Originally Posted by
Sercanhan
BORSALAR YÜKSELİRKEN BU İYİMSERLİKLE FK ların nereye kadar yükseleceğini kimse bilemez..DÜŞERKEN DE YARATILAN KARAMSARLIKLA FKLARIN NEREYE DÜŞECEĞİNİ KİMSE BİLEMEZ.. Hangi HİSSE SEÇİMİ? KURULUŞUNDAN BERİ KARININ Bİ KISMINI YATIRIMCIYA VEREN ŞİRKETLER.. Tüpraş Ford mesela.. Adel pınar grubu devamlı temettü versede olmaz çünkü sığ.. Ölüm ani para ihtiyacı dışında uzun vade temettü yatırımcısı sat yapmaz.. Ucuz pahalı dip zirve kavramları ile ilgilenmez.. Borsanın düşüp çıkacağını kimse bilemez yarın için..sen tipik bi TRADERsin.. Sana ne desem boş..
hocam benim kaç adet trademi gördünüz ki ?
Şimdi anlaşabilmemiz için koşullanıp şartlanmamız lazım ben seni birşeye ikna etme cabası içerisinde değilim sende beni ikna etme cabası içerisinde değilsin. biz sadece konulup beyin fıtınası yapıyoruz. Kimse kimseyi ikna etmiyor yöntem ve stratejilerimizden bahsediyoruz. Olay bu bu bakış açısıyla konuşuyorsak problem yok.
F/K konusunu geçtim okey haklısın. BU konuda fikrinize katılıyorum.
OKEY hangi hisseyi seç konusunun cevabı geldi temettü veren hisseyi seçelim. belirli bir verimlilik yüzdesi var mı ? örnegın %5 üzerinden temettü veren hisselerden seç gibi. Anladıgım kadarıyla yok. varsada belirtin. Birde geçmişte ne kadar süre temettü dağıtmış olması şartınıda belirtmemişsiniz. Yani bu stratejinizi tanımlarken cocuklarıma aynı stratejiyi anlatabileyim. Yani hisse ismi verme yöntemi ver bir nevi balık verme balık tutmayı öğret. cunku ilerde cocuguma aktarırken froto al şunu al diye isim veremeyebilirim. belkide o hisseler cocugumun zamanında olmayacaklar.
Mesela ben 2020 yılında senın yöntemini denemek istiyor olabilirim. Ozman seni bulup hangi hisseyi seçeyim diye soramayabilirim seni bulamam. O YÜzden hises ismi değilde kural.
Farzedinki ben sizin cocugunuzum ve dedimki baba bana stratejini öğret bende cocuk ve torunlarıma aktaracagım bir strateji olsun.
sizde bana; Oğlum.
bulundugun yıldan itibaren son 5 yılda temettü dagıtmış temettü verimlilik yüzdesi önemsiz. hisselerin listesini çıkart.
BU hisselerden belirlediğin kadar hisseyi ertesi gün al ve bekle.
dediniz. Cocugunuzun aklına şu soru gelecek. baba söylediğin yere kadar hiçbir sıkıntı yok. Peki ya 2025 yılında bu seçtiğim ve aldıgım hisselerden 1 yada 2 tanesi temettü dağıtmazsa o yıl ne yapacağım baba ?
bir yıl temettü dağıtmamasını es geçebilirmiyiz baba ?
bir yıl es geçer ve sonraki yıl da dağıtmazsa baba ozman ne yapmalım ? bunun tolere edilebilir bir senesi var mı baba. örnegın 2 yıl dağıtmazsa bekle ama 3. yılda dagıtmazsa değiştirmelimiyim baba ?
Bir oğlun babasına bu soruları sorması doğal değil mi peki ne derdin cocuguna ?
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri