Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 4/23 ÝlkÝlk ... 2345614 ... SonSon
Arama sonucu : 180 madde; 25 - 32 arasý.

Konu: Ayyýldýz

28.01.2015.... Bakalým neleri yapmýþ....neleri yap/a/mamýþ...?

Yunanistan Baþbakaný Alexis Tsipras kapitalist dünyayý titreten manifestosu

1. Ekonomi canlanana kadar kamu borcuna denetim getirilecek ve faizler konusunda yeniden anlaþma yapýlacak.
    2. AB'den kamu yatýrýmý programýný finanse edecek þekilde Merkez Bankasý'nýn rolünü deðiþtirmesi talep edilecek.
    3. 500 bin Avro üzeri geliri olan herkes için gelir vergisi yüzde 75'e çýkarýlacak.
    4. Seçim yasasý Nispi Temsil Sistemi'ne çevrilecek. Azýnlýk veya farklý düþünce taraflarýnýn, mecliste temsili saðlanacak.
    5. Avrupa ortalamasýna göre büyük þirketlere konan vergiler arttýlacak.
    6. Lüks tüketime özel vergi konulacak.
    7. Kiliseye ve gemi inþa sanayisine saðlanan ayrýcaklýklar kaldýrýlacak.
    8. Bankalarýn gizli önemleri ve yurtdýþýndaki sermayeleriyle savaþýlacak.
    9. Askeri harcamalar kesilecek.
    10. Asgari ücret 750 avro olacak.
    11. Hükümet, banka ve kiliseye ait binalar evsizler için kullanýlacak.
    12. Devlet okullarýnda çocuklara ücretsiz kahvaltý ve öðle yemeði verilecek.
    13. Ýþsizlere, evsizlere ve düþük ücretlilere bedava saðlýk hizmeti verilecek.
    14. Mortgage kredi ödemelerini karþýlayamayan yoksul ailelere yüzde 30'u kadar sübvansyon verilecek.
    15. Ýþsizler için ödenekler arttýrýlacak.
    16. Bankalar millileþtirilecek.
    17. Stratejik önemdeki eski kamu kuruluþlarý (demiryollarý, havaalanlarý, posta ve su hizmetleri) yeniden millileþtirilecek.
    18. Yenilenebilir enerji tercih edilecek ve çevrenin korunmasý saðlanacak.
    19. Güvencesiz iþe alýmlar ve belirsiz süreli sözleþmeler sýnýrlanacak.
    20. Toplu iþ sözleþmeleri yenilenecek.
    21.. Kilise ile devletin ayrýlmasýný saðlayacak anayasal reformlar yapýlacak.
    22. Avrupa ile yapýlan anlaþmalar referanduma götürülecek.
    23. Milletvekillerinin ayrýcalýklarý kaldýrýlacak. Yargýnýn hükümet mensuplarýný soruþturabilmesinin yolu açýlacak.
    24. Halk protestolarý sýrasýnda polisin maske takmasý ve ateþli silah kullanmasý yasaklanacak.
    25.. Göçmen toplama merkezlerinde insan haklarýný garanti altýna alýnacak.
    26. Göçmen ailelerin bir araya gelmeleri kolaylaþtýrýlacak.
    27. Uyuþturucu ticaretiyle mücadele kapsamýnda uyuþturucu tüketimine konan ceza kaldýrýlacak. Uyuþturucu rehabilitasyon merkezleri için kaynak artýrýlacak.
    28. Yasa tasarýsýnda olan vicdani ret hakkýný düzenlenecek.
    29. Kamu saðlýk hizmeti için kaynaklar Avrupa seviyesine çýkarýlacak (Avrupa seviyesi GSYÝH'nin yüzde 6'sý kadar; Yunanistan'da yüzde 3)
    30. Milli saðlýk hizmetleri için vatandaþlarýn para ödemelerine son verilecek.
    31. Özel hastaneler millileþtirilecek. Ulusal saðlýk sistemi için özel katký payý kaldýrýlacak.
    32. Yunan askeri birlikler Afganistan ve Balkanlardan çekilecek. Kendi sýnýrlarýmýz dýþýnda hiçbir yerde Yunan askeri kalmayacak.
    33. Ýsrail ile askeri iþbirliði kaldýrýlacak. 1967 sýnýrlarý içindeki Filistin devletinin kurulmasý için destek verilecek.
    34. Türkiye ile istikrarlý anlaþmalar için müzakere yapýlacak.
    35. Yunanistan'daki tüm yabancý askeri üsler kapatýlacak ve NATO'dan çýkýlacak.

epikur... 31.01.2015 tarihinde... demiþ....

Originally Posted by epikur

Borsa sirketlerine yatirim yapdigim halde... rahat uyumami saglayan bazi önlemlerim:

1. Uzun yatirim icin düsündügüm sirketin sektörünü ve ürettigi mallari/hizmetleri az cok taniyorum ve senelik/dönemlik faaliyet raporlarini ve mali tablolarini düzenli olarak dikkatle okuyorum/calisiyorum ve tüm finansal rakamlari ve rasyolari gözden gecirdigimden eminim

2. Uzun yatirim icin düsündügüm sirketin gecmis 5 senelik satis gelirleri, kar, serbest nakit rakamlarini ve temettü politikasi gidisatini...az cok biliyorum

3. Uzun yatirim icin düsündügüm sirketin... gelecek 3-4 ayi kapsayan satis gelirleri ve kar rakamlari icin az cok mantikli öngörülerim mevcut.

4. Uzun yatirim icin düsündügüm sirketin su anki yüksek serbest nakdi ve temettü getirisinden dolayi, fiyat düsüslerine karsin, az cok saglam bir emniyet agi bulundugundan eminim.

5. Mükemmel bir senet alim fiyati diye bir seyin olmadigini bildigimden, zamana yayilmis kademeli alimlarimla, mümkün olabilecek en iyi fiyata.... lotlarimi biriktirebildigimden eminim.

6. Risk denilen seyin... soyut bir kavram olmadigini, tam tersine ciddi bir sermaye kaybi olabilecegini aklimdan cikarmadigimdan, tek sirket yerine, sermayemi en azindan 7-8 sirkete dagitarak, tek sirketde olusabilecek olumsuz bir gelismenin etkilerini asgari seviyeye indiriyorum.

7. Borsadaki tüm yatirimlarimi... varliklarimin ancak ücde biri oraninda olmasin izin verdigimden, genel risk dagilim kuralinida uyguladigimdan eminim.

8. Elimden gelen her seyi yapdigimdan ve alabilecegim her türlü tedbiri almis olduguma dair emin oldugumdan, gerisi de artik nasipdir deyip, huzurla arkama yaslanabiliyorum.

31.01.2015....tarihinde aktarmýþým.....

CENGÝZ HAN'dan.....

1. Güven hediyeden kýymetlidir

Cengiz Han'a göre liderler için muhatabýna verdiði güven hediyelerden daha mühimdi. Ýyi bir yöneticinin emri altýndakilere güven aþýlamasý gerektiðinin, insanlarýn yöneticilerine duyduðu güveni yitirmeleri halinde baþka arayýþlar içine gireceklerinin, neticede herkesin öncelikle kendini ve geleceðini kollamak zorunda kalacaðýnýn farkýndaydý.

2. Kim sadýk,kim deðil, iyi bil

Cengiz Han insanlara ne kadar yaklaþýlacaðýný, karþýsýndakinin yaradýlýþýna göre sadakatinin nasýl kazanýlacaðýný çok iyi biliyordu. Kendisine zor günlerinde yardým edenleri asla unutmadý. Ýhanet edenleri ya da buna tevessül edenleri de. Etrafýndakilere karþý cömertti. Kendi yanýnda cesaret ve sadakatle hizmet edenleri statüleri ne olursa olsun onurlandýrýrdý.

3. Evde adalet,ülkede adalet

Cengiz Han aile baðlarý yüzünden zaaf göstermemiþ ve yeri geldiðinde en yakýnýný dahi cezalandýrmýþtý. Ancak kendi soyundan gelenleri ortadan kaldýrmanýn tehlikeli olduðunun bilincindeydi. Miras ve görev paylaþýmý adil bir þekilde yapýlmazsa kardeþler ve akrabalar arasýnda kavga çýkmasý her zaman muhtemeldi. Bu sebeple kendinden sonraki imparatorun uzlaþma yoluyla seçilmesini saðladý. Neticede üçüncü oðlu Ögedey varisi seçildi.
    4. Disiplin olmadan güçlü sayýlmazsýn

Vücudu için demirden bir disiplin geliþtirmiþti. Kendisini kýþ boyunca çýktýðý sürek avlarýnda denerdi.

5. Kurallar, kurallar, kurallar

Bir yöneticinin, ne kadar dirayetli, zeki ve bilgili olursa olsun kurallar olmadan tesirli ve kalýcý olamayacaðýný kavramýþtý. Kurallar mutlaka yazýlý olmalýydý. Kurallar ve bunlarýn tatbik edilmesini saðlayacak, gerektiðinde uymayanlarý cezalandýracak bir otorite olmadan ilerlemek mümkün deðildi. Þüphesiz çýkar hýrsýyla kurallarý hiçe sayan müteþebbisler olacaktý. Ancak bunlar eninde sonunda kanunun pençesine düþecek ve hüsrana uðrayacaklardý.

6. Kalýcý yönetim yoksa otorite zayýflar

kendilerinden üstün bir ülkeye yaptýklarý ilk seferdi. Bu tecrübeyle yerleþik topluluk ve medeniyetleri tanýdýlar. Bu ülkeleri ele geçirmek için teknolojinin ne kadar önemli olduðunu kavradýlar.

Buhara'da iki tarafta sýra sýra evleri, tuðla duvarlý saraylarý ve büyük binalarý gördüðünde þaþkýnlýða uðramýþtý. Kafkasya ve Rusya seferleri de Moðollar için büyük bir tecrübe olmuþtur. Buralardan topladýklarý bilgiler sayesinde söz konusu coðrafyaya asýrlarca hükmedebildiler.

15. Bir bilene sor

Yöneticilerin baþarýlarýnda danýþmanlarýn payý büyüktür. Ancak gerektiðinde karþý çýkabilen danýþmanlar yöneticiyi hata yapmaktan koruyabilir. Bunun farkýnda olan Cengiz Han farklý uluslardan danýþmanlarla çalýþtý. Bilgi ve yeteneklerinden faydalandý. Böylece hata riskini en aza indirdi. Onun yönetiminde bir çoban, general veya bir düþman, danýþman olabilirdi. Kendine hizmet edenlere Moðol olsun ya da olmasýn cömert davranýrdý. Dolayýsýyla yabancýlar da Cengiz'in hizmetinde çalýþmak isterlerdi.

16. Yeniliðe açýk ol

Ele geçirdiði ülkelerin yönetim sistemlerini alýrdý. Yazýnýn, bürokrasinin ve siyasî danýþmanlarýn gereðine inanmýþtý. Cengiz ve sonrasýndaki dönemde saðlanan istikrar, diðer adýyla Pax Mongolica (Moðol Barýþý) ticaretin en geliþtiði dönemlerden biri olmuþtur.

17. Rakibini taný

Sözkonusu zenginlikse rekabet ve akla gelmedik entrikalar kaçýnýlmazdýr. Tarihte birçok hanedan bu çekiþmeler yüzünden yok olmuþtur. Bunun þuuruna varan Cengiz Han adýmlarýný dikkatle attý; entrika çeviren ve insanlarý birbirine düþürenlere karþý temkinli davrandý. Rakiplerine fýrsat vererek hata yapmalarýný bekledi.

18. Kazanamayacaðýn sefere çýkma

Düþmanlarýndan iþe yarayanlarý ortadan kaldýrmaktansa onlardan faydalanmayý tercih ederdi. Düþman ordusundaki en iyi asker ve silah uzmanlarýnýn canýný baðýþlar, ordusuna katardý. Düþmanýnki ile kendi gücünü kýyaslayarak savaþa girer, hasýmlarý hakkýnda yeterince bilgi topladýktan sonra doðru zamaný beklerdi. Kazanamayacaðý sefere çýkmazdý. Gerek Kýpçaklar, gerekse Ruslar Moðollarý küçümsedikleri, Moðolistan, Çin ve Türkistan'da neler yaptýklarýný bilmedikleri için yenildiler. Bu sayede Moðol ordularý Avrupa'nýn içlerine kadar girebildi.

19. Ýnan ki ölümsüz olasýn
    Dünyaya belli bir görev üzere geldiðine ve bu görev için Tanrýdan destek göreceðine inanmýþtý. Bu inanç onu maneviyata yönlendirdi. Taoistleri vergiden muaf tuttu. Müslümanlarýn dinleri için öldüðünü gördü, etkilendi. Ülkesinde herkes dinini yaþamakta özgürdü.

20. Basit yaþa, dua et

Lükse itibar etmez, göçebelik geleneklerini ve basit hayat tarzýný sürdürürdü. Ancak gerektiðinde ihtiþam ve gösteriþten faydalanmýþtýr. Bilhassa önemli karar arifelerinde kutsal Burhan Haldun daðýna çýkarak inzivaya çekilir, dua ederdi. Taoist rahip Çang Çun'un kendisine önerdiði gibi düzenli bir hayatýn ömrü uzattýðýna inanýrdý. Sonsuza dek yaþamak mümkün olmasa da Cengiz Han'ýn ölümsüzlüðü aramasýna pek þaþmalý. Çünkü ebediyen var olmak düþüncesi insanoðlunun en büyük arzusudur.
    Son düzenleme : TALEBE; 21-02-2017 saat: 20:28.

30.09.2015 tarihinde.... özdemir... yazmýþ....

Sayin ppgg,

28 yildir borsada islem yaparým.
    Bu sure zarfýnda sayisini hatirliyamayacagim kadar kriz gordum.
    Hiçbir krizde satmadým. Bunu fýrsat olarak gorup Alttan tekrar almak amacli olanlar haric.

Yani panik yapmadým. Panik yapip elindekileri kaptýranlarý da anlamadým.
    Bu birazda olaya bakis acisiyla alakali, nakitteyken kriz geldiyse hatta biraz aceleci davranip erken almisliklarim coktur. Cunku hep buyuk resme odaklanir bunun gecici oldugunu farkedip 3-5 ay hatta bazen 1-2 sene sonrasina odaklanirim.
    Bazi derin krizlerde satmadigim icin pismanliklarim ve zaman kayiplarim tabiiki oldu fakat onlardada hep sonucta tekrar toparladim.

Bu biraz borsaya bakis acisiyla alakali birsey. Ben hep soyle dusunurdum. Insanlara bak ulke felakete gidiyor dusuncesiyle ellerindeki fabrika hisselerini olu fiyatlardan ellerinden cikariyorlar ama evlerini,arabalarini ayni sekilde satmiyorlar arada ne fark varki derdim. Ev dedigin apartmanda bir hisse, borsadakide bir fabrika, sirket hissesi neden gelecegiyle alakali endise edeyimki derdim. Bu ulke batacaksa zaten herseyimizle batariz, diger menkul ve sermayemizinde degeri sifirlanir zaten seklinde dusunceye sahip olurdum. Insanlarinda olaya bu sekilde bakamamalarina anlam veremezdim.

Yine su son krizde kendimi parcaladim insanlarda farkindalik yaratabilmek amacli bir cok sitede adeta uyari niteliginde acik acik bunun alim firsati oldugunu vurguladim yazdim. Hatta ayni yaziyi bir cok topikte paylastigim icin uyari dahi aldim.

Tabii benimde zaafim olan konular var. En bastada hisse secimlerinde cok basarili birisi degilim. Bu konuda fazla mesafe hala katedemedim. Kendimi o konuda gelistirmeye calisiyorum. Yani basarili borsa yatirimcisi olmak icin, surekli calisip kendimizi gelistirmek,yenilemek zorundayiz. Hepimizin eksikleri var. Onemli olan farkina varmak,sizde farketmissiniz dilerim bundan sonra basarilariniz artarak devam eder.
    Gunlerce bir cok topikte paylastigim uyari yazimi kopyaliyorum bazilarimiz icin bundan sonraki benzer durumlarda faydali olabilir;

Uzmanlar akdeniz insaninin karakteristik yapisini; ya cok iyimser yada asiri kotumser oldugu seklinde tanimliyor. Sahsen bende ayni gorusteyim. Ayarimiz maalesef yok. Bu kadar abartmanin hic anlami yok. Piyasalarin 25-30 yillik gecmisini inceleyecek olursaniz; goreceksinizki bu gibi belirsizlik ve karisikliklarin oldugu donemler, geriye donup bakildiginda hep borsa icin alim firsat seviyeleri, doviz icin ise satim firsati donemleri oldugu kanaatine varacaksiniz.Borsa daha dusermi? ben 70.ooo altini zor goruyorum. Dovizde ise kisa vade biraz daha gitsede cokda ust rakamlari beklemenin rasyonel bir bakis acisi olarak degerlendiremem. Tabiiki bunlar mevcut sartlarin korunmasi durumunda gecerli. Sizi bu kadar kotumserlige iten nedeni anlayabilmis degilim. Siyasetse en kotu ihtimal secim sonucunda ayni aritmetik tablo cikar ve partiler caresiz koalisyona evet demek zorunda kalirlar. Ne yani 3 ay sonra bir dahami secim yapalim diyecekler ? Tirmanan teror olaylarimi ? 30 yildir vardi.Hatta havalarin sogumasini muteakip inlerine cekilmeye baslayacak etkisi ve gucleri azalacak diye dusunuyorum.FED faiz arttirimimi? zaten bununda onemli bir kismi borsada satildi. Dovizde ise alindi. Anlayacaginiz benim fikrim her iki ensturumaninda hareket alani daraldi. Gorusum dogrultusunda pozisyon aldim ve koruyorum. Bunlar benim gorusum lutfen hic kimse yanilma ihtimalimi gozardi etmesin.Y.T.D

Son düzenleme : TALEBE; 22-02-2017 saat: 08:35.

22.10.2015 tarihinde yazmýþým....

Borsa..... "oyun" deðil...... "En ciddi iþtir".......

Bizler , bu ciddi iþle meþgul insanlarýz.......

Önyargý bizi tuzaða taþýr.......

Analiz, kýyas en doðru tahmini yapmamýz için kullandýðýmýz kriterler. Dünya, konjonktür daha pek çok veri ile karar vermeye çalýþýrýz. Sempatimiz vardýr bir takýma, partiye, renge v.s.
    Ancak rasyonel davranmak durumundayýz.....
    Vobcu ve þortta iseniz hep kaos isteyebilirsiniz...... Bireysel kârýnýzý önceleyebilirsiniz....

Ama, borsa "ideolog" derecesinde "fanatik" insanlarýn faaliyet alaný olamaz, olmamalý..... Çünkü "analiz" kabiliyetiniz topal kalýr... Saplantýlarýnýz vardýr.....

19.12.2010.....muhammedtalha.... ötekiköy....

Yatýrýmý ticaret gibi yapýlýrsa akýllýca olur. Her kurumsal menkul kýymet, ilk aþamada belli bir iþin ortaklýðý olarak görülmelidir. Hisse senedini aldýðýmýz þirketin ortaðý olduðumuzu düþünmeliyiz. Ýþin bir kýsmýnýn veya tamamýnýn sahibi olamak arasýndaki en temel farklýlýk sermaye tahsisidir. Yani bir þirketin binde birine sahip olmak ile þirketin yüzde ellisine sahip olmak iþten kazanýlan paralarýn veya konulan sermayenin nereye tahsis edileceði kararý dýþýnda herkes için aynýdýr(imtiyazlý hisse senetleri hariç). Eðer bir kiþi hisse senedi alýp satarak kar elde etmek istiyorsa tek baþýna bir iþe atýlýyor demektir ve eðer baþarmak istiyorsa iþ hayatýnýn kurallarýna uymak zorundadýr.

1) Ne yaptýðýný ve Ýþini bil; Menkul kýymet deðerleri hakkýnda, iþ hayatýnda üretip sattýðýnýn deðeri kadar bilgi sahibi deðilsen, normal faiz ve kar payý getirileri haricinde bir iþ karý bekleme.

2) Paranýzý ne yapacaðýnýz hakkýnda vereceðiniz karara baþkasýnýn ne kadar etkili olacaðýný belirleme konusunda, eðer o kiþinin performansýný yakýndan izleyip doðru bir þekilde deðerlendiremiyorsan ve etik yeterliliði ve yeteneði üzerinde olaðan üstü bir güvene sahip deðilsen, iþin yönetimini (sahip olduðun portföyün yönetimini) baþkalarýna teslim etme.

3) Güvenilir bir hesap yöntemi ve süreci, makul bir getiri sonucu vermiyorsa, bu iþe girme. Özelikle kazancý az riski bol iþlerden uzak dur. Yatýrým kararlarýný iyimserliðe deðil matematiðe dayandýr. Getiri kýsýtlýysa riski de kýsýtla.

4)Bilgi ve deneyiminize dayanarak cesur olun. Eðer veriler den bir sonuç çýkardýysanýz ve yargýnýzýn saðlam olduðuna inanýyorsanýz, baþkalarý duraklasa ve hatta karþý gelse bile bildiðinizi yapýn. Kalabalýk sizinle ayný fikirde deðil diye haklý veya haksýz olamazsýnýz. Verileriniz ve yargýnýz doðru olduðu için haklý olursunuz.

Bununla ilgili olarak Warren Edward Buffet tarafýndan Benjamin Graham ve David L.Dodd tarafýndan 1934yýlýnda ilk baskýsý yayýnlanan Security Analsys (Menkul Kýymetler Analizi) kitabýn 50. yýl dömünümde Colombia Üniversitesinde yaptýðý konuþmadan bir pasaj aktaralým.

Graham ve Doddsville'li yatýrýmcýlarýn ortak entellektüel tema bir iþin deðeri ile o iþin piyasada bulunan küçük parçalarýnýn fiyatý arasýndaki çeliþki ve farklýlýklarý bulmaktýr. Bu iki grubun müritleri, bu çeliþkilerden yararlanýrken, piyasa analistlerinin meraklý olduklarý ayrýntýlar ile uðraþmazlar. Hisse senetleri pazartesi mi yoksa Perþembe günü mü, Ocak ayýnda mý, yoksa temmuzda mý alýnmalý türü konulara dalmadan onlar tüm dikkatlerini çeliþkilere ve farklýlýklara yoðunlaþtýrýr.

Sýrasý gelmiþken þu noktayý vurgulayalým: Ýþ adamlarý bir iþ (þirket vs.) için alým kararý verirken, haftanýn belli bir gününü veya yýlýn belli bir ayýný seçmez. Bizde hisse senedi yatýrýmý yaparken belli bir günde vaya ayda alým yapmanýn peþinde olmamalýlýyýz. Bir iþin veya þirketin tamamý satýn alýnýrken haftanýn hangi günü olduðu farketmiyorsa, ayný iþin küçük parçalarýnýn alýnmasý neden farketsin. Odaklanýlmasý gereken Fiyat ve Deðer dir.
    Son düzenleme : TALEBE; 22-02-2017 saat: 11:52.

BABA
    Milattan önce yazmýþ....

1.Bu iþin mafya iþi olduðunu ve bu amaçla teknik analizden yararlandýklarýný unutma. Þimdi ortam daha bozuk. Hatta bu mafya ABDye bile kafa tutabiliyor Ýmkbnin ve tüm borsalarýn amacý servet transferi. Borsada insanlar birbirini yer. Sen,karþýndakini yemesini öðreneceksin. Sömürü olmadan,sermaye birikmez. Senin 5 milyarýnda bile gözü var.
    Mafyayý anla.
    2.Teknik meselen hareketli ortalamalarla. Tutarsa...
    3. Borsada bir yanlýþ olursa,sonradan düzelir.
    4. Al,bekle. Çok al/sat yapma. Temeline bak,ucuzsa al. Kýsa vadeli al/sat devamlý kaybettirir. Prim yapamamýþ olandan al.
    5.Vaktinde ve uygun fiyattan giremezsen,korkup erken býrakýrsýn.
    6.Kriz bitince,beklenti biter … Beklenti bitince yani kriz sona erince fiyatlar düþer. En azýndan bazý yamyamlarýn eline kaðýt geçmesi gerekir. Bu yüzden fiyat daha aþaðýlara çekilmelidir. Sadece toplamak için bile olsa.
    7. Patron hissesini övüyorsa,o hisseden hayýr gelmez.
    8. Kredili iþlem yapma,varlýðýnýn tamamýný koyma.
    9. YO lar ve fonlar pisliðin kendisidir.
    10. Endekste yorulma olursa kaç. Ama bunu daha çok DOWda gör.
    11. Ýpler senin elinde deðil. Hem bazen tahta çok alýcýlý gösterilmek istenebilir. Spek kaçmaya çalýþabilir bu durumda. Sende kaç.
    12.Aþaðý oynamak,yukarý oynamaktan daha karlý.
    13.Zarardayken satmasýný bil. Her þeye raðmen.
    14.Forumda,þurada burada herkese söylenen bir kaðýt adamý götürür. Kendin bul. Ortak hareket etme,açýða satýþ,virman ky yý bitirmeye çalýþýyorlar.
    15. Bazen alýcý çekmek için,piyasaya ot atýlýr. Yeterince inek çekilince de,kasaplar devreye girer. Otu ye ve kaç.
    16.Trend dostundur********
    17.Çok defansif oynarsan ,hiç bir þey kazanamazsýn.
    18.Sen patronun yaptýðý spekülasyondan kork. Spek patron veya onun yönlendirdiði birisidir.
    19.Duygusuzluk kaybettirir....
    20.Bir yerde çok volalite varsa oradan kaç.
    21.Hata varsa,sat Kurtul Öyle düþün.
    22.Tavandan mal alma,tabandan mal satma.
    23.Seans sýrasýnda deprem olmadýkça Hedeflerini deðiþtirme.
    24. Kaybediyorum,daha da kaybedeceðim demiþsen Bitmiþsindir.
    25.Üst üste kendini soydurma. Amaçlarý seni deli etmek. Elindekileri almak.
    26. Kademe,derinlik,altýný doldurdular. Þunu þöyle yaptýlar,þunu böyle yaptýlar. Peh.
    27. Defter deðerinin yarýsý,onun görebileceði.
    28. Teknik analiz speðin ne yapabileceðini kestirebilmektir.
    29.Sorunlu kredisi varsa Kaç
    30.kazandýðýný dýþarý çekeceksin,speðe yük olacak kadar mal almayacaksýn. Bilançosu saðlam ve mal toplanan tahtalarda spek amcalarý rahatsýz etmeyecek kadar malý daðýnýk alýp sabýrla bekleyeceksin. Bir tahtada semirmiþ ky cý olma Satýþ geliyor abi sen harcama ben alývereyim der gibi yapmak lazim sanki.
    31. Oldukça daðýnýk durumdaki tahtalarda teknik analiz yapýlabilir
    32. Herkesin ne alýrsa kazandýðý günler gelirse,sinyaller geliyor demektir
    33.Uzun vadeci muhafazakarlar gibi düþünmek arada iyidir...
    34.Borsadan emekli olunmaz
    35.Temettü verimi olsun
    36. Haddini aþan zýddýna dönüþür Borsa oynanan deðil,alýnýp,satýlan bir yer
    37.Vob a bulaþma
    38.Kötü günde al,iyi günde sat.
    39.Teknik analizde tahtada mantýk yoksa teknik analiz bakýmýndan tahtaya girme
    40.Borsayý gerektiði kadar uzaktan takip et
    41.KAZANMANIN YOLU NE?Zamanýnda hisseyi saðmasýný bilmek

......

"Tecrübe....Kiþinin hayatta yediði kazýklarýn bileþkesidir." derdi matematik hocam...
    Son düzenleme : TALEBE; 22-02-2017 saat: 11:50.

Kötümser yalnýz tüneli görür,
    Ýyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür,
    Gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.

.................

Eski zamanlarda bir kral, saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuþ, kendisi de pencereye oturmuþtu. Bakalým neler olacaktý?. Ülkenin en zengin tüccarlarý, en güçlü kervancýlarý, saray görevlileri birer birer geldiler, sabahtan öðlene kadar. Hepsi kayanýn etrafýndan dolaþýp saraya girdiler. Pek çoðu kralý yüksek sesle eleþtirdi. Halkýndan bu kadar vergi alýyor, ama yollarý temiz tutamýyordu. Sonunda bir köylü çýkageldi. Saraya meyve ve sebze getiriyordu.Sýrtýndaki küfeyi yere indirdi, iki eli ile kayaya sarýldý ve ýkýna sýkýna itmeye baþladý. Sonunda kan ter içinde kaldý ama, kayayý da yolun kenarýna çekti. Tam küfesini yeniden sýrtýna almak üzereydi ki, kayanýn eski yerinde bir kesenin durduðunu gördü. Açtý.. Kese altýn doluydu. Bir de kralýn notu vardý içinde.. "Bu altýnlar kayayý yoldan çeken kiþiye aittir" diyordu kral. Köylü, bu gün dahi pek çoðumuzun farkýnda olmadýðý bir ders almýþtý. "Her engel, yasam koþullarýnýzý daha iyileþtirecek bir fýrsattýr.

Sayfa 4/23 ÝlkÝlk ... 2345614 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •