Nobel Baris Odulu alan ilk kadin Avusturyali yazar, radikal pasifist Bertha Felicitas Freifrau Sophie von Suttner’indogum yildonumu (9 Haziran 1843)
“Cok degerli pirlanta bir hacim vardi. Onu bozdurmaya gittim. Aldigim parayla otel faturasini odedim, bir sonraki Viyana ekspresine bilet aldim ve bir miktar da naktim kaldi. Dayanilmaz bir baski altinda, ruyadaymisim gibi hareket ediyordum. Delilik oldugunun farkindaydim, belki de bir mutluluktan kacip bir mutsuzlugun kollarina atiyordum kendimi. Tum bunlar bilincimde simsek gibi cakiyordu, fakat yapamiyordum, baska turlu davranamiyordum…”
“I owned a valuable diamond cross, an inheritance. I went out to dispose of this, and the price which I received for it was sufficient to cover the hotel charges, to buy a ticket for the next express train for Vienna, and to leave me some ready money. I acted as if I were in a dream, as if under irresistible compulsion. I did have flashes of consciousness that this was folly, that perhaps I was running away from a good fortune and into the arms of a misfortune; but I could not, could not do otherwise…”
“Sevme fiilinden sonra dunyanin en guzel olayi, yardim etmektir.”

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri