Arkadaþlar yardýmým belki olur diye ve hatta matriks ve ideal platformlardan anlamasam bile affýnýza sýðýnarak þu soruyu soracaðým izninizle.
Sisteme kaç indikatör ekliyosunuz ve hangileri, sýrayla yazabilir misiniz?
Tþkrlr
Arkadaþlar yardýmým belki olur diye ve hatta matriks ve ideal platformlardan anlamasam bile affýnýza sýðýnarak þu soruyu soracaðým izninizle.
Sisteme kaç indikatör ekliyosunuz ve hangileri, sýrayla yazabilir misiniz?
Tþkrlr
Ben uluslararasý 2 forex forum üyesiyim. Özellikle ruslar bu iþte çok iyi. Gerçi çoðu zaman repaint sistemler yapýp paylaþýyorlar. Ama aralarýnda bu dediðin kutsal kaseyi yapan çok insan var. Bu iþi de zaten metatrader4 de robota yüklemiþler yýðýnla para kazanýyorlar. Ýþte onlarý çok takip edip bulmak gerekiyor. Zaman zaman yenisini yaptýklarý robot olursa eskisini paylaþacak kadar cömertler. Tabii aramak çok vakit alýyor. Geriye kalan kiþiler ise onlarda bana göre % 60 baþarýlýlar, bizim ülkemizde bu konu çok çok eksik daha. Zamanla bizde dünyada söz sahibi olacaðýz.
Fakat bu iþte dürüstlük olmazsa olmaz kuraldýr.
BU kiþiden kiþiye deðiþir ki kimisi sadece MA ile yapar kimisi 40 tane indikator ekler.
belirli bir standartý yok hatta bazýlarýnýn indikator dýsý kendý matematiklerini kullanmakta.
wildermiydi neydi o adamýn indikatorlerýne odaklan býrbýrýnden farklý indikatorlerý var genellikle diðer hepsi bu admýnkýnden turemýs gýbý.
illa bir örnek istiyorsan matrikste most idelade ismi toma diye geçen bir indikatorle guzel sýnyaller uretebýlýrsýn.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Sn. erhanacikgoz1,
Ben kendim için istemiyorum. Buradaki sohbetleri okuyunca, acaba bu arkadaþlara yardým edip fikir müzakeresi yaparak daha iyi çalýþmalara sizleri yönlendirebilirmiyim diye sormuþtum. Galiba benim ilk yazým çok açýk ifadelerle yazýlmamýþ. Þu an okuyunca bu kanaate vardým. Yanlýþ anlaþýlma benim ilk paylaþýmýmdan kaynaklanýyor aksi halde benim sistemlerim var ama bu sistemler mt5 ve diðer baþka platformlarda. Nacizane sizlere yardým etme güdümden kaynaklanan yardýmseverlik diyelim biz buna.
Sonuç itibari ile sizlere fikir verebilirmiyim konusu! Tþkrlr.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Sistem veya robot sistem sinyalleri her yerde, her koþulda, her piyasada (yükselen ve düþen piyasa) kullanýlmasý risklidir ve kullanýlmaz. Herþeyden önce içinde bulunan piyasanýn yönü belirlenmeli. Eðer doðru yön belirlenirse bu kez aðýrlýðý o yöne verip full veya sizin uygun gördüðünüz miktar ile poz. açýlýr. Ha þu da var; derseniz ki ben reverse sinyale de gireceðim, bu kez aksi yönde poz. açýlýrken bu kez %30 veya 40'ý geçmemek kaydý ile ters pozisyona girebilirsiniz. En büyük yanlýþlýk doðru yönü belirlemiþ olsanýz bile aksi yönde de ayný miktar/Lot/kontrat portföyle poz. almak çok zarar verir. Ýçinde bulunulan yönü belirlemek çok zor deðildir. Bunun için önce aylýk grafikleri inceleyip kendinizce belirlediðiniz uygun parametre deðerleri ile o yönü tespit etmek 10 dakikanýzý alýr.
Bu temel konular halledilmeden istediðiniz sistemi kursanýz dahi kazancýnýz ya çok düþük olacak veya ciddi zararlar yazabilirsiniz. Bana göre açýlan poz.lar kadere kýsmetten öteye geçmez.
Yer Ýmleri