Bir iki kelam daha edeyim bu cumleler uzerine.

Insan oglu hep suclu ariyor. Kimse kendinde hata okdugunu kabul etmek istemiyor.

Hata aramaktansa suclu ariyorlar.

Suclu aramak cozum degil ki onemli olan oradaki hatayi bulup cozmek hatayi bulamadigin surece hep birileri suclu olacak zaten.

Cezaevlerindeki insanlari suclu adlederiz.

Hirsiz deriz adam oldurmus deriz.

Bunlara suclular deriz peki ya hic dusundunuz mu.bunlar gercekten suclu mu yoksa bunlari bu suclari islemeye iten bir hata mi var.

Kimse katil veya hirsiz olarak dogmuyor. Bir bebek gordugunuzde yuzundeki.safligi ve temizligi masumiyeti hepimiz goruyoruz ancak 30 yasinda seri katil oliveriyor.

Dunyaya seri katil olacagim diyemi geldi hayir bunu yapmak istedigi icin mi yapti hayir.

Ailesinden ne gorduyse etrafindan ne gorduyse onu yapti.

Onu yetistiren anne baba onu ac birak devlet ona psikolojik tramva yasatan cevre onlari bu hale getirdi.

Kimse katil hirsiz olmak istemez dogustan hicbirimiz boyle degiliz. Yasadiklarimiz ornek aldiklarimiz cevremiz bizi bu durumlara iter

Cocukken babasindan dayak yiyor birseylerin dayak atmak ve aci cekmekle cozume ulasacagini ogreniyor cocukken so ra hastanede doktor doven karisini doven olur olmadik her yerde kavgaya girisen sapkin manyak bir adama donusuyor o masum cocuklar sonra adi suclu peki hata arayan kim kimse.

Hatayi arayip onu onarmamiz lazim cocugunu doven babaya dur demek lazim o cocugunu dovdukce o cocuk buyuyunce kavgayla cozum yoluna gidecek savasla cozum yoluna gidecek sizden ornek aliyor.

Kim ister cocugunun suclu birisi olmasini ama onu yapmasinin cozum olacagini gosteren yinr bizleriz.

Bir cunle daha vardi ismini unuttum.

Ac kaldigim icin 1 parca ekmek caldim. Beni cezaevine atip 6 ay karinimi doyurdular. diyor.

Sucluyu bulmak tum dertleri cozuyor mu hayir hatayi bulmamiz lazim.

Cheninde su sozu hosuma gider.

Ac insanlarin karnini doyurdugumda bana kahraman diyorlar. Bu cocuklar niye ac diye sordugumda ise bana kominist diyorlar.

Hayat boyle iste....