Neden yanlýþ anlayayým, yorum yapýp eleþtirin diye yazdým zatenBirçok eleþtiriye de hak veriyorum hatta. Benim de bazý yorumlarým var elbette.
1- 540K toplam getirisi olan bir sistemin 2017 yýl baþýndan bugüne en az 10K getiri elde etmesi gerekirdi.
2- Vadeli fiyatý 45K iken kaybedilen 5K %12 sermaye erimesi demek ve bunun yükü çok aðýr, dayanmasý zor.
3- CurveFit olma ihtimali var doðru. Zaten sizin fikrinizi almak için buraya gönderdim.
4- Zararda bekleme nedeni algoritmanýn sert hareketlerde daha kötü performans sergilemesi. Yani zig-zag yapan bir enstrümanda gap sonrasý iþlemler genelde bana zarar getiriyor. Yani gap sonrasý düþmeye devam ediyor mu ona bakýyorum. En büyük zararda gap sonrasý toparlanma var ve ertesi gün 2. gap geliyor ve max zarar oluþuyor. 2008 krizi sonrasýnda oluþan bu duruma kafamý çok takmadým. Yeni bir kriz olursa bu sistemi kapatýp daha hareketli sistemlerle devam edebilirim.
5- Az iþlem sayýsý istediðim bir þey deðildi aslýnda. Orjinal algoritmanýn iþlem sayýsý 2400 civarýnda ve getirisi 500K ve MDD 15K civarýndaydý. Ben buna bir de filtre ekledim ve iþlem sayýsý 2000 ve MDD 10K ya kadar düþürüp getirisini 540K ya kadar çýkardý. Bu haliyle alým satým yerlerini daha çok beðeniyorum.
6- Nakite geçme nedeni psikolojime uygun olmasýný isediðim için. Pozisyon süresi uzadýkça benim algoritmaya olan inancým azalýyor. Dolayýsýyla belli bir süre sonra kapatýyorum.
7- Max zarar kontrol altýnda olmalý, katýlýyorum. Þu anda aktif olarak kullandýðým sistemlerden birinde stop loss 1K olarak tanýmlý. Getiri düþüyor ama en önemlisi risk de azalýyor. Ancak her algoritma stop loss kaldýrmýyor (kiþisel yorumumdur).
8- Sistemin tutarsýz gibi görünmesinin nedeni trend follower olmasýnýn yanýnda mean reversion kararlar da alýyor olmasýdýr.
9- Karmaþýk olan þeylerden bir diðeri de birden fazla karar alma mekanizmasý, birden fazla filtre olmasý, birden fazla kar alma ve birden fazla zarar kesme yönteminin olmasýdýr. Asýl zamanýmý alan da budur. Aylarca bu filtrelerin ve yöntemlerin testlerini yapýyorum. Dolayýsýyla curvefit olabilir yorumlarýna sonuna kadar katýlýyorum. Zaten sermayemi emanet ettiðim bir sistem deðil. 1 kontrat ile test aþamasýnda diyebiliriz. Haziran ayýnýn sonuna kadar 10K, yýl sonuna kadar ise 20K getiri elde edemezse çöp olur.
Baþka bir algoritmam daha var. Ýþlem sayýsý çok yüksek. Yüksek momentuma sahip trendleri kaçýrmýyor ancak yatayda çok ciddi puan kaybediyor. Puaný yüksek olmasýna raðmen MDD ve iþlem sayýsý nedeniyle kullanmýyorum.
Birçok kiþiden çok güzel yorumlar aldým. Örneðin MDD'yi yüzde cinsinden hesaplayan bir fonksiyon yazacaðým. Puandan ziyade yüzde cinsinden sermaye erimesi daha önemli olabilir. Yorumlar için teþekkürler erhanacikgoz.

Birçok eleþtiriye de hak veriyorum hatta. Benim de bazý yorumlarým var elbette.

Yer Ýmleri