Evet günaydın emlak dostum gunaydın :D

Sistemcileri bu konularda hep uyarıyorum işlem maliyetlerinizi ölçün şunları ölçün bunları ölçün vesaire.

1- Kaymalar en başta kesin bir istatistik olarak ölçün bunu 3 ay yapın 3 ay sonra cıkan istatistiklere bakın Sabah ilk barda giden emirlerden oldukça fazla kayacaksınız buda istatistiklerinizi etkileyecek bunlarıda sayacaksınız.

2-Komısyon gidelerinizide mutlaka işlemelisiniz.

3-Vade geçiş problemleri çok önemli olmasada kayıp kazanç durumuna etki edecektir. özellikle sistem kazancıve sizin gerçektenki kazancnızıla ilgili.

4-her gün uzlaşma fiyatı farkları cok ufak değişiklikler olsada bazan lehte bazan aleyhte olabilir.

TÜm bunlarla ugrasmak yerine şu yöntemi deneyebilirisiniz.

3 ay boyunca sisteminize hiç dokunmadan trade edersiniz.

Net getirinize bakarsınız sonra sistemin 3 aylık getirisine bakarsınız. kabaca bir oran cıkar.

örnegın ayda ortalama 20 işlem acan ve ortalama her ayda 3 bin puan üreten sistemde giderlerim -1000 puana tekabul ediyor.

gibi bunuda sistemlerinizi test ederken -1000 puan / 20 yaparsınız 50 puan çift işlem gideriniz çıkar.

her sisteminize 25 puan tek yönde kayma olarak girdiğinizde elde edeceğiniz muhtemel net getiriniz ortaya çıkar.

ben tüm bu maliyetler için 35 puan giriyorum. böylece longdan şorta geçtiğimde 70 puan giderim cıkıyor.

Şunuda unutmadan belirteyim. tum bunları yaptıktan sonra kar eğirisine 35 girdikten sonra.

sistemin getiri eğirisini geçmişten bugune inceleyin grafiği uzaklaştırın.

geçmişte tepe gördüğünüz bir bölgeye bir yatay çizgi çekin

bakalım o seviye birdaha hiç inmeden ne zman geçebilmiş.

ÖRNEGIN tabi bu puan cokda gelebilir azda gelebilir. Yinede kendi kendimizi kandırmayalım önce biraz iyimser olmak yerine zoru oynayalım.