlarý boþver mi diyeceðiz.
BU SORUYU BEN DEGIL BIR BASKASI SORMUÞ GÝBÝ CEVAPLA.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Osman bey tebrikler beni doðru anlamýþsýnýz.. size istatistigin mini eteðe benzediðini söylesem ne düþürsünüz ?
SM-N9000Q cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mynetfinans'tan düzeltilmiþ veriye göre baktým.
0,40 yazýyor 5 evvelki fiyat. Þu anda 0,83 ise %107,5 kazandýrmýþ.
Grafikte görülen düzeltilmiþ fiyatlar benim bildiðim kadarýyla þöyle hesaplanýr :
Temettü ve bedelsizlerin kesildiði gün o temettünün fiyata oraný ne ise mesela 0,10 TL temettü ve 1,00 TL fiyat varsa ya da %10 bedelsiz verecekse hissenin geçmiþteki bütün fiyat grafiði 1,1'e bölünür.
Dikkat ederseniz 2008'deki fiyatýndan fazla temettü veren Egeen gibi hisselerin bile grafikte en dipte bir fiyatý görünür. Eðer temettüler fiyattan direkt olarak çýkartýlsaydý 2008 diplerinde fiyat eksi görünürdü. Ancak yüzdesi bölünerek fiyatlar düzeltilir.
Grafikte görülen getiriler temettü ile lot alýnmýþ getiri midir bilmiyorum. Ancak yukarýdaki anlatýmdan eminim.
Syg.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
neyse yaaw amannn valla arkadaslar dogru býlgýye ogrenmeye nýyetlý bu adam ne zýrvalýyor dýye merak eden varsa.
belki bunuda býr dýnleyeyým býldýgý býrseyler belkýde olabýlýr dýnlemekte yarar var dýyen adam varsa.
Sorguladýktan, tam býlgýyý ogrendýkten sonra yatýrým yapmak ýstýyorsa.
Ýþin egrisini dogrusunu ölçüp biçim sonuclarýný hesapladýktan sonra mantýklý býr karar vermek ýstýyorsa.
Özelden yazsýn. ÝSTEDÝÐÝNÝZ SORUYU SORABILIRSINIZ. Cevabýný en acemý borsacýya anlatýr gýbý anlatýrým.
Ezbere örnek vermem hesaplayýp saglamasýný yapabýlecegýnýz ornek verýr hatta sýzýn hesaplamanýz ýcýn soru sorarak anlatabýlýrým.
Beným sýzden býr cýkarým olmadýgý gýbý sýzýnden benden býr cýkarýnýz yok. Boþ BOþ tartýsmak benim iþim deðil hoþnutta olmuyorum.
Beným kapým ogrenmek ýsteyene acýk. GÖZÜ KAPALI yatýrýmcýlar yatýrýmlarýna devam etsýn. Ýnþallah kazanýrlar. Onlarýnda ýyý olmasýný dogru yatýrým yapmasýný ýsterým. Ama bazan ya anlatamýyoruz yada anlaþýlmak ýstenmýyoruz.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri