Originally Posted by
NUTCRACKER
Detayli bakamadim ama telefondan gordugum kadariyla Curve fit gibi duruyor. Optimizasyon grafiginde bir suru dip tepe var. Saglikli parametre secimi yapilamaz gibi.
Bence duzgun bir optimizasyon grafiginde ideal olarak tek tepe olmasi lazim ve bu kadar dalgali olmamasi lazim tepenin sagina ve soluna uzaklastikca getirinin cok dalgali degilde yumusak sekilde azalarak gitmesi gerekir. Ilgili parametre anlamli ise eger.
Hizlica cevap yazmaya calistim. Detaylandirilabilir.
Senin görüþünün tam tersi bir açýklama yapacaðým bende. Aslýnda bu yüzden diðerlerininkinide merak ettim.
acaba doðru olan ne sorusuna cevap bulmak için.
Þimdi benim görüþümce curve fit deðil grafiðe uydurulmuþ bir parametrede tek bir tepe olur diðer parametreler o tepeden cok uzakta kalýr. Yani bir sistem yarattýnýz diyelim parmatreleri 50 60 40 bu parametre en yüksek getiriyi üretti diyelimki.
eðer parametreleri 49 60 40 yaptýgýmda getiri aþýrý düþüyorsa o parametre curve fitingdir.
yani parametreleri birer ikiþer diþ deðiþtirdiðinde aþýrý bir fark oluþuyorsa curve fiting bir parametreyi belirlemiþsin.
yani o parametreler grafiðe tam noktasý noktasýna veya ucuyla dokunmuþ mumlara ve getiriyi arttýrmýþ halbuký býraz 1 er diþ deðiþtirdiðinde biranda kötüleþiyor.
aslýnada soruyuda yanlýþ sormuþum neresý curve fiting neresi deðildir desem daha dogru olurmuþ.
öncelikle parametrelerin neredeyse hiçbirisi zarar üretmiyor bu bence saðlýklý bir durum curve fiting ihmilanini en aza indiriyor.
sistemin saðlýklý bir sistem oldugunun iþareti bence. hangi parametreyi seçersen seç neredeyse zarar etme ihtimalin yok gibi birþey bunu garanti altýna alýyor.
hangi parametre seçilmesi curve fitingi düþütür sorusunun cevabýda grafikteki en dar bölgedeki parametreler curve fitingi en aza indirecektir.
2,3,4,5 inci tepelerde daðýlýmlarda en dar bölgeler ve aþaðý salýnýmlar sýnýrlý kalmýþ hatta 5. tepenýn oldugu bolgede aþaðý salýným cok cok daha az
veya volatilletinin yani hareketliliðin en düþük ve dar oldugu bölgelerdeki parametrelerden biriside kullanýlanilabilir.
ancak voltajýn en yükske oldugu bölgelerdeki parametre seçimi curve fitingi arttýracaktýr ve gelecekte bekleneni verme ihtimali oldukça düþük kalabilir.
birde yukarý yöndeki voltaj artýþlarý önemli deðil aþaðý yönde voltaj artýþý olmamalý yani yukarý yönde cubuklarýn cýkmasý kötü deðil ama aþaðý yöndeki cubuk oluþumlarý sýkýntý.
bence böyle ama dogru mu bilmiyorum.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri