HFT/Algo amacý ile Colocation teklifi istedim biraz önce.
geri dönüþ aldýðýmda bilgileri sizinle paylaþacaðým.
gizlilik falan anlamam ben.bu amme hizmetini yapabilirim sizler için 
önden þu bilgileri koyalým öncelikle;
Borsa ÝstanbulKolokasyon Hizmeti Detaylý bilgi için:
http://www.borsaistanbul.com/data/ki...on-hizmeti.pdf
Ýþ Ortaklarý için;
http://www.borsaistanbul.com/urunler...n/is-ortaklari
Direk kendi almak isteyenler içinde bilgileri koyalým þuraya;
Kolokasyon hizmet dokümantasyonunu (KolokasyonSözleþmesi, Hizmet Rehberi, Fiyat Listesi, Sipariþ Formu)temin etmek ve piyasa verisi almak için lütfen BorsaÝstanbul Pazarlama ve Satýþ Bölümü ile iletiþime geçiniz.
E-posta: colocation-marketing@borsaistanbul.com
Web adresi: www.borsaistanbul.com/colocation
Telefon: +90 212 298 23 76
Bonus:
Neden Kolokasyon?
- Piyasa Sistemlerine En Hýzlý Eriþim
Normal koþullar altýnda, Kolokasyon Hizmeti ile saðlanan toplam eriþim gecikme süresi (yazýlým + að gecikmesi);
Pay Piyasasý için < 1 milisaniye
VIOP için <1,2 milisaniye
Kolokasyon hizmetinden yararlanacak tüm müþterilerin kabinetleri ile piyasa sistemleri arasýndaki kablo uzunluklarý ayný olacak, bu sayede müþteriler arasýnda eþitlik saðlanacaktýr.
Borsa Ýstanbul kolokasyon alaný alternatif bir eriþim noktasý olarak kullanýlabilecektir. Bu durum mevcutta katlanýlan veri merkezi iþletim maliyetlerinden ve/veya baðlantý maliyetlerinden tasarruf saðlamak anlamýna gelebilecektir.
- Operasyonel Risklerin Düþürülmesi
Kolokasyon Hizmeti, en yüksek güvenlik ve teknoloji altyapýsýna sahip Borsa Ýstanbul Birincil Veri Merkezi’nde (BVM) verilmektedir.
Kolokasyon servisini tercih eden kurumlar BVM’de tamamý yedekli olarak saðlanan teknik altyapý ile veri merkezi operasyonlarýnda yüksek verimliliði yakalayabilmektedir.
Borsa Ýstanbul, kolokasyon hizmeti ile HFT/Algo iþlemler için gerekli teknolojik altyapýyý saðlamýþ olacaktýr.
- ITCH (Emir Baz) Piyasa Verisi
Girilen tüm emirlerin bilgisini içeren, ITCH formatýnda yayýnlanan emir baz piyasa verisine eriþim imkaný sadece kolokasyon hizmetinden yararlanan müþterilere verilecektir.
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
Yer Ýmleri