Bana kimse dostum Ressam demesin !! Ne zaman ''dostum'' kelimesini duysam ortamdan kaçarým . Adeta '' postum '' gibi algýlarým. Dosttan post yapanlarý gördükçe dolar/ tl. de illüzyon hareketlere takýlmýyorum. Keþke düþse de biraz alabilsem.
Açýlým politikasý kapsamýnda Haburda çadýr kurarak halaylarla karþýlananlar, Dolmabahçe de aðýrlananlar kendilerini rüyada hissederek ne hayaller kurmuþlardýr. Uyandýklarýnda mahpushane de üstlerinin açýk kaldýðýný fark etmiþlerdir. Bugün tek tek toplanarak Ankara ya getiriliyorlar. Misal, Sýrrý dolmabahçe den kameralara sýrýtýrken bugün nasýl poz verecek merak ediyorum.
Tüm bu hareketlere ( faiz artýrýmý, operasyonlar ) bakýnca ilkbaharda erken seçim olur diye tahmin ediyorum.
Hala daha faiz arttý diyen var. Nasýl algý koymuþlarsa. Faiz düþtü düþtü. Glp zaten çýktý dedikleri simple faizin 100bp üstündeydi.
Herþeyi geçtim, dolarý falan boþverelim. MB'nin enflasyon açýklamasýný baz alalým? Enflasyon kaç? 9 mu 10 mu? Yoksa çatýr çatýr 30 mu? He caným he faiz arttý hadi hemen dolarlarý satýp faize yatýralýmda paramýz dolarda erimesin. Bunu attýðý oyla aþaðýlanan türk halký bile yemez.
Hepsinden ayrý bu adamlarýn saf salak olduðunu düþünmekte abesle iþtigal. Herþeyin suyunu çýkarana kadar sömüren adamlar ekonomiden mi anlamýyor yani ortada 1000 milyar tane kurum raporu varken?
Ortada dolarý frenleme diye bir oyun ve sürekli artan bir DTH var. 1 yýlda 100 milyar gömülmüþ buraya. Try'nin deðersizleþeceði ve hatta olmasý gereken deðerin çok üstünde fiyatlandýðýda açýkça bilinen bir olgu. Yabancýnýn hareketini kýsýtlamýþsýn. E halkta da DTH'ý uçuracak birikim zaten yok. Dolarý halk mý aldý sanki?
Sakýn o 100 milyar dolar frenleme oyunuyla kendilerine dolar almak üzere kullanýlmýþ olmasýn? Elimde dövizi bir nebze frenleyebilecek bir araç(rezerv) varken ben bu rezervi direkt cebe atamýyorsam, neden rezervi kullanarak dolarý olmasý gerekenden ucuz fiyatlarda frenleyip yandaþlarýma dolar aldýrýp rezervleri dolaylý yoldan cebe atmayayým?
Ytd
Crash Tüm HIZIYLA otobanda.!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Bütün gün hemen hemen her baþlýða yazý yazmak kolay olmasa gerek. Ben emekli boþ vakti bol olan biri olarak bunu beceremem. Acaba diyorum, sizde bizden görünen ama onlardan birimisiniz ? Yani diyorum ki ; bu tip ortamlarda fanatik olanlarý gaza getirerek bir takým gevezelikler yapmalarýna sebep olmak, sonrada baþlarýna çorap örmek vazifeniz olabilir mi ? Almanya deyince pek iyi þeyler düþünemiyorum. Þüpheci olduðum için kusura bakmayýn. Sütten aðzýmýz yanýnca....
Yer Ýmleri