Originally Posted by
Börsianer
Mynetfinans'tan düzeltilmiþ veriye göre baktým.
0,40 yazýyor 5 evvelki fiyat. Þu anda 0,83 ise %107,5 kazandýrmýþ.
Grafikte görülen düzeltilmiþ fiyatlar benim bildiðim kadarýyla þöyle hesaplanýr :
Temettü ve bedelsizlerin kesildiði gün o temettünün fiyata oraný ne ise mesela 0,10 TL temettü ve 1,00 TL fiyat varsa ya da %10 bedelsiz verecekse hissenin geçmiþteki bütün fiyat grafiði 1,1'e bölünür.
Dikkat ederseniz 2008'deki fiyatýndan fazla temettü veren Egeen gibi hisselerin bile grafikte en dipte bir fiyatý görünür. Eðer temettüler fiyattan direkt olarak çýkartýlsaydý 2008 diplerinde fiyat eksi görünürdü. Ancak yüzdesi bölünerek fiyatlar düzeltilir.
Grafikte görülen getiriler temettü ile lot alýnmýþ getiri midir bilmiyorum. Ancak yukarýdaki anlatýmdan eminim.
Syg.
BÜTÜN BEDELSIZ TEMETTÜ VESAÝRe HEPSÝ SENIN SOyleDIGINE BENZER SEKILDE FIYATTAN DÜÞÜRÜLÜYOR.
ORNEGIN HÝSSE %10 TEmettü vermiþse bütün geçmiþ fiyatlar %10 düþürülür.
Bu yuzden hýcbýr hýsse geçmiþ fiyatý hiçbir zman 0 TL olmaz 0,00000001111 olabýlýr ama 0 olamaz.
Ben bu meseleyý teeee 5 sene oncesýnden býlýyorum. Bu yuzden temettü bedelsýzý lotlarý boþ yere hesaplamanýza gerek yok. TÜm getiriyi grafikten gorursunuz diyorum. Temettüyüde ayný gun hýsse almýþ gibi hesaplanýyor grafikte. Halbuký sýze 2 gun sonra yatýyor.
%100 cývarý niye dedim. iþte bu yuzden dedým.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri