Originally Posted by
nosfecagri
ykb robotu her kodcunun hayalidir her şey var robotta tek mi yoksa pek çok farklı yazılım mı bilmiyorum ama gerçekten iyi çalışıor kar rakamlarını filan çok merak ediyorum.
Hep diyorum biz çok fakiriz en baba şurada 400 500 kontrat yazan çıksın, adam her gün milyarlarla oynayıp istikrarlı kazanıyorsa bu inanılmaz bir matematik inanılmaz bir başarıdır. Ha, pek çok dürüst olmayan avantajı da var malesef o ayrı ama yine de zor bir olay.
temelde ne yaptıklarının en azından bir kısmı belli..tahtada avantajları, piyasa yapıcılık gibi konulardan gelen avantajları filan bir tarafa bırakırsak alttan alıp yukarıdan satmak temel mesele neticede..
normal bir yatırımcı / trader olarak pozisyon kapatmada görece büyük fiyat hareketleri kullanacaksan (%1-2 gibi en az) aslında long veya short poza ek olarak arbitraj pair trade veya index arbitraj gibi textbook bilgiler "quantitative finance, algorithmic trading" gibi kitaplarda detaylı açıklanıyor, yeterli oluyor..herkes buradan başlıyor, ilerleyen süreçte kurum özelinde bazı "trick" ler dahil ediliyor muhtemelen..
fiyat esassa ve marjin call konusunu sıkıntı olmadan yürütebiliyorsan büyük "filtre" ile az çok şansın var.. düşük/küçük fiyat hareketlerine girdikçe şansın bence daha az..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri