Extra hesap yapmana gerek yok. Gün içinde nereden aldýgýný goremeyýz o gun hisse %7 cýkmýs.
O yüzden düz hesap yapmalýsýn. cunku gun ýcýnde aldýgýn fýyat getiriyi deðiþtiriyor.
Öncelikle sunu belirtelim. Grafiðe bakýp SoyluyorSAN ile SOYLUYORSUN arasýnda fark var.
Asýl konuya gelelým grafiðe bakarsýn. 11 aðustos 2011 de düzeltilmiþ fiyat yani grafikteki fiyat 8,50 mi diyor mesela
Bugunku fiyat kaç 41,16 / 8,50 = 4,84 KAT GETÝRÝ SAGLAMIÞ TEMETTÜ ÝLE LOT ALDI ÝSEN.
EÐER TEMETTÜLERÝ BEN LOTA CEVÝRMESEYDÝM NE KAZANIRDIMI TEK TEK HESAPLAMAN LAZIM.
Daha kýsa yöntemý varmý bilmiyorum. ANCAK 4,84 Katlýk getiriden daha az cýkacagý kesin.
Kýsacasý senýn "9.95 LÝRASI 49.2 TL OLDU" dediðin yer 4,94 kat cýkmakta.
Ya aldýgýn fiyat kapanýsa göre altta kalmýþ bir fiyat oldugu için bu getiriye ulasmýssýn yada hesaplaman yanlýþ.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
O zaman temettü vermeyen ya da temettü vermiyor sayýlabilecek düzeyde çok az veren bir hisse ya da hisseleri alýyorsunuz deðil mi? Sebebi ne peki bunun?
Örneðin portföyünüz Boluc, Tuprs, Hekts, Ýsyat gibi temettü veren hisselerdense ve hepsi de temettü verdiðine göre madem ki temettülerle ayný hisseyi almýyorsunuz o zaman mantýken bu hisselerden gelen temettü paralarýný temettü vermeyen hisselere yatýrýyorsunuz. Haksýz mýyým?
selam
elde ettiðiniz temettü getirilerine mümkün mertebe dokunmaz ve kaðýt alýp lot artýrýrsanýz maliyetiniz düþer, iþte temettü yatýrýmýyla al/sat eyleminin arasýndaki fark budur,
temettü yatýrýmcýsý þirket ortaðýdýr ve sürekli ortaklýk payýný artýrýr, ancak al/sat oyuncusu sermayesini spekülasyona býrakýr ve kapitali tamamýyla sýfýrlayabilir, sermayesi spekülasyon mekanizmasýnýn avuçlarýndadýr, duruma hakim deðildir ,bu alenen uçurum kenarýna çürük bir yuva yapmaya benzer
saygýlar
“Kalbimizde Tanrý'nýn ýþýðý vardýr, onun adý da vicdandýr." Lev Nikolayeviç Tolstoy
bazý dostlarýmýz temettü hisselerinin yanýnda temettü getirisinin þirketlerin karlýlýklarýnýn düþtüðü dönemlerde azaldýðýnda sermaye deðerini korumak amaçlý farklý hisselerde alabilirmiyiz demiþler ?
elbette alabilirsiniz ancak bunun temettü yatýrýmýyla bir ilgisi olmaz, yaptýðýnýz x hissesini fi tarihinde alýp hedefinize göre fi tarihinde satmak ve al/sat karý elde etmek düþüncesidir, baþarýlý olur yada olmaz
temettü yüzlerce kez tekrar ettiðimiz gibi bir þirketin kar ve zararýna ortak olmak lot artýrmak ve kar payýný çoðaltmak hedefidir,uzun vadeli ciddi bir ortaklýk yatýrýmýdýr, vur kaç deðildir oyun deðildir
temettünün ne olduðunun idrakine varmadan yorum yapmak ve kötülemeye çalýþmak cahilliktir gereksiz faydasý bir iþtir
bu boþ iþi misyon edinmeyiniz bir an önce saðlam getirili bir temettü hissesiyle biriktirmeye baþlayýnýz, vakit nakittir unutmayýnýz
![]()
“Kalbimizde Tanrý'nýn ýþýðý vardýr, onun adý da vicdandýr." Lev Nikolayeviç Tolstoy
temettü gelirlerini farklý hisselere yönlendirmem uzun vadede zaman içinde kazandýklarýmla sermayemi paylastirarak elimde tutarak hepsinden kazanmaktý. bir kaç gün önce bir hesap yaptým asuzu dan ilk halka arz edildiðinde 100 lot hissesi olan birinin bugün sanýrým 40000 civari bir hissesi oluyordu mantýgým bu idi hisseleri hic satmadan tutmak ve öncelik tabiki temettü veren farklý hisseler almak fakat temettü geliri düþük olan beðendiðim hisseleride alýyorum. þu var ki iyi temettü veren hisse sayýnýz artmayýp elinizde çeþit artýkça portföy ve getiri sönük kalýyor sanki o sebeple ayný hisseyi almamakla hata yaptýðýmý fark ettiðimi belirttim. bir hissede düzenli alým çok önemli, temettü ile yada yeni giriþ ile biriktirmek hisse senedi yatýrýmýnda baþarýlý olan bir çok yatýrýmcýnýn böyle yaptýðýný ,özellikle fiyatýn düþtüðü zamanlarda tekrar satýn alarak baþarýlý olduðunu gözlemledim.
SM-N9000Q cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tahammül etmek=dayanýklýlýk göstermek, dayanmak, kaldýrmak, katlanmak.
Yazýlar cumleler tahammul sýnýrlarýný gerçekten zorluyor iþte bu yuzden dayanamayarak yazmak zorunda kalýyorum.
Birþeyi araþtýrýp öðrenýr hatta inanmayýp hesaplarsýn ondan sonra konuþursun bul bul mýsalý. Ama araþtýrmadan hesaplamadan saðlamasýný yapmadan. Gelip oradan burada duyduklarýnla bul bul gibi þakýnca ben tahammul edemýyorum.
Bakýn yeni okuyucular eskýlere demýyorum yenýlere dýyorum.
Lütfen yazý yazan hiçkimseye itibar etmeyýn ben dahil saglamasýný ve dogrulugunu ýspatlayamadýgýnýz hiçbir cumleye inanmayýn.
Buna beným cumlelerýmde dahildir. Ben birþey ortaya atmýþsam aklýnýzý kullanýp sýzde hesaplayýn sonra karar verýn býr baskasý ortaya býrsey atmýssa hesaplayýn ondan sonra katýlýn veya katýlmayýn.
Yanlýs cok fazla býlgý dolanýyor formda hele bu sayfada bunlarý düzeltende olmuyor her kapýdan býr ses cýkýyor.
MESELA: Temettü ile lot arttýrsýnýz malýyetýnýz düþer deniyor. Nasýl oldugu ýse ýspatlanmýyor sadece söyleniyor ve çekiliniyor kenara Ýþte bu cumleye hemen balýklama ýnanmayacaksýn SIKIÞTIR BUNU SOYLEYENI ben yeni borsacýyým nasýl malýyet düþer bana bi anlat ornekleeeeeee deeeeeeeeeeeee sorrrrrrrr bakam nasýl cevap verecek.
TEMETTÜ ÝLE MALIYET DÜÞMEZ ÝSTEYENE ISPATLARIM.
MESELA DEMIÞ KÝ: Spekilasyonla ýlgýlý býrseyden bahsetmýs spekilasyon nedir önce onu sorun arkadaþa
Sonra temettü veren hisse senedinde spekilasyon oluyormu olmuyormu onu sorun odaaa yetmez dahada sýkýþtýrýn mesela deyin ki.
Temettü veren hissede spekilasyon olmasaydý grafik hareket edermýydý diye sorun peki ya grafik hareket etmeseydý nasýl para kazancaktýk diyede sorun.
SOnrada soyle soyleyýn tamam hadý herkes dünyadaký tum frotocular al sat yapmasýn yaný spekilasyon yapmasýn froto hiç hareket etmeyecek deðil mi. Herkes temettü yatýrýmý yapsa frotoda frotodan ne kazanýrýz dýye býr sorun.
SIKIÞTIRINN KONUSANLARI BEN DAHIL BEN SIKIÞTIRILMAYI COK SEVERIM O YUZDEN SIK SIK CEVAP VERIYORUM CUNKU VERECEK CEVAPLARIM VAR KAFADAN ATMA VE UYDURMA KONUSMUYORUM.
Bana býrakmayýn bu sýkýþtýrma iþini siz sýkýþtýracaksýnýz arkadaþlar bu sayfaya gönül verecek olanlar sizlersiniz...
SORU SORMAKTAN VE SOYLEDIGI SEYI NASIL ISPATLADIGINA BAKIN.
Þu cumlelerýn ýcýn boþ ee iþte ben zamanýnda aldýmda öyle oldu. boþ bu cumle göster hesapla ýspatla bitti.
iyi geceler.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
ne zaman fordoto örneði verilse temettü karþýtlarý hemen topu taca atar ya da susar
daha önce de yaþadýðým bir durum olduðu için hiç þaþýrmýþ deðilim
bu ne ýsrar bu ne inat böyle
adam diyor ki þu fiyata hisse aldým o tarihten beri þu kadar temettü aldým fiyattan düþ bunu; inatla yok olmaz
ne yapcaz temetüyü fiyata mý ekleyeceðiz
MESELA: Temettü ile lot arttýrsýnýz malýyetýnýz düþer deniyor. Nasýl oldugu ýse ýspatlanmýyor
2 ocakta 30.2 tl den ford alan birisinin maliyetinden 2017 yýlý temettüsünü düþerseniz maliyet 29.23 tl olur
bugün ise fiyat 41 tl
maliyet düþmüþ mü? evet düþmüþ
temettü verince hisse fiyatý düþer ve öylece kalýr mý ? hayýr kalmaz
temettü veren hisse prim yaparak kazandýrmaz mý ? maalesef kazandýrýr
daha ne diyeyyim
buyurun düþmediðini ispatlayýn
borsa yatýrýmcýlar içindir.
Yer Ýmleri