Þiþme trol alalým foruma... Bazý abiler rahat eder...
Nedeni çok basit bence,evden baþlayarak genel anlamda ve her yaþta duygularýn metezori baskýlanmasý;sen sus,büyükler konuþurken karýþma ile baþlar,büyüdükçe;yaptýðýn dýþký dereye ulaþmadý konuþma ile devam eder,ýsrarla kendini ifade etmeye devam edersen hayýn sýfatý yakýnlarda bir yerdedir...
Bir video izlemiþtim,Hollanda da bahçeli evi olan bir kadýn çocuklarý istedi diye sadece kendisi ve çocuklarýyla evine harika bir havuz yaptý,eþi bu süreçte sadece video çekti ve bira içti,kadýn mini kepçe kiraladý,gözetiminde 14 yaþýndaki oðlunun kullanýmýna izin verdi..burada dikkat çekmek istediðim,kadýnýn kendisindeki öz güven ve bunu çocuklarýna da aþýlamasý,sonucunda kendini ifade edebilen öz güvenli insanlarýn oluþturduðu geliþmiþ bir toplum çýkýyor ortaya.
Bizde ise evde baþlayan baskýlama ne olduðun ve yeteneklerinden baðýmsýz olarak her yaþta ve her katmanda gözle görülmeyen bir kast sistemi olarak karþýna çýkýyor,o konuda sadece o mevkide olanýn konuþmasýna izin veriliyor buna birde son yýllarda ülkemizin içinde olduðu ''ileri demokrasi hamlesini de''eklersek,konuþamayan,kendini ifade edemeyen insanlar topluluðu olarak ilk kývýlcým anýnda,trafikte,yolda,evde potansiyel bir cinnet vakasý oluyoruz..
Sevgili Watcher,
Dikkat ettin mi bilmem, belgesel kanalinda yayinlanan maymunlarin hayatinde benzer ozellikler var.
Aralarinda kastlar var, buyukler once yiyor, lider tum disilerin sahibi, dusuk seviyeden dogan bir bebek maymuna, baskiyla seviyesi ogretiliyor, oysaki o cocuklugun verdigi coskuyla tum kurallari cigniyor. Yavru yuzlerce defa sok yasiyor.
Simdi bakiyorum, trafikte dalasanlara, sen benim kim oldugumu biliyormusun diyor ( yani yandas kasti yuksek, ya da polis amcasi var).
Hayvan herif diyor.
Pek de haksiz sayilmaz.
Cok uzun sure yurt disinda yasayinca, ister istemez gozlemliyor insan.
Bu trafik kazalari dunyanin her yerinde oluyor, mesela Italya'da, karsilikli gecip birbirlerine demedik laf birakmiyorlar ama kimse bicaga ya da levye'ye sarilmiyor.
Burada, en ufak bir seye kizsa, kesin oldurecek.
Daha azi kesmiyor.
Bunca yil yasadim, Avustralya'sindan, Ingiltere'sine, Kanada'sindan S.Arabistan'ina, hic bir yerde korkmadim, korktugum tek bir ulke oldu, o da kendi vatanim malesef.
Acidir.
Kimse soylemez.
Yer Ýmleri