Benim tarzým gereði. ben kaldýracý yükseltip MAxDD u düþürmek için baya denemeler yaptým.
Sistem getiri eðrisini daha iyi yapmak için shortta giriyorum ama longun yarýsý. bu þekilde maxdda çok iyileþme yapýyor. Aslýnda Manuel iþlem bana göre þart sistemlerde , þöyle þart;
Endeks tepeden 15-20 bin puan düþmüþ ise short atýyorum 50 kotrat baðlý ise bunu 20 ye düþürmek gerekli. longa abanmalý( kontrat adetlerini )
veya tam tersi.
Amacýmýz Trendden maksimum istifade etmek. endeks tepeden 20 bin puan düþmüþ ise örneðin belki 10 15 bin puan daha düþebilir sistem shorttan yine kazanýr ama az kazanýr önmli olan Teptiðinde iyi bir kaldýraç ile LONG da olmak deðilmi ?
bu benimde düþündüðüm ama uygulanabilirliði konusunda hiçbir somut kanýt olmadýðý için ya da sabit bir kullaným þekli o nedenle uygulayamadýðým bir yol...yani short veya longun hangi sinyalden itibaren deðerli olduðunu bilmek kolay deðil.ya da piyasanýn kaç bin puan týrmanýp veya düþüp terse döneceðini bilmek....
ama þu var dediðiniz gibi 15-20 bin puan düþmüþ piyasada short kontrat miktarýný azaltýp long sinyallere fazla kontratla girmek mantýklý.bence tam terside mantýklý yani 15-20 bin yükselince long poz miktarlarýný azaltýp short sinyallere daha yüklü girmek...
ama iþte bunu bir sisteme kod ile olmasa bile manuel olarak dökmek uygulamak tecrübe birazda hisle olabilir gibi...yapýyorsanýz ve verim alýyorsanýz bence SÜPER...
ÜYELÝK : KASIM 2006
Tabi bu arada yanlýþ anlaþýlmasýn endeks zaten dipten 20 bin puan tepsi tabiki long sinyalleri kazanýr overall coþar gibisinden.shortlarý göstermemin nedeni bu deðil.
2.ci aydan buyana short dahil edilmiþ. Rallide 32 overall da gördü .
shortu katýnca en büyük zarar 0.8 puan. sadece long da maxdd 1200 puan.
![]()
Ýþte bu o zamanki ortamada baðlý savaþ çýksa ciddi bir emlak balonu patlasa kriz olsa vb. ancak bundan önceki düþüþte zaten gelmiþiz 2. cente neden shorta abanayýmki ? tarihi destek seviyesi.
Noktasýna virgülüne ayarlayamazsýn zamaný elbette ama dolar bazý çok ciddi dirençler destekler bence yol gösterir.
32 deðil 23 Üstat þuan , rallide görmüþtü 32 þimdi o veriler yok , mt4 te çok daha iyileri var(
http://www.hisse.net/topluluk/showth...753#post278753
Ýyide bizde boyle sistemler var.
Daha once yaptik hatta bir tanesi ucuk 10 yillik veri ile 2 milyon puan mi ne topluyordu sinyaller cok guzeldi.
Lakinki sistem repaintti
Bunu nasil engellemis matriks
saatlik bar yukari gittiginde 5 likte al verecek ve alacak 1 saat folmadan mum tam tersi assaga gidecek
Nasil tekrar short olacak ? Keza bu repaint durumu basimiza 1 saat icerinde bir kac defa gelebilir.
Bu durum nasil bir avantaj yarttigida supheli
Cunku 5 liklerde aslinda bir saatlik bir ma yi periyodunu arttirarak yaratabiliyorsun ?
Tima frame filan deyince beklentim yukselmisti.
Biraz hayal kirikligi oldu ?
Yontemi kucumsemiyorum asla ancak denemelerimiz bunun verim arttirmadigini gosteriyor repaint sorunu oluyor.
En buyuk sorunda bu zaten nasil engellediginiz
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri