Originally Posted by
poem
Zaten zararý kabullenmek, gurur yapmamak ve duygularýnýn esiri olmamak bu iþin içinde var. Bazen gerçekten kolu kesmek gerekebilir. Sanýrým arkadaþ bunu yapamamýþ.
Bunun yapýp yapmamasýnda deðilim.
Arkadaþ olayýn farkýnda deðil yani zararýna satmak dediðimiz þeye yüklediðimiz anlamý anlatmaya calýstým.
Amac %100 yapmakmý kulalnabileceðin para 50,000 TL mi satsanda 50,000 TL hiç satmasanda 50,000 TL nin %100 olmasý lazým.
O halde Ha x hissesinde 50,000 TL ni kullanýp %100 yapmýþsýn ha Y hissesinde 50,000 TL koyup %100 Yapmýþsýn.
Diyorumký eðer X ve Y yi karþýlaþtýrýrsan hangisi %100 yapma ihtimali daha yüksek diye soruyorum Y hissesi Diyor.
O halde niye hala X hissesinde duruyorsun diyorum.
Dönüp dolaþýp zararýna mý satacam diyor. Anlamadýgý kýsým zaten hali hazýrda parasýnýn artýk 50,000 TL kalmýþ olmasý Buna hala inanamýyor. Yada anlamak istemiyor. Satmayýnca 100,000 TL mi görünüyor anlamadým ký arkadaþ.
Anlatmak istediðim þey mantýklý hareket etmek zararýna malmý satýlýr diye bir cümle yok. böyle bir anlam yok. zararýna mal mý satýlýr diyebilmen için zaten halý hazýrda o zararý etmiþ oldugunu kabul etmiþsindir. portfoyunde artýk eski paran yoktur. E eski paran yoksa Satmak yada satmamak anlamýný yitiriyor cunku satsanda satmasanda para ayný para.
BU MANTALITEYI ANLATAMADIGIM COK FAZLA INSAN VAR O YÜZDEN PAYLASTIM. BÝRÝ SÝZE CIKARDA ZARARINA MI SATACAN DERSE ONA BU DURUMU ANLATIN. ZARARINA SATMAK NEDÝR DÝYE SORUN ONA. NASIL ACIKLAMA YAPACAK MERAK EDÝYORUM.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri