Bir zamanlar benimde yabancý borsalarla ilgili arayýþým oldu, çok detaylý araþtýramasamda ilk baþta bovespa ve ABD futurelarý ilgi çekici. ABD ile ilgili hesap, kurum vs. drleo66 bilgi sahibi.
Aslýnda yerli aracý kurumlar yabancý borsalarda ve future larda iþlem yapmaya imkan saðlasa daha rahat olur fakat bildiðim kadarýyla mümkün olmuyor.
Bir sistemin KZ grafiði üzerine yazýlan bir sistemle yönetilerek o sistemin daha iyi performans saðlamasý durumu tartýþalabilir tabi ama ana sistemin baðýmsýz olaylardan oluþtuðunu varsayarsak (tam baðýmsýz olduðunu söylemek te tam doðru deðil ama) yani bir sonraki sinyalin doðruluðunun geçmiþle direkt olarak ilgisi olmadýðýný düþünürsek bir sonraki olayý geçmiþe bakarak deðerlendirmek veya yorumlamak çok iyi sonuçlar vermeyebilir kanaatimce. Yinede mantýklý sonuçlar çýkabilir tabi.
yabanci borsalarda kar durumunda karin ciddi bi kisminin vergiye gittigini okumustum. Kendi kendime burayi hallettik de ora kaldi deyip arastirmalarima son vermistim.)
bang bang you shot me down..
Þimdi dediðini tam olarak anlayamadým.
Öncelikle grafiðe bakýþ açýmdan bahsedeyim.
Bizim yaptýgmýz iþi þöyle görüyorum x grafiðinin dalga hareketlerýndeký marjdan para kazanmak. Bunun vip30 grafiði veya herhangibir baþka grafik olmasý farketmez. Önemli olan yukarý aþaðý hareketlerý en verimli þekilde deðerlendirebilmek. isterse aþýrý sýkýþýk bir grafik olsun isterse cok dalgalý sert grafik olsun. Önemli olan ufak veya büyük bir dalganýn olusmasý.
Dolayýsýyla Sistem dediðimiz þeyde bu dalga boylarýndaký marjdan yararlanmaya calýsýyor calýsma prensibi bu. Baðýmsýz olaylardan kastýn nedir tam anlayamadým.
Biliyorsunuzký viop30 da bile sýkýþýk bir zamana denk geldiðimizde sistemlerimiz frekansýna göre zarar üretiyor. genellýklede cok düþük dalga boylarýnda sistemlerin geneli ya hiçbirþey kazanamýyor yada zarar üretiyor. Viop 30 grafiðininde gelecekte 5 ay boyunca boyle sýkýþýk ve az hareketlý gitme ihtimali var mý var cünkü zaten zaman zaman bunu yaþamaktayýz. Þimdilik bunlara katlanmak durumunda kalýyoruz. Amacýmda bu sýkýþýk grafiklerin üstesinden gelmek.
Mevcut viop30 grafiðinde sistemlerimiz viop 30 u alýp tutmaya göre daha yüksek getiri üretiyor. Bunun sebebide dalga boylarýnýn uzun olmasý zaman zaman kýsalsa bile.
Mantýk ayný kz grafiðinde niçin bir alým satým sinyali yarattýgýmda kz grafiðini alýp tutmaya göre daha baþarýsýz bir sonuç uretýyorum.
KZ grafiðide bir piyasa bir hisse grafiði bir x grafiði benim gözümde.
Bugatti veyron kz grafikleri üzerinden frekans deðiþtiriyor biliyorsunuz.
Ve bu konuda ana sistemin getirisi her kz grafiðinde dahada iyileþti.
Bugatti kabaca soyle calýsýyor. 10 dereceli dalga boylarýna odaklan eðer bu dalga boylarý sana zarar ettirmiþse 8 dereceli dalga boylarýna düþ. Buda zarar ettiyse 5 dereceli dalga boyuna düþ Bu sure zarfýnda ilk basta baktýgýn dalga boyu kar etmiþse hemen o dalga boyuna geri çýk yani 10 dereceli dalgaya yok eðer o hala kar edememiþse 8 ide kontrol et ama su an için 5. inci dalga boyuyla calýs 10 ve 8 dereceli dalga boylarýný her barda kontrol et. 5 dereceli dalga boylarýda zarar üretiyorsa 3 dereceli dalga boylarýyla iþlem yap. TÜm bunlar olurken sürekli 10-8-5 dereceli dalga boylarýný sürekli kontrol et hangi dalga boyu karlý ýse ona direk geç.
Bu yuzden bugattinin sloganý Dynamic frequency modulated system.
![]()
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri