Originally Posted by
tuna
matrkste günlük explorerda taratmak için üç dört tane koþulu ýf ýle baðladým ve bunlara X1 ismini verdim explorer fýlýtreyede X1=1 olanlarý tarat þeklinde bir komut yazdým buraya kadar sorun yok çalýþýyor hýsseler çýkýyor " fakat X1=1 gerçekleþtiðinde yaný ýlk sýnyal geldýðýnde hangi fiyat kademesinda geldiðini herhengi bir kolonda görmek istiyorum
örn: sýstemý saat 11.30 da çalýþtýrýyorum 11.30 daki kapanýþ deðerine göre al vermiþ fakat barýn hangý fiyat kademesýnde gelmiþ onu bulamýyorum yaný 11.30 da fýyat 1.20 iken sinyal mevcut 1.19 da iken yýne mevcut 1,18 de iken yýne mevcut fakat 1.17 olduðunda kayboluyor demekký sýnyal 1.18 de glmiþ ben tam olarak kolonun býrýnde sýnyalýn geldýgý fýyat duzeyýný yaný 1.18i göstersýn ýstýyorum
valuewhen(1,X1=1,C) seklýnde býrsey yazdým ama olmuyor en son kapanýþý verýyo ayný gun tarattýðým için ben x1=1 olduðu anýn fýyat kademesini görmek istiyorum bilen varsa bi yardým etsýn lütfen arkadaþlar

Originally Posted by
ugur
Günlük explorer datasýnda çalýþýrken CLOSE datasý da günlük CLOSE oluyor doðal olarak..
60 dakikalýk explorer datasýnda çalýþýrken CLOSE deðeri kesinleþmesi için o saatin kapanmasý lazým..
Aksi takdirde oluþan kesinleþmemiþ sinyaldir..
X1 nedir bilmeden nasýl yardýmcý olalým 
X1'i bilsende cevap vermek çok zor,adaþ...X1'in tüm içerigini reverseengineer iþlemine tutman gerekir...
Þimdi dostumuzun formulunun basit 5_22 ema kesiþimi oldugunu kabul edelim...
al....
Cross(mov(c,5,e),mov(c,22,e))

Kod:
a:=5; b:=22; x:=2/(1+a); y:=2/(1+b);
(Mov(C,a,E)*x-Mov(C,b,E)*y)/(x-y)
Bu basit formul örnegi...
Dostumuz X1'in tüm içerigine vakýf ve hesap bilgisi yeterli ise yazabilir....
Yer Ýmleri