Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 69/157 ÝlkÝlk ... 1959676869707179119 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 545 - 552 arasý.

Konu: Uzun Vadeli Yatýrým

1.  Alýntý Originally Posted by poem Yazýyý Oku
    Zaten zararý kabullenmek, gurur yapmamak ve duygularýnýn esiri olmamak bu iþin içinde var. Bazen gerçekten kolu kesmek gerekebilir. Sanýrým arkadaþ bunu yapamamýþ.
    Bunun yapýp yapmamasýnda deðilim.

Arkadaþ olayýn farkýnda deðil yani zararýna satmak dediðimiz þeye yüklediðimiz anlamý anlatmaya calýstým.

Amac %100 yapmakmý kulalnabileceðin para 50,000 TL mi satsanda 50,000 TL hiç satmasanda 50,000 TL nin %100 olmasý lazým.

O halde Ha x hissesinde 50,000 TL ni kullanýp %100 yapmýþsýn ha Y hissesinde 50,000 TL koyup %100 Yapmýþsýn.

Diyorumký eðer X ve Y yi karþýlaþtýrýrsan hangisi %100 yapma ihtimali daha yüksek diye soruyorum Y hissesi Diyor.

O halde niye hala X hissesinde duruyorsun diyorum.

Dönüp dolaþýp zararýna mý satacam diyor. Anlamadýgý kýsým zaten hali hazýrda parasýnýn artýk 50,000 TL kalmýþ olmasý Buna hala inanamýyor. Yada anlamak istemiyor. Satmayýnca 100,000 TL mi görünüyor anlamadým ký arkadaþ.

Anlatmak istediðim þey mantýklý hareket etmek zararýna malmý satýlýr diye bir cümle yok. böyle bir anlam yok. zararýna mal mý satýlýr diyebilmen için zaten halý hazýrda o zararý etmiþ oldugunu kabul etmiþsindir. portfoyunde artýk eski paran yoktur. E eski paran yoksa Satmak yada satmamak anlamýný yitiriyor cunku satsanda satmasanda para ayný para.

BU MANTALITEYI ANLATAMADIGIM COK FAZLA INSAN VAR O YÜZDEN PAYLASTIM. BÝRÝ SÝZE CIKARDA ZARARINA MI SATACAN DERSE ONA BU DURUMU ANLATIN. ZARARINA SATMAK NEDÝR DÝYE SORUN ONA. NASIL ACIKLAMA YAPACAK MERAK EDÝYORUM.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    camekanýn dýþýnda
    Gönderi
    1,797
     Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    halka-arz edilirken senelerdir aklýma takýlan bir soru var ben hiç halka arza katýlmadým. Bu konuyu bilmediðimden ötürü hep çekindim.

BU halka arzý yaparlerken þirket deðeri ile piyasadaki deðeri arasýndaki durumu kim ayarlýyor.

Þirket benim piyasa deðerim bu bu fiyattan açýlacam mý diyor yoksa borsada bir kurul oturup bu þirketin deðeri þudur. Þu fiyattan daha yükseðe açýlamaz filanmý diyor

ordaki prosedur tam olarak nasýl iþliyor.

Deðerinde veya deðerinin altýnda halka açýlan bir firmanýn acýldýktan sonra düþmemesi gerekir mantýken.

Birde halka arz esnasýnda fiyatlar farklýlaþýyormu acaba.

Efendým dün halka arza katýlsaydýnýz 10 lýraydý bugun artýk 11 lýradan bu þirketi alabilirsiniz diyorlarmý acaba.

halk arzla ilgili bildiðim tek þey þirketin borsaya açtýgý hisselerin tamamý satýlmadan borsada iþleme baþlayamýyor. bazý halka arzlar seneleride alabiliyor. diye biliyorum.
     Alýntý Originally Posted by Börsianer Yazýyý Oku
    Bu çok uzun ve anlatýmý zor bir süreçtir, tekniktir. Þu linkte gerekli bilgiyi bulabilirsiniz öðrenmek isterseniz.

http://www.borsaistanbul.com/data/ki...slem_gorme.pdf

Ancak kýsaca söyleyebilirim ki arz fiyatýnýn belirlenmesi þu þekilde oluyor. Arz iznini almýþ þirket kendine bir aracý kurum seçer, bunun kurumsal finansman departmaný ''güçlü'' bir kurum olmasýna dikkat edilir. Kurum þirketin finansallarýndan ve piyasa çarpanlarýndan, faizlerden hesaplamasýný yapýp þirketin deðerini belirler.

Sonrasýnda patron deðeri beðenirse arz olur, beðenmezse vazgeçer veya baþka bir aracý kuruma gider diye biliyorum. O da þirket deðerini ençoklamaya çalýþýyor ne yapsýn ?

2015 yýlýnda AK Gýda halka arzýný hatýrlýyorum. Onun fiyat tespit raporu uzun uzun yazýlmýþtý ve yayýnlanmýþtý. Hatta onun fiyatý yüksek çýksýn diye Pnsut'ün yukarý çekildiði bile düþünüldü. Çünkü onun zirve yaptýðý zamanlara denk geliyor. Bunu incelemek konuyla ilgili bilginizi artýrýr.

https://www.oyakyatirim.com.tr/Annou...IDA_FTR_DR.pdf

Syg.
    cümleten selamlar

geçmiþ dönemlerde bir kaç halka arza katýldým ancak maalesef kýsa ve orta vadede hedeflediðim bilanço görünümüne ve tahta fiyatýna ulaþamadým,

halka arzlarda þirketin taþýnmazlarý menkul ve gayri menkul deðerleri yatýrýmlarý varsa diðer ortaklarýnýn piyasa deðeri , iþtirakleri, þirketin faaliyet konusuna göre piyasa hakimiyeti bilanço rakamlarý faaliyet konusu iþin iç ve dýþ piyasadaki güncel popülerliði kabul edilmiþ kriter ve katsayýlarla hesaplanýyor ve bir hisse fiyatý çýkýyor ortaya, spk onayýndan sonra halka arz ediliyor, halka arzýn talep yoðunluðuna göre belirlenen fiyatýn taban ve tavan deðeri oluþuyor ve toplam talebe göre halka arz fiyatýnýn bir ortalamasý ortaya çýkýyor, halka arz tamamlandýðýnda artýk en fazla iþlem gören fiyat da dikkate alýnarak tüm ortalamalara göre net fiyat tescil ediliyor

burada yatýrýmcýnýn dikkat etmesi gereken halka arz sonrasý tahta hareketleri, yani hisse fiyatýnýn halka arz fiyatýna göre 1 yýllýk bilanço dönemi sonrasý nerede olduðu *****

baðlanan sermaye alýn teridir ancak borsada hisse fiyatý mali rakamlara arza talebe spekülasyona yani benzer bir çok etkene baðlý ve yatýrýmcýnýn kontrolünde deðildir , yani bir mevduat yatýrýmý gibi düþünülemez dolayýsýyla halka arza giden þirketlerin fiyat garantisi taahhütleri tartýþýlýr

halka arz fiyatýnýn üzerine çýkýlýr ve bir prim hedefi tutturulursa ne ala yoksa küllüm zarardýr sermayeniz borsanýn çerezi olur.

iþte bu yüzden hep diyoruz ya ve bakýnýz yine kaçýnýlmaz olarak ayný yere geliyoruz, borsada yatýrýmcýnýn sermaye deðerinin borsa yatýrýmýnýn tek gerçek getirisi ve garantisi nakit temettüdür bunun baþka yolu yoktur

küçük yatýrýmcýnýn en vefalý en gerçek dostu nakit temettüdür, umarým erhan bey ile bir gün ayný temettü hisselerinde buluþur ayný þirketlerin kar ortaðý oluruz

son olarak þunu samimiyetimle belirtmek istiyorum, bu baþlýkta ki paylaþýmlar erhan bey ve diðer tüm üyelerde dahil olmak üzere son derece derin konuya vakýf deðerli bilgiler, herkesi tebrik ediyorum belkide içerik olarak þu anda bu forumun en zengin sayfalarýndan biri burasý

foruma saygýlar, kolay gelsin
    “Kalbimizde Tanrý'nýn ýþýðý vardýr, onun adý da vicdandýr." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    camekanýn dýþýnda
    Gönderi
    1,797
     Alýntý Originally Posted by Börsianer Yazýyý Oku
    Esas aracý kurum fiyatý belirledikten sonra çok sayýda diðer aracý kurum bunu incelemeye alýp yorum yapar. Ancak sektör çoðunlukla (benim izlenimim, hep) aðýz birliði yapar ve fiyatý belirleyen aracý kurum iskontolu fiyat belirledik dediyse ona arka çýkar nitelikte bir rapor hazýrlar.

Yani dýþarýdan bakan birisi için gerçekten iyi midir kötü müdür onlarýn yorumlarýna göre anlaþýlamaz.

ASCEL (Asil Çelik) halka arzýný incelemenizi öneririm. Garanti Bankasý ile ayný deðerden þirketi arz etmiþlerdi.
    http://www.hisse.net/forum/archive/i...p/t-90859.html

F/K oraný 700 civarýnda arz edilmiþ sanýrým. Kim nasýl izin verdiyse. Bu önemli bir vaka mutlaka inceleyin

Syg.
    paylaþýmlarýnýza bayýlýyorum sn.üye, çok net doðru bilgiye dayalý ve yalýn, irrite edici deðil negatif deðil yargýlayýcý deðil oldukça yapýcý ve faydalý

baþarýlar
    “Kalbimizde Tanrý'nýn ýþýðý vardýr, onun adý da vicdandýr." Lev Nikolayeviç Tolstoy

4. Zatewn atný hisselerdeyiz. hocam benim seçtiðim hisselerin %95 i temettü veren hisselerdir.

Ama mesela ASELSAN bende vardýr sizde yoktur. Bende size aselsaný alabilmeniz için kafanýzdaki bazý soru iþaretlerini gidermenizi saðlamaya calýsýyorum.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

5. Merhaba arkadaþlar,
    Hisse senedi iþinde acemiyim, zaten macere aramýyorum, derdim biriktirdiðim paralar zamlar karþýsýnda erimesin

Ayda 1000 lira biriktirebiliyorum, 2 sene sonra da kredi çekip araba alma hayalim var.
    Parayý vadeli hesapta tutmak yerine hisse senedi almamý tavsiye eder misiniz?

Mesela 2 sene boyunca her ay 1000 tl'lik Tüpraþ (tamamen rastgele bir seçim) hissesi alsam, hastalýk ve ya baþka felaket olmadýkca dokunmasam.

Yoksa en iyisi þöyle mi yapsam
    250 lira dolar
    250 lira euro
    250 lira lt vadeli
    250 lira hisse senedi

Cevap verenlere þimdiden teþekkürler

6. cevap yazdým sanmýstým ya yanlýs hatýrlýyorum yada zaman gerý alýndý.

Acemi arkadaþlara benim tavsiyem önce iþin cýraklýgýný ogrenmelý ondan sonra biriktirmeye baslamalarý.

Borsa Bireysel emeklilik gibi. Acemilerin para biriktirme alaný olarak oldukça risk barýndýrýyor.

Ýyi bir hisse senedi ile para biriktirilip enflasyon uzerý getiri saðlanabilir. Ýyi bir hisse içinde cýraklýk eðitimi almak gerekir.

Mesela þunlarla baslanabilir:

HALKA ARZ EDÝLEN HÝSSELERE DÝKKAT!
    LOT SAYISININ ANLAM VE ÖNEMÝ
    HÝSSE FÝYATININ UCUZ VEYA PAHALILIÐI NASIL BELÝRLENÝR
    HÝSSE FÝYATLARI NASIL HAREKET EDER
    ÞÝRKETLER BORSAYA NÝÇÝN GELÝR
    BÝLÝNÇLÝ YATIRIMCI OLMAK
    HÝSSE FÝYAT GRAFÝÐÝNÝ ANLAMAK
    TEMETTÜ VERÝMÝ NASIL HESAPLANIR
    PÝYASA DEÐERÝ KAVRAMINI ÖÐRENELÝM
    TEMETTÜ MANÝPLASYONLARI
    BEDELSÝZ MANÝPLASYONLARI
    BEDELLÝYE KATILMAK KÖTÜ MÜ
    BEKLENTÝ ÝLE HÝSSE ALMAK
    ÞEFAF DÜRST ÝLKELÝ ÞÝRKET NASIL BULUNUR
    GELECKETE KAZANDIRACAK HÝSSEYÝ BULABÝLÝRMÝYÝZ
    BORSADA STRATEJÝ BELÝRLMEK
    STOPLOSS ÝMKANSIZ MI?
    ZARARINA HÝSSE SATMAK
    BORSA’DA BAÞARI
    BARSA’DA BAÞARISIZLIK
    BORSA HARAM MI
    PARANIN ZAMAN VE DEÐERÝ
    UZUN VADELÝ YATIRIM
    KISA VADELÝ YATIRIM
    ORTA VADELÝ YATIRIM
    PARANIN ÝÞLEYÝÞÝ
    NE KADAR RÝSK ALABÝLÝRSÝN
    RÝSK EÞTTÝR BÝLGÝ DÜZEYÝ
    BORSA’DA PANÝK OLMAK
    YATIRIMCI PSÝKOLOJÝSÝ
    YATIRIMCI OLMAK
    TRADER OLMAK
    YATIRIMCI VE TRADER ARASINDAKÝ FARK
    HABERLERÝN BORSAYA ETKÝSÝ
    BORSADA NE FÝYATLANIR
    ACEMÝ BORSACI NEREDEN BAÞLAMALI
    HEP KAYBEDÝYORUM NERDEN YANLIÞ YAPIYORUM
    HANGÝ ARACI KURUMDAN HESAP AÇMALIYIM
    RÝSK EÞÝTTÝR KAZANÇ
    BORSA VE EKONOMÝ ÝLÝNTÝSÝ
    BORSANIN RÝSKLERÝ
    BORSADA YATIRIM MODELLERÝ
    AÇIÐA SATIÞ NEDÝR NASIL YAPILIR
    BAÞARILI YATIRIMCI OLMAK
    MANÝPLATOR OLMAK
    SPEKÝLATOR OLMAK
    PARADAN PARA KAZANMAK
    HÝÇ KAYBETMEDEN KAZANMAK
    ÝYÝ BÝR YATIRIMCI NE YAPMALI

Gibi sorular sormak bence daha makul...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alýntý Originally Posted by Pismaniye Yazýyý Oku
    Merhaba arkadaþlar,
    Hisse senedi iþinde acemiyim, zaten macere aramýyorum, derdim biriktirdiðim paralar zamlar karþýsýnda erimesin

Ayda 1000 lira biriktirebiliyorum, 2 sene sonra da kredi çekip araba alma hayalim var.
    Parayý vadeli hesapta tutmak yerine hisse senedi almamý tavsiye eder misiniz?

Mesela 2 sene boyunca her ay 1000 tl'lik Tüpraþ (tamamen rastgele bir seçim) hissesi alsam, hastalýk ve ya baþka felaket olmadýkca dokunmasam.

Yoksa en iyisi þöyle mi yapsam
    250 lira dolar
    250 lira euro
    250 lira lt vadeli
    250 lira hisse senedi

Cevap verenlere þimdiden teþekkürler
    Döviz tepeden döndü, mevcutta bir yükseliþ potansiyeli görmüyorum çünkü yýllarýn hareketini yaptý. Ülkeye para giriþi olduðu müddetçe de düþüþe devam ediyor.

Borsa dipten %42 yükseldi, çoðu hisse olabildiðince pahalandý. Tabi hiç yükselmemiþ veya yükselmiþ olupta karýný da artýrdýðý için pahalanmamýþ hisseler de var.

Uzmanlar bu dönemde özellikle normal yatýrýmcýlara (yani halka) TL mevduatý öneriyorlar. Bunun nedeni hem kaybetme ihtimali olmamasý hem de TL faizlerinin son zamanlarýn zirvesinde olmasý.

Bence piyasa bilginiz yoksa paranýzýn en az yarýsýný TL mevduatta tutmanýz yararýnýza olacaktýr. Borsaya da %10 gibi bir pay ayýrýp biraz araþtýrma yapýp ufaktan girerseniz, daha sonra daha iyi hisseler bulmak için araþtýrma yaparken kendinizi geliþtirirsiniz. Borsada çok tecrübe etmek için çok hisse görmek, ve maalesef çok da para kaybetmek gerekebiliyor. Para kaybetmeden öðrenen görmedim ben daha.

Borsadan para kazanmadan önce ufak ufak öðrenmeye çalýþýn

Syg.
    Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    1,515
    http://www.ntv.com.tr/ekonomi/abdde-...s0yiQfn3uljlNA

Türkiye dahil birçok ülkede sayýlarý hýzla artan alýþveriþ merkezleri ABD'de tarihe karýþýyor. Ülke genelinde yüzlerce alýþveriþ merkezi hayalet binalara dönüþtü.

2017'DE ÝFLAS ÇOK

Bu terkedilmiþ alýþveriþ merkezleri Amerikan perakende ticaretinin nasýl deðiþtiðini de somut olarak gösteriyor. Bir zamanlar büyüyüp geliþen alýþveriþ merkezleri þimdilerde Ameriken banliyölerinin tüketim harabesinin bir tablosu niteliðinde. Deadmalls.com internet sayfasýnýn verilerine göre ABD'de yaklaþýk 400 alýþveriþ merkezi bu durumda. Halihazýrda açýk olan bin 100 alýþveriþ merkezinin durumu hiç olmadýðý kadar kötü.

AKMGY, PAGYO, YGGYO yatýrýmcýlarýný uzun vadede bekleyen bir risk ihtimali. Türkiye'de henüz bir sorun yok ancak E-Ticaret geliþirse bu sorunlar kaçýnýlmaz olur.

Syg.
    Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Sayfa 69/157 ÝlkÝlk ... 1959676869707179119 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •