arkadaşlarlar hft falan neden bu kadar takılıyorsunuz? bizim borsada korkunç bir işlem hacmi ve katılım yok ki...yani mal almak veya satmak için insanlar ya da makinelerin birbirinin ezdiği bir ortam yok.baksanıza yine sinekli bakkala döndü son 15 gündür mesela.şimdi benim burada sistemim atıyorum 15 milisaniye evvel emir gönderse ne olur 15 milisaniye sonra emir gönderse ne olur? ne kadar fark yaratır bizim piyasa için bu kadar bir fark? vob için konuşuyorum ben sistem emirlerini manuel kendim gönderiyorum robot falan kullanmıyorum...nerdeyse tüm emirleri grafikte sinyalin oluştuğu fiyattan yapma imkanınız var belki 15 işlemden 3-5 tanesinde 1 kademe kaydırırsınız.hadi bilemedin ayda 500 puan kaydırırsınız.bu ne kaybettirir ne kazandırır? bizler küçük yatırımcılarız en baba işlem yapan 100-150 kontratla dönüyordur ki sistem işini bilinçli yapıyorsa bu kadar kontratla işlem yapmak için bunun en az 3-4 katı boşta nakitinin olması gerektiğini de biliyordur.sorarım size ülkemizde vobta sistemle işlem yapan kaç kişinin hesabında 500-600 bin TL nakiti vardır? burada işlem yapan küçüklerin ortalama kontrat sayıları 10-30 arasıdır.az ensesi kalın olanın 70-100 kontratı olur...
bunlar için bu kadar data center, fpga, collacation falan düşünmeye gerek var mı sizce?
algoritmanız iyi ise zaten her ay size 4-5 bin puanı bırakır.zaten piyasanın çapı çeperide belli yani günlük hareket marjı 1000-1500 puan arası birşey.ayın büyük kısmı yatayda geçen sıradan sığ bir piyasayız burada milisaniyelerin falan hiç önemi yok bence...
bu söylediklerim bizim için yani küçük küçük yatırımcılar için...fonlardan bize ne? onların teknik donanımına, insider bilgi alışverişlerine, politik güçlerine, nüfuz etkilerine, sermaye gücüne sahip olmamız mümkün mü? bırakın milisaniyeleri falan onlar düşünsün yav. ortalama işlemde 10-30 kontrat hatta 100 kontrat işlem yapan adamın ne işi olur data centerla, colocationla, fpga v.s. ile?
en fazla robota bağlar bir de server kiralarsınız budur daha ötesi ne olacak? bu noktaya geldiyseniz tamamdır zaten algoritmanız iyiyse bitmiştir.biz sığ ötesi noel zamanı gelince günlük 100-200 puanlık ralli ve şelalelerin olduğu bir piyasayız biz yav...

Yer İmleri