Merhaba,
Uzun yýllardýr tasarruf yaparým ve pandemi sürecinin yarattýðý zorunlu boþ vakitte, hatalarýmý yada doðru yaptýklarýmý ciddi olarak sorguladým.
En büyük hatamýn yeterince çeþitlendirilmemiþ bir portföy olduðunu gördüm. Yatýrýmlarý oldukça farklý alanlara daðýtmanýn en önemli yatýrým prensibi olduðunu yeni yeni anlýyorum. Þu an amacým portföyümü çeþitlendirmek.
Al sat yapmýyorum ama tasarruflarým kendi bütçeme göre, bazen az bazen çok olarak devam ediyor.
Artýk yatýrým stratejim, geniþ bir portföy ve her yeni tasarruf etme imkaný bulduðumda, o esnada nispeten ucun olan yatýrým aracýna yatýrým yapmak.
Genel olarak yatýrým yaptýðým enstrümanlar ;
Býst endeksi
Abd teknoloji endeksi
Döviz
Altýn - Gümüþ
Eurobond
Gayrimenkul
Her ay yada elime para geçtikçe bu enstrümanlardan görece ucuz bulduðum enstrümana yatýrým yapacaðým ve uzun vade tutacaðým.
Bu stratejiye baþladýðýmda kýsa bir araþtýrma ile gümüþün ucuz olduðunu tespit etmiþtim (sert yükseliþ öncesi). Hesabýmý yöneten danýþman altýna yönlendirdiði için altýn aldým ve gümüþteki kardan tam olarak faydalanamadým maalesef.
Net ucuz bir enstrüman tespit edemediðimde eurobond fonuna ekleme yapmayý düþünüyorum.
Bu baþlýkta o an ucuz olduðu düþündüðünüz enstrüman yada emtia'yý bildirip, açýklamasýný paylaþýrsanýz hepimize faydalý olacaðýný düþünüyorum.
Saygýlar,

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri