Originally Posted by
DRÝZM
bu sayfayý sýk sýk okuyorum okumak zorunda kalýyorum cunku okadar yanlýþ þeylere yönlendýrýlýnýyorký yazmadan duramýyorum.
Herkes bir ezbercý olmuþ trenný arkasýna yapýþýyor gidiyor.
lan bu tren nere gýdýyor soran yok.
Drzim hocam sayfadaký iletilerinide gördüm. Sizle sanýrým telefonlada görüþmüþtük. Açýkçasý yakýþtýramadým Sundugunuz yöntemi.
Demiþsinizki bir nevi boþverin karlýlýðý marlýlýlýgý temettü verimi en yüksek hisseleri alýn arkanýza yaslanýn yatýn.
Bunun için zaten programada ihtiyaç yok liste halýnde dökebiliyorsunuz bunlarý.
Sonra bu listeyi biriniz çýkarýn nede olsa temettücüsünüz. Performanslarýný ölçün varmý bir tutarlýlýk ???
bir arkdaþýmýz benzer býr calýsmayý bu sayfada yayýnlamýþtý sýralamada tutarsýzlýklar vardý en sondaký býr hýsse senedý cok yuksek getiri elde edebiliyorken listenin baþýný çeken bir hisse senedi verimsiz sonuç urettiði gibi listenin ortalarýnda yer alan hisse senedi çok yüksekken yine ortalarýnda yer alan bir hisse senedi düþük getiriler üretebiliyor.
BU durum temettünün verimlilik oraný = getiri ile baðdaþmalýysa sonuçlarýn tutarlý olmasý gerekmez mi ?
Arkadaþlar bu iþ öyle basit bir iþ deðil temettü verimlilik oranýna göre hisse seçmek tamamen yanlýþ diyemem veya kazandýrmaz diyemem.
Ama böyle yatýrým yapýn demek ayrý bir olay eðer birilerine borsa hakkýnda bir fikir bir öðreti vermek yol gösterici olmak istiyorsanýz.
Onlara tepeden týrnaða herþeyi verin. Ayrýca balýðý deðil balýk tutmayý öðretin. Temettü nedirle baþlayýn nereden verilirle baþlayýn verilirse ne olur verilmezse ne olurla baþlayýn sonra fiyatýn bunlarla nasýl bütünleþebileceðinden bahsedin. BU konularýn hepsi zincirleme baðlý birbirine.
Zincirin bir yerini alýr ve bunu yatýrým prensibi yaparsanýz hem diðer insanlara yanlýþ bilgi verir hemde bilmediðiniz birþeye anladýgýnýz öðrenmediðiniz birþeye yatýrým yaparsýnýz. Yarýn bir gün baþýnýza ters birþey geldiðinde affallarsýnýz.
Biraz gerçekçi olun biraz mantýklý olalým biraz realist olalým.
Önce þunu þunu þunu öðren ondan sonra al su programý sunlara sunlarý test et bak demek yerine.
Birþey öðrenemene gerek yok al programý sunlarý seç iþ bitti demek çok çok ayrý bir olay ve ben bu yöntemin doðru oldugunu düþünmüyorum.
Tekrar ediyorum verimlilik oranýna göre yatýrým yapmak size para kazandýrmaz demiyorum.
Eðer yeterince bilgi sahibi iseniz bir çok þeyi öðrenmiþ olmanýza raðmen kazanamamýþ veya istediðiniz düzeyde kazanamamýþsanýz verin drzim hocanýn dediði programa parayý birde o yöntemi deneyin. SORUN YOK.
Ama daha borsaya yeni girmiþ ne a dan ne b den anlayan bir borsacýya yaw boþver al yat demek kazandýrýyor bile olsa doðru bir önerme olmayacak. ÖÐRENMEYE SEVK EDÝN YADA ÖÐRETÝN
Zaten iþleyiþi içini dýþýný temettüðyü bilancoyu onu bunu kavramýþ bir adam benim kanaatimce durumu çok iyi kavrayacak Otomatik bir programa gerek kalmaksýzýn otomatik bir programdan daha fazla bileþik getiri üretebilecektir.
Ya o iþ uzun iþ biz kyyiz fazla paramýz yok iþimiz var gücümüz var uðraþamayýz mý ? diyorsunuz.
Ozman yatýrým yapma kardeþim veya yaptýgýn yatýrýmda KENDÝ HATANI KABUL ET borsayý kötüleme borsamý haa ben ev parasýný kaptýrdým deme. Ben hata ettim de. Ben öðrenmedim de ben araþtýrmadým de benim vaktim yoktu aslýnda vardýda uðraþmak istemedim öðrenmeden yatýrým yaptým ve battým de veya bizimkiyle ancak bu kadar kazanýlýyor de.
DRZÝM HOCAMDAN BÝR TALEBÝM VAR PROGRAM SENIN ELINDE. VAR.
GERL BERABER BÝR KONU BAÞLIGI ACALIM VEYA BU SAYFADA YAYINLAYALIM.
PROGRAMINI HANGI KRÝTERLERE AYARLIYORSAN AYARLA
EXCEL HESABINI BEN TUTMAYA RAZIYIM
PROGRAMININ SEÇTÝÐÝ ÝLK 5 HÝSSEYÝ BANA AKTAR HANGÝ GÜN ALDIYSA ALIÞ FÝYATINI REALÝST BÝR BÝÇÝMDE YANI GERÇEKTE OLMASI GEREKTÝÐÝ GÝBÝ BÝR ÞEKÝLDE EXCELE NOT ALAYIM.
NE ZMAN SATTIYSA SATTIGI GÜN BANA SÖYLE ERTESÝ GÜNÜ HÝSSEYÝ AÇILIÞTA SATALIM. YENÝ HÝSSEYÝDE HEMEN ARDINDA ALMIÞ GÝBÝ GÖSTERELÝM.
EXCEL TAM 1 SENE BOYUNCA BUNLARI ÝÞLEYEYÝM. BÝR SENE SONUNDA TIPKI GERÇEK BÝR HESAPTA CIKMASI GEREKEN SONUÇLARI TEST ETMÝÞ OLALIM.
EÐER VERÝMLÝYSE DEVAM EDELÝM VERÝMSÝZSE TEKRAR KONUÞALIM VEYA SUREYI UZATIP DEVAM EDELÝM.
DÝREK PROGRAMI SATIN ALDIRMAKTANSA REEL SONUÇLARI BU ÞEKÝLDE TEST EDELÝM.
HEM TEMETTÜ SEVERLERE BÝRÞEYLER KANITLAMIÞ OLURUZ HEM YARARLIMI YARARSIZMI TEST ETMÝÞ GÖRMÜÞ OLURUZ.
SONUÇTA PROGRAMIN SÝZE CIKARTACAGI BUTUN HÝSSELERÝ DEÐÝL ÝLK 5 Ý SEÇÝYORUZ AYRICA PROGRAMIDA TEST ETMÝÞ OLACAÐIZ BAKALIM KUCUK YATIRIMCININ CEBÝNDEN CIKAN PARA PROGRAMIN MALÝYETÝNÝ KARÞILAYACAK PARAYI KAZANDIRABÝLECEKMÝ BAKALIM YÖNTEM REELDE NE GÝBÝ SONUÇLAR DOÐURACAK.
BU HEPIMIZ ICINDE FAYDALI OLMAZ MI ?
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri